Çakırhüyük Belediyesinin makam aracı hacizden 2. kez bağlandı

GÜNDEM 1.10.2013 12:38:26 0
Çakırhüyük Belediyesinin makam aracı hacizden 2. kez bağlandı

 

2004 yılında Hasan Özdemir tarafından tazminatı ödenmeyerek işten çıkarıldığını söyleyen Yücel Akbudak Besni Asliye Hukuk Mahkemesine giderek tazminatını alamadığı için davacı oldu.

Tazminat alacağından dolayı 2005 yılından beri 2005/701 esas numaralı ve 2006/662 mahkeme dosya numaralı dosya karar numaralı mahkeme dosyası bulunan Yücel Akbudak açtığı davayı kazanması sonucu, Belediye Başkanı Hasan Özdemir’in makam aracı Besni İcra Müdürlüğü tarafından bağlanarak yedi emin otoparkına çekildi.

Maddi durumunun iyi olmadığını söyleyen Yücel Akbudak yaptığı açıklamada, “2004 yılından önce Çakırhüyük belediyesinde çalışıyordum. Şu anki belediye Başkanı Hasan Özdemir seçimleri kazandıktan sonra altı arkadaşımla birlikte bizi işten çıkardı ve biz dava açtık ve açmış olduğumuz davamızı kazandık. Dokuz yıldır mahkemeye git gel yapıyor ve mahkeme masrafları ve Hasan Özdemir ile uğraşıyorum. Şu anda mevcut belediye başkanı ve yine AKP’de aday. Devamlı diyorlar ki AK Parti adalet partisi ama böyle adalet olmaz. Adaletse herkesin hakkını vermek zorunda. Ben hak ettim, Belediye Başkanı Hasan Özdemir dokuz yıldır benim hakkımı neden vermiyor. Şimdi icra yoluyla makam arabasını bağlattım ben hakkım neyse hakkımı istiyorum. Arabası kendinin olsun ben paramı istiyorum, tutunacak bir dalım yok.

Ben davayı açtığımda alacağım 20 bin TL. idi ve şuan bu para faiziyle 60 bin TL oldu. 2005 yılından beri bu parayı almak için çırpınıyoruz ve alamadığımız için ancak kanun yoluyla almaya çalışıyoruz. Ben fakir adamım işim gücüm yok. Dört tane çocuk okutuyorum ve çocuğumu dershaneye gönderecek param yok. Kirada oturuyorum rezil ve çaresizim.” dedi.

Eşi Perihan Akbudak ise yaptığı açıklamada, “Biz bu parayı hak etmişiz, fakir adamız ve kirada oturuyoruz. Bu adamda paramızı vermiyor, bizde kanuna başvurduk ve davayı kazandık. Daha öncede makam aracını bağlattık fakat tekrar çıkardı getirdi ve kazandığımız davayı temize gönderdi. Biz kendine paramızı verirsen sana oy da vereceğiz diye sözde verdik. Biz çocuk okutuyoruz, kirada oturuyoruz ve maddi durumumuz yok. Bize ödeyeceğim diye söz verdi fakat sözünde durmuyor. Evine kadar gittim ve eşiyle konuştum, ben kiracı ve fakirim dedim. Bizim paramızı verin sizi destekleriz dedim. Şimdi yine makam aracına bağlama kararı çıktı ve biz kendisine haber gönderdik, bizim paramızı versin arabada gözümüz yok. Bizim evimiz yoktur, evimiz başımıza yıkılacak, kirada oturuyoruz, kiramızı ödeyemiyoruz. Paramızı alıp bir ev almak istedik ama bu paramızı vermedi ve paramızı vermeyince kanun yoluyla makam aracını alıp götürdüler.” dedi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor