Cevdet Öztürk: Seçim sürecinde şartlar ne olursa olsun ilkeli bir siyaset yapılmalı

31 Mart Yerel seçimlerinde Ak Parti´den aday adayı olan Mali Müşavir Cevdet Öztürk, yaptığı açıklama ile seçim sürecini değerlendirdi. ?Seçim süreci boyunca şartlar ne olursa olsun, Ahlaklı ve ilkeli bir siyaset yapısı içerisinde olmak gerekir.? Diyen Cev

SİYASET 26.01.2019 13:47:03 0
Cevdet Öztürk: Seçim sürecinde şartlar ne olursa  olsun ilkeli bir siyaset yapılmalı

31 Mart Yerel seçimlerinde Ak Parti´den aday adayı olan Mali Müşavir Cevdet Öztürk, yaptığı açıklama ile seçim sürecini değerlendirdi. ?Seçim süreci boyunca şartlar ne olursa olsun, Ahlaklı ve ilkeli bir siyaset yapısı içerisinde olmak gerekir.? Diyen Cevdet Öztürk, ?eğitim bayramı kutlayan ilçemizde kendisine yakışır bir süreç izlememiz gerekmektedir. Kişisel çakışma ve çatışmalardan çok; eğitimli, kültürlü ve hizmetlerin konuşulduğu bir tartışma süreci izlenmesi? gerektiğini ifade etti.

Öztürk´ün açıklaması şöyle: ?31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimde Ak Parti´den aday olmak için müracaatımızı yaptık, lakin genel merkezin takdiriyle başka bir aday adayı arkadaş bu göreve tevdi edildi.

Aday adaylığım sürecinde teveccüh gösterip ilgi ve alaka gösteren Besni içinden ve dışından fiili, fikri ve dualarıyla destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Demokrasilerin destek ve savunma mekanizması belirli şablonu olmadığı için sürekli değişkenlik arz eden bir yapısı ve göreceli bir duruşu vardır. Adayı yerel halk veya genel merkez seçer bunlar konuşulan, tartışılan konular ama siyasi bir partiden aday olmuşsan o siyasi partinin siyasi şablon ve hamlesini kabullenmişsin demektir.

Birde olayın en büyük aktörü ve belirleyicisi olan seçmenler var.

Seçmen, adayları belirlerken elindeki yetki ve etki alanını iyi belirleyemediği zaman kaybeden aday olanlar değil, yine kendileri oluyor. Yani bir nevi ?kendi eliyle kendini ateşe atmış oluyor´

Çünkü kaybeden de kazanan da sonuç itibariyle Seçmen yani halk oluyor.

Başkan olacak kişi, ?HALKI en iyi ben yönetirim ve hizmet ederim anlayışı? ile Zaten Halka ait olan parayla size hizmet edeceğim diyor.

Başkanlık görevini ifa edecek kişi zaten MAAŞINI alıyor. Onun haricindeki tek kuruş para bile vatandaşa ait olan paradır, Vatandaşa HİZMET olarak harcanması gerekmektedir.

Geçmiş olsun ve hayırlı olsun dileği tüm vatandaşlar için bir temennidir. Sadece adaya geçmiş olsun veya hayırlı olsun şahsına yönelik temenni edersek ona şahsi davran diyoruz demektir.

Bu nedenledir ki adaylık verilmeyen veya seçilemeyen arkadaşlara geçmiş olsun temennisinde bulunmak yersiz ve anlamsız olmaktadır. Çünkü kazanan da, Kaybeden de sonuç itibarı ile HALK´tır.

Genel yönetici ve idareciler seçimde bir haksızlık varsa, HALKIMIZA; Tercihimizde bir gaflet ve yanılgı içerisinde olmuş olabiliriz, yanlış adayı size sunmuş olabiliriz ve yine HAKEM sizsiniz çünkü siz yönetileceksiniz karar noktasın da "DEMOKRASİNİN KILICI" denilen ?OY? yine sizin ellerinizde.
?Pişman olacağınız hamleyi yaparsanız kılıcı kendinize vurmuş olur ve bu acıyla yaşarsınız diyor.?

Seçmen olarak iyi bir karakter araştırması yapar, hislerinizle değil aklımızla donanımı yüksek insan seçersek hakkımız olan hakka o zaman ulaşırız.
Nasıl ki kaçak elektrik faturası kaçırana değil aylık sarfiyatını ödeyenlere yansıyorsa atılacak yanlış adımların cezasını tüm BESNİ HALKINA kesilir ve de ÖDETİLİR.

Seçim süreci boyunca şartlar ne olursa olsun, Ahlaklı ve ilkeli bir siyaset yapısı içerisinde olmak gerekir. "EĞİTİM BAYRAMI" kutlayan ilçemizde kendisine yakışır bir süreç izlememiz gerekmektedir. Kişisel çakışma ve çatışmalardan çok; eğitimli, kültürlü ve hizmetlerin konuşulduğu bir tartışma süreci izlenmesi ilçemiz için daha doğru olur düşüncesindeyim. Bu düşüncelerle;
Besni´ye yani Halkımıza en hayırlı olan hizmetler temennisiyle tekrar desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Aday arkadaşımıza başarılar diliyorum.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor