BÜYÜK ZAFERİN 107. YILI

.

GÜNDEM 18.03.2022 13:17:00 0
BÜYÜK ZAFERİN 107. YILI

Türk milletinin omuz omuza vererek kahramanlık destanı yazıp, vatan ve millet sevgisinin sembolleştiği ve bir milletin yeniden dirilerek emperyalist ülkelere “Çanakkale geçilmez” dediği 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Besni’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale şiirleri okundu.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Besni Askerlik Şube Başkanı Personel Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mavi Yıldız; “Şanlı tarihimizde bütün görkemiyle yerini alan ve tüm dünyaya karşı azmin, cesaretin ve fedakarlığın sayısız örneklerinin sergilendiği Çanakkale Savaşı, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk Milletinin Vatanı için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en güzel örneklerinden birisidir.

Çanakkale zaferi, biricik evlatlarını şefkat ve muhabbetle bağrına basıp 'Oğul seni yetiştirdim hizmet eyle vatana, ak sütümü helal etmem saldırmazsan düşmana' diyerek cepheye uğurlayan cefakar anaların ve analarının elini öperek 'Hakkını helal et şefkatli ana, canım feda olsun kutsal vatana' sözleriyle cevap veren yiğit ve kahraman Mehmetçiğin, tarih sahnesine çıkan ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte yazdığı destandır.

Başta büyük önder Atatürk olmak üzere, gerektiğinde vatanı için şehit olmayı en şerefli görev olarak kabul eden, 7'sinden 70'ine, kadın ve erkek tüm Anadolu insanı bu zaferden aldıkları güçle kurtuluş savaşını başlatmışlar ve işgal altındaki vatan topraklarını kurtararak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuşlardır.

Hayatını bu cengâver erlere komuta ederek geçiren ‘dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir’ diyerek bu kahramanlara hayranlığını ifade eden büyük önder ebedi Başkomutan Atatürk’le aynı duyguları paylaşan bizler, şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz” dedi.

Çelenk sunma töreninin ardından program Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program şehitler için Kuranı Kerim tilaveti ile devam etti.

Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Mükremin Özer, Çanakkale Savaşının öneminden bahsetti. Özer’in ardından konuşan İlçe Kaymakamı Nazlı Demir ise; “Çanakkale zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki, temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını onu her şeyi ile destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhları şad olsun diyorum” şeklinde ifade etti.

Daha sonra okul öğrencileri tarafından günün anlamına uygun şiirler okunarak sinevizyon gösterisi izlendi.

Program okul öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisi ile “Bu Vatan için can veren yiğitler” konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından son buldu.


Anahtar Kelimeler: BÜYÜK ZAFERİN .

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor