Çanakkale Deniz Zaferinin 99. Yıldönümü kutlandı

GÜNDEM 22.03.2014 12:58:54 0
Çanakkale Deniz Zaferinin 99. Yıldönümü kutlandı

Türkiye Cumhuriyetinin ön sözünün yazıldığı, dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 99. Yıl dönümü, Besni Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programla Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda saat 10:00’deki program ile devam etti.

Programa  Garnizon Komutanı ve Askerlik Şube Başkanı İsmail İri, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşma, Besni Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Muhammet E. Aslan tarafından yapıldı. Aslan konuşmasında “Bugün muhteşem mazimizin eşsiz zaferleri arasında altını en kalın çizgilerle çizdiğimiz Çanakkale zaferimizin 99. Yıl dönümüdür. Bu zafer Yüce Türk Milletine kutlu olsun. Mart ayının 18’i geldi mi, içimizi farklı duygular kaplar. Biraz buruk, biraz iftihar dolu, biraz hüzünlü ama bir o kadar da gurur dolu duygular hakim olur içimize. Zira, insanlığın kıyamete kadar dönüp bakacağı, bakıp da ders alacağı, tarihe unutulmaz bir not düşülmüştür Çanakkale’de. Çanakkale savaşları, kendi kulvarında dünyanın en büyük olaylarında birisidir.” dedi.

Konuşmanın ardından Ulu Önderin sözünün timsali olan Yüzbaşı Faruk / Özür Dileyemem Paşam adlı video gösterimi, Besni Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri, okul öğrencilerinden Sunay Akın “Çanakkale Savaşı” adlı hikayenin okunması, Okul Öğrencilerinden Fatma Pınar’ın “Seni Memleket Sever Gibi Sevdim” adlı şiiri, Vatan Sağ Olsun adlı oyunun gösterimi, Okul öğrencilerinden Nurselin Barutçu “Bir Elif Olmak Bir Mehmet Olmaktır” adlı şiir, Okulumuz öğretmenlerinden Ezgi Karabulut ve Mehmet İnan adlı öğretmenlerimizin yönetiminde hazırlanan türkülerin söylenmesinin ardından program sona erdi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor