Çetin; “Bu Halk 30 Mart’ı Kurtuluş günü ilan etti”

GÜNDEM 18.02.2014 15:46:09 0
Çetin; “Bu Halk 30 Mart’ı Kurtuluş günü ilan etti”

Törende CHP Besni İlçe Başkanı Aydın Doğan yaptığı konuşmasında, “Bugüne kadar çok açılışlara katıldım ama bu günkü heyecanı hiç bir yerde görmedim. Taşımalı suyla değirmen dönmez, burada taşımalı insanlar yok. Değerli Çakırhüyüklüler 30 Mart akşamı saat 19:00’da buraya gelip o zaman konuşacağım” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Adıyaman CHP eski Milletvekili Şevket Köse yaptığı konuşmasında, “Hatırlarsınız bir önceki seçimde sayın Genel Başkanımız Deniz Baykal ile birlikte yine buraya gelmiştik, iki üç gün çalışma yapmıştık ve başarı elde etmiştik. Birlik ve beraberlik içerisinde başarıya ulaşmıştık. Şuan gözlerinize bakıyorum 30 Marttaki seçim sonucunu da hemen hemen görmek üzereyiz.” dedi.

CHP Adıyaman İl Başkanı Bilal Doğan’da, “ Önümüzde çok kıymetli bir seçim var. 30 Martta var olup olmama mücadelesi vereceğiz. 30 Martta sandığa sadece oylarınızı atmayacağız, yüreğimizi koyacağız. Tüm Çakırhüyüklülerden benim isteğim budur. Biliyorsunuz ki Çakıryühük ovası tarım ve çiftçilikle geçinen insanlar. Hükümet yazın bir düzenleme yaptı. GAP Bölgesi illerini kapsayan Urfa’sı, Mardin’i, Diyarbakır’ı olmak üzere  100 dönüm arazi suladığında bir çiftçi  4 bin lira elektrik parası ödeyecek, Adıyaman var mı içınde? yok. Adıyamanlı ne kadar ödüyor? 40 milyar. Aynı yere Urfa da 4 bin verirken, Adıyaman’lı, Çakırhüyük’lü 40 milyar ödüyor. Adalet bunun neresinde? 

30 Martta Adıyaman’da, Besni’de, Çakırhüyük’de, Kesmetepe’de halkın iktidarı kurulacak. Bunun için adım adım yürüyoruz, gün geçtikçe büyüyoruz, gün geçtikçe çoğalıyoruz. Bizim davamız halk davası. Bu dava içinde halkın adaylarıyla çıktıklarını belirtti.

Çakırhüyük Belediye Başkan adayı Miktat Çetin yaptığı konuşmasında, “ 10 yıldır memlekete kene gibi yapışmış bütün kaynaklarını sömüren babayı oğula, kardeşi kardeşe düşürerek, küstürerek Böl-Parçala- Yönet anlayışına sahip bir yönetimi 30 mart’ta sandığa gömeceğiz. Bundan on yıl önce köy meydanında yaptıkları mitingde bu şahıs ceplerinin astarını çıkararak “Hizmet için geliyorum, ceplerimi doldurmaya gelmiyorum, bakın ceplerim bomboş ve dolmayacak demedi mi ? Şimdi sizlere soruyorum? Bu şahsın cepleri 10 yıl önce gösterdiği gibi mi ? 

32 yılda yapılan hizmetlerin 3 katını yaptık diyorsunuz. Yalnız sen hizmetle hırsızlığı karıştırıyorsun. 132 yılda kazanamayacağın servet sahibi oldun. Bunu alnının teriyle değil, tüyü bitmemişlerin hakkını yiyerek servet sahibi oldun, ama bunu sana Allah yedirmeyecek. Bunun hesabını Allah’da soracak, halk da soracaktır. Hizmet 3 bin TL etmeyecek araca 6 bin TL tamir masrafı çıkartmak mıdır ? Hizmet Boybey’de çürümeye terk edilmiş araca mazot gideri göstermek midir ? Çöp arabası aldık diye hava atıyorsunuz. Hayır çöp arabası alınmadı, Belediyenin 1 kuruşu kasadan çıkmadı, çöp arabası Çevre Bakanlığı tarafından vatandaşlarımıza hibe edildi. 

Çakırhüyük’te hiçbir zaman, hiçbir dönemde su sıkıntımız olmamıştır. Bunu herkes biliyor. Yalnız biz su sıkıntısının nerede olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu sıkıntı kendisine %’ de 80 destek veren Boybey mahallemizde yaşanmaktadır. Yaklaşık beş aydır su akmamaktadır. Vatandaşlar su ihtiyacını kendi imkanlarıyla karşılamaktadır. Topladığı su paralarına rağmen elektrik parasını ödemedikleri için onların günahını vatandaşlarımız çekiyor. İlk işimiz su sıkıntılarını gidermek olacaktır. 

Levzin mahallemizde yapılan alt yapı çalışmalarının ihale tarihi 24 Şubat 2014, yani ihale tarihine daha 8 gün olmasına rağmen ne hikmetse Levzin mahallemizin alt yapı çalışmaları bitmiş durumdadır. Bu nasıl iştir? Daha ihale tarihine 8 gün varken iş bitmiş duruma geliyor. Böyle bir şey olabilir mi? Burada başka bir niyet var, bu niyet iyi bir niyet değil. Devletten gelen 136 Bin TL. şartlı parayı cebe indirmek için. Ancak biz bunların yolsuzluklarını ortaya çıkardık. Soruşturma başlatıldı. Bundan sonra yargıya hesap verecekler. Adaletin gerekeni yapacağından şüphemiz yoktur.

Levzin – Abumıstık bizler asfalt yaparak sıkıntıyı gidermiştik. Peki şimdi sizler bozulan yol ile ilgili ne yaptınız? Yol şuan kullandığımız haldedir. Bu yolu tekrar düzeltmek bize nasip olacaktır. 

Diyorsunuz ki! Parke taşı döşedik 1 kuruşumuz gitmedi. Çöp arabası aldık 1 kuruşumuz gitmedi. Kanal yaptırdık 1 kuruşumuz gitmedi. 25 aydır personele maaş ödemesi de yapmıyorsunuz. 

Peki şimdi sizlere soruyorum? Sulama suyu paraları nerede? Emlak ve çevre temizlik vergileri nerede? Toplanan su paraları nerede? İller Bankasından aylık düzenli olarak gelen para nerede? Belediyeyi 6 trilyon borca soktunuz. Bu halk bunların hesabını soracak.

Sözün kısası ceplerinizi çıkararak milleti kandırdınız. Duygularını sömürdünüz. İnsanları birbirine düşürdünüz. Sağa sola bağırarak hakaret ettiniz. Etrafınızdaki midesi size bağlı olan insanlara yalan yanlış şeyler söylettiniz. Kalplerini kırdınız. Gönülleri incittiniz. Millete bunları reva görürken sizler malınıza mal kattınız. Ama bu halk artık uyandı, gerçekleri gördü, hesap gününü beklemeye başladı. O günü de 30 Mart kurtuluş günü ilan etti. 30 Mart sabahı inşallah sizlerin bana vermiş olduğu desteklerle hep beraber zafere ulaşacağız. Mücadeleyi hep beraber kazanacağız.” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor