Çetintepe Barajı bölgeyi kalkındıracak

GÜNDEM 31.07.2013 11:12:05 0
Çetintepe Barajı bölgeyi kalkındıracak

  

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Çetintepe Barajı ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Gaziantep Araban – Göksu II. Aşama Projesi kapsamında yapılacak olan ara depolama üniteleri (


Harmancık Baraj
Haydarlı, Harmancık ve Çatboğazı) ve şebekesi ile Araban’da (22 457 ha) sulanacağını, Yavuzeli’nde (16 756 ha), Besni Kızılin (8 893 ha), Keysun (14 232) ovaları başta olmak üzere 70.968 ha 252 hm3 /yıl  alanın suya kavuşacağını, ayrıca II. Aşama Projesi kapsamında 108 km.’lik isale hattının yapılması ile Gaziantep iline 4 m³/s daha içme suyu verileceğini söyledi. 

ının ve Çatboğazı barajlarının kendi havzasında su kaynağı bulunmadığını belirten Erdoğan, Aksu çayı üzerine inşa edilecek Aksu Regülatörü marifetiyle Çetintepe Barajından gelen akımların ilk önce Harmancık Barajında depolanacağını yine regülatör vasıtasıyla Çetintepe Barajından gelen akımların bir bölümünün Çat Boğazı Barajında depolanacağını belirtti. Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti:

'Gaziantep iline cazibeli olarak içme suyu temin etmesi hedeflenen, Çetintepe Barajının membaında yer alan ve planlama çalışmaları devam etmekte olan Helete (Düzbağ) Barajının rantabl olması durumunda Gaziantep ilinin ihtiyacı olan içme suyu cazibe ile Helete (Düzbağ) Barajından karşılanacaktır. Çetintepe Barajı, Harmancık Barajı ve Helete barajları ile projenin su ihtiyacı karşılanacağını; Helete (Düzbağ) Barajının rantabl olmaması durumunda Çatboğazı Barajından desteklenecek olup Çetintepe Barajı, Harmancık Barajı ve Çatboğazı Barajları ile projenin su ihtiyacı karşılanacaktır'

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Araban- Adıyaman–Göksu II. Aşama Projesi Planlama Raporu hazırlanması çalışmalarının devam etmekte olduğunu, planlama çalışmalarının tamamlanmasına müteakip söz konusu barajların proje yapımına geçileceğini belirtti.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor