ÇADIR KRALI UŞAK´TA AK PARTİ´DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

UŞAK´ta geçen yıl Ege Bölgesi´nde sektöründe en fazla ihracat yapan firma ödülüne sahip olan Asya Çadır firmasının sahibi ve yönetim kurulu başkanı Besnili hemşerimiz Umut Karakaya, AK Parti´den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

SİYASET 1.05.2018 12:42:48 0
ÇADIR KRALI UŞAK´TA AK PARTİ´DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

Dünya kıl çadır pazarının yüzde 65´ini elinde bulunduran ve geçen günlerde Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından gerçekleştirilen İhracatın Yıldızları Ödül Töreni´nde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci´nin elinden ödül alan Asya Çadır firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Besnili hemşerimiz Umut Karakaya, 24 Haziran´daki erken genel seçimde, AK Parti Uşak Milletvekili aday adayı olduğunu ilk olarak düzenlediği toplantıyla çalışanlarına duyurdu. ?Günün büyük bir bölümünü birlikte geçirdiğimiz sevinçte, mutlulukta, varlıkta, yoklukta beraber olduğumuz kıymetli mesai arkadaşlarım. Bugün benim için hayatımın en önemli günlerinden biri. Hayatımda önemli bir karar alarak çıktığım bu yolda ilk açıklamamı sizlere yapmak istedim" diyerek başladığı konuşmasında Karakaya, ülke içinde ve dışında yaşanan gelişmelere karşı kayıtsız kalmayı kendisine yakıştıramadığını için AK Parti´den Uşak milletvekili aday adayı olduğunu söyledi. Karakaya, şöyle devam etti:

?Liderimiz, ustamız yedi düvele karşı mücadele ederken bu mücadeleyi tribünden seyretmek duruma göre pozisyon almak, bize yakışmazdı. Bu çileli ama kutlu yolculukta sayın Cumhurbaşkanımıza yol arkadaşı olmak, yükünü hafifletmek, hedeflere birlikte ulaşabilmek için aday adaylığımı huzurunuzda açıkladım.

Kıymetli dava arkadaşlarım ülke meselelerinin yanı sıra yerel sorunlara dair de bir çok projesi olan bir kardeşiniz olarak karşınızdayım. Ekmeğini yiyip suyunu içtiğim 35 yıldır yaşadığım bu şehir bize çok şey katmıştır. Bize bir çok değer katan şehrimize borcumuz vardır, sorumluluklarımız vardır. Dolayısıyla 35 yıldır bize hizmet eden bu şehre hizmet etme sırası bizdedir. Şehrimize değer katacak projelerle, insanımıza hizmet etmek, şehrimize gerekli yatırımları sağlamak, boynumuzun borcudur."

Umut Karakaya Kimdir ?

1981 yılında Besni´de doğdu. İlkokulu Uşak Aybey İlköğretim Okulu´nda, Ortaokulu Uşak Ömer Bedrettin Ortaokulu´nda liseyi ise Uşak İzzettin Çalışlar Lisesi´nde okudu. 2005 yılında Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Askerliğini 2008 yılında kısa dönem olarak Ağrı İl Jandarma Komutanlığı´nda yaptı. 2003 yılından itibaren aile şirketi olan Asya Çadır´da aktif iş hayatına başladı. 2006 yılında İngilizce öğretmeni Fulya Karakaya İle hayatını birleştirdi. Şirketin çeşitli kademelerinde görev yaptıktan sonra 2009 yılında şirketin yönetim kurulu başkanı oldu. Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Asya Çadır, kısa süre içinde sektörünün lider kurumu olmuş, 18 ülkeye yapmış olduğu ihracatla ülke ekonomine önemli katkılar sağlamıştır. Dünya kıl çadır pazarının % 65 ine Türkiye kıl çadır pazarının % 95 ine sahip olan Asya Çadır 2015 yılında Türkiye´nin en fazla büyüyen 32. Şirketi olmuştur. Halen şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Umut Karakaya evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor