ÇAĞRILARA KULAK VER SOKAĞA ÇIKMA BESNİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´nın açıkladığı verilere göre Adıyaman´da 26 kişide koronavirüs bulunuyor. Tüm dünyada hızla yayılan ve ölümcül boyutlara ulaşan koronavirüse karşı yetkililer vatandaşları aralıksız uyarırken vatandaşlar sosyal mesafe kuralına

GÜNDEM 2.04.2020 13:28:44 0
ÇAĞRILARA KULAK VER SOKAĞA ÇIKMA BESNİ

ADIYAMAN´DA 26 VAKA VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´nın açıkladığı verilere göre Çin´in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronovirüsün Türkiye genelindeki vaka sayısı on binleri aştı. Adıyaman´da da 26 vaka var. Hal böyleyken yetkililer de önlemleri günden güne artırıyor. Bir taraftan Besni Belediyesi ekipleri dezenfekte çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan kaymakamlık, emniyet ve jandarma da vatandaşları sürekli olarak uyarıyor.
Ancak Besni´de vatandaşlar yetkililerin uyarılarına ve çağrılara rağmen çarşı merkezinde, parklarda, PTT önlerinde ve banka ATM´leri önlerinde kalabalık gruplar oluşturmaya devam ediyor.

DEFALARCA ANONS YAPILIYOR

Virüsün son günlerdeki artış hızı ve peş peşe gelen ölümler olayın ciddiyetini gözler önüne serdi. Kimi vatandaş yetkilerin çağrılara kulak vererek evlerinde kendilerini izole ediyor ancak kimi vatandaş da uyarılara rağmen sokağa çıkıyor.  Özellikle devlet tarafından verilen nakdi yardımlardan faydalanan ihtiyaç sahibi vatandaşlar PTT ve banka ATM´leri önlerinde uzun kuyruklar oluşturuyor. Sosyal mesafe kuralına uyulmadan iç içe oluşturdukları gruplara karşı yetkililer güç içerisinde belediye hoparlörlerinden ve emniyet araçlarından defalarca uyarı anonsları yapıyor. Ancak yapılan anonslara rağmen hafta içerisinde hemen hemen her gün aynı görüntü oluşmaya devam ediyor.

BU RAHATLIK NEDEN? 

Tüm dünya ve Türkiye bu ölümcül virüse karşı topyekun mücadeleye girişmişken Besni´deki vatandaşların hiçbir önlem almadan çarşı merkezinde kalabalık gruplar oluşturması koronavirüsün daha hızlı yayılmasına davetiye çıkarıyor. Tedbirsizlikleriyle çevresindekilerin de sağlıklarını tehlikeye atan vatandaşlarımızdan rica ediyoruz; zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayalım, yetkililerin güç içerisinde defalarca yaptıkları uyarı anonslarına ve sosyal mesafe kuralına uyalım. Biliyoruz ki koronavirüs alacağımız önlemlerden güçlü değil o yüzden bu şekilde hareket ederek virüsün ilçemizde daha tehlikeli boyutlara ulaşmasına fırsat vermeyelim. Sağlığın için #evdekalbesni


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor