ÇAKIRHÜYÜK’TE ÇATI FACİASI: 1 ÖLÜ 1 YARALI

Bir haftadır etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Besni’ye bağlı Çakırhüyük Beldesinde bir evin çatısı çöktü. Yaşanan olayda bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı 60 küçükbaş hayvan ise telef oldu.

ASAYİŞ 26.01.2022 14:42:00 0
ÇAKIRHÜYÜK’TE ÇATI FACİASI: 1 ÖLÜ 1 YARALI

Alınan bilgiye göre, Çakırhüyük Beldesinde ikamet eden Ramazan Çolak’a ait evin çatısı yoğun kar yağışına dayanamayarak çöktü.  Çöken çatının altında kalan Ramazan Çolak ve kızı Aysel Çolak ağır yaralanırken 60 küçükbaş hayvan ise telef oldu. Olayı görenlerin ihbarı üzerine belde sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Çöken çatının altında çıkarılarak Besni Devlet Hastanesine kaldırılan baba ve kızı burada tedavi altına alındı. Yaralılardan durumu ağır olan Aysel Çolak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Enkaz altında kalarak telef olan hayvanların çıkartılma çalışmaları devam ederken İlçe Kaymakamı Nazlı Demir’de beldeye giderek incelemede bulundu.

İncelemelerinin ardından açıklamada bulunan Kaymakam Demir; “Maalesef bugün acı bir olay yaşadık. İlçemize bağlı Çakırhüyük beldemizde bir evin önünde ağıl olarak kullanılan yerin çatısının çökmesi sonucunda bir baba ve kızı göçük altında kaldı. Beldemizde belediyemiz ve belde halkının acil müdahalesiyle yaralılarımız göçük altından çıkarıldı. Olayı öğrenir öğrenmez Çakırhüyük beldemize doğru harekete geçip yaralıların gecikmemesi için babamızı jandarma aracıyla kızımızı da benim eşliğimde gelen ilçemiz AKEDAŞ Şefi Ünal beyin aracıyla İlçe merkezine doğru yola çıkardık. Yaralılarımız ilçemiz yolunda ambulansa sevk edilerek hastanemize ulaştırıldı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen kızımız maalesef kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Babamızın hayati tehlikesi yok ancak hastanede müşahade altında.

Kar yağışı bugün de devam ediyor. Çatı çökmeleri şu an en büyük riski oluşturuyor. Vatandaşlarımızdan ricam tehlike arz eden yapılara girmemeleri; temizlik yapılabiliyorsa çatı, sundurma vs. yerlerinin temizliğinin yapılmasıdır.

Ayrıca ambulanslar gelen çağrılara yetişemiyor. Vatandaşlarımız acil olmayan durumlarda dahi 112’yi arayıp ambulans isteyip bu vesileyle yolunu açtırmaya çalışıyor. Bizler devletimizin tüm imkanlarını vatandaşlarımız için seferber etmiş durumdayız. Bir haftayı geçkin süredir devam eden yağışlar açılan yolların tekrar kapanmasına neden oluyor tekrar açıyoruz tekrar kapanıyor. Bu süreçte yağışın etkisiyle elektrikte suda aksaklıklar yaşanabiliyor. Biraz sabırlı ve anlayışlı olursak tüm sorunların hallolduğunu görüyoruz. Lütfen gereksiz yere 112’yi meşgul edip gerçekten ihtiyacı olan insanların hakkına girmeyelim.  Anlayışınız için teşekkür ediyorum. Başımız sağ olsun” dedi.

 


Anahtar Kelimeler: ÇAKIRHÜYÜK’ FACİASI: YARALI

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor