BÜYÜK ZAFERİN 100. YILI KUTLANDI

Milletimizi yok etmek isteyen işgalci güçlere karşı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Başkomutanlığında 30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan Büyük Zafer´in 100. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Besni´de çeşitli etkinliklerle kutlandı

GÜNDEM 31.08.2022 10:04:00 0
BÜYÜK ZAFERİN 100. YILI KUTLANDI

Etkinlikler kapsamında ilk olarak hükümet konağı önünde düzenlenen çelenk sunum törenine Besni Kaymakam Vekili İhsan Ayrancı, Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, İlçe Emniyet Müdür Vekili İlyas Yarımağa, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, Besni Askerlik Şube Başkan Vekili Kıdemli Başçavuş Murat Çığrı, belde belediye başkanları, STK Temsilcileri, Oda Başkanları, Siyasi Parti Başkanları, kurum ve daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Atatürk Anıtı´na çelenk bırakıldı. Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Besni Askerlik Şube Başkan Vekili Kıdemli Başçavuş Murat Çığrı, 30 Ağustos Zaferinin Türk Milletinin dönüm noktalarından biri olduğunu ifade ederek zaferin öneminden bahsetti.

Çelenk sunum töreninin ardından Besni Kaymakam Vekili İhsan Ayrancı kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Aynı gün akşam ise Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şubesi, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası, Besni Merinos Küçük Sanayi Sitesi Başkanlığı, Besni Muhtarlar Derneği Başkanlığı ile Alevi Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığının organize ettiği bir gece düzenlendi.

İlk olarak Gençlik Merkezi önünden Millet Bahçesine kadar fener alayı yapıldı. Fener alayında çok sayıda vatandaş ellerinde Türk Bayraklarıyla marşlar eşliğinde yürüdü. Daha sonra Millet Bahçesinde devam eden program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Ardından programın açılış konuşmasını yapan ADD Besni Şube Başkanı Abdurrahman Erol Özbay; “Bu memleket bizim diyebildiğimiz ipek bir halıya benzeyen bu toprağın nice Ali Onbaşıların kanları ile sulanarak vatan olduğu hafızalarımızdan asla silinmemelidir.

Büyük zaferin anısına, şanlı ordumuzun terfi eden komutanları her yılı 30 Ağustos’unda omuzlarına yeni yıldızlarını takıp zafer bayramı kutlamalarına yeni rütbeleri ile katılırlar. Ulusumuz da 100 yıl önce ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde girdiği ölüm kalım savaşında omzuna bir daha asla çıkmayacak bağımsızlık yıldızını takmıştır, sonsuza dek onurla taşıyacaktır.

Atatürkçü Düşünce Derneği, Büyük Zaferin kutlu ürünü ‘Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek’ son yıllarda kısmen yitirilen cumhuriyet kazanımlarını milletimize iade etmek ve yeniden Atatürk Cumhuriyeti hedefine ulaşmak azim ve kararıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da yüce Türk Ulusuna, Büyük Atatürk’e, milli mücadelemizin cefakar Büyük Millet Meclisi üyelerine, kahraman ordumuza, kadın, erkek ve çocuk aziz şehit ve gazilerimize bağlılık ve minnetini sunmakta, bugün bu kutsal savaş alanında cumhuriyetimizin emanet edildiği gençliğimiz ve halkımızla omuz omuzadır” dedi.

Özbay’ın ardından konuşan ADD üyesi Akif Bahçeci ise 30 Ağustos zaferinin ne şartlarda ve ne zorluklarla kazanıldığından bahsederek zaferin öneminden bahsetti. Konuşmaların ardından program müzik dinletisinin ardından sona erdi.


Anahtar Kelimeler: BÜYÜK ZAFERİN . KUTLANDI

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor