Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP adaylarını tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP PM Üyesi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve partililerin katıldığı tören ile İlçe ve Belde Belediye başkan adayları Partililere tanıtıldı.

SİYASET 22.01.2019 16:43:47 0
CHP adaylarını tanıttı

Besni Ustahan tesislerinde yapılan toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ?Seçim başlıyor, bu bir savaş değil. Savaşta karşınızda düşman olur, bizim karşımızda düşman yok. Besni´de oy versin, oy vermesin hepsi bizim kardeşimiz.? dedi.

İlçe ve belde belediye Başkan adayları tanıtım toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP PM Üyesi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Besni Belediye Başkan adayı Vakkas Acar İlçe, belde ve köylerden gelen partililer ve adaylar katıldı.

BESNİ´DE 16 YILDAN BERİ HÜKÜMDARLIK KURANLAR

Aday tanıtım toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ?Seçim başlıyor, bu bir savaş değil. Savaşta karşınızda düşman olur, bizim karşımızda düşman yok. Besni´de oy versin, oy vermesin hepsi bizim kardeşimiz. 16 yıldan beri Adıyaman´ın Türkiye´yi idare edenler şimdi size yeni ne söyleyecekler. Örneğin Besni´yi idare edenler, Besni´de 16 yıldan beri hükümdarlık kuranlar burada iktidar olanlar size ne vaat edecekler. Ne diyecekler, Besni´ye sinemamı açacağız diyecekler. Besni´ye kültür merkezimi yapacağız diyecekler. Besni´yi bir sosyal merkez haline mi getireceğiz diyecekler. Hiç birini söyleyemeyecekler.

KESMETEPE´YE BİR PARK YAPACAĞIZ DEDİK YAPTIK

Ben 2 yıl Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´nun takdiri ile Genel Başkan Yardımcılığı yaptım, yerel yönetimlerden sorumlu. CHP´ye oy verdiler, Kesmetepe´ye attığınız her oyun sesi İzmir Buca´dan geldi. Şambayat´ta Necdet Arıcı´ya oy verdiniz, verdiğiniz oyun sesi İzmir Karabağlardan geldi. Şambayat´a parke taşı olmayan bir tane sokağımız yok. Parayı nereden aldı? Hükümet vermedi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu verdi. Besni´ye geldik gezdik Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Buca Belediye Başkanımız Levent Piriştina, Sevgili Murat Karayalçın, Neşet Tarhan, bunlarla birlikte geldik gezdik ve burada bir söz verdik biz Kesmetepe´ye bir park yapacağız dedik yaptık ve açılışını da biz yaptık.

TÜM CHP´Lİ BELEDİYELERİ KARDEŞ ŞEHİR YAPACAĞIM

Eğer Adıyaman Besni´de Vakkas Acar´ı Belediye Başkanı yaparsanız, Belki Bülent Tezcan´ı çok sık bulamazsanız ama benim yakama yapışırsınız. Ben hemen yakınınız da bağırsanız duyacak bir yerdeyim. Vakkas Acar´ı Belediye Başkanı yaparsanız Türkiye´de ki tüm CHP´li belediyeleri kardeş şehir yapacağıma söz veriyorum. Tutarsınız yakamızı çünkü nereye gitsek yolumuz Adıyaman´dan geçiyor. Sözümüzü tutamazsak yakamıza yapışırsınız. Buraya Türkiye´nin en güçlü belediyelerini kardeş şehir yapacağımıza söz veriyoruz.

Sinemaysa sineme, kültür merkeziyse kültür merkezi, Besni´de gençlerimizin gideceği yer yok, Besni Adıyaman´ın yıldızıydı, sadece Adıyaman değil bu bölgede parlayan bir yıldızdı. Ayrıca Besni sadece Besni değildir. Besni Anteptir, Besni Adıyaman´dır, Besni Mersin´dir, Besni İstanbul´dur. Burada büyüyenler Antep´in en güçlü iş adamı olmuşlar. İstanbul´dan, Antep´ten, Mersin´den iş adamı gelecek size hizmet vermeye devam edecek.

BU KOKUŞMUŞ AKRABA CUMHURİYETİNİ YIKMAK BOYNUMUZUN BORCU

AK Partiye oy veren fakirin çocuğu da işe giremiyor, CHP´ye oy veren fakirinde çocuğu işe giremiyor. Ama bir milletvekilinin yakını, bir belediye başkanının yakını giriyor mu ? giriyor. Bir bakın Adıyaman Üniversitesinde kimlerin yakınları var. Belediye başkanlarının yakınlarına bir bakın bir tane orada fakir fukara bulamazsınız AK Partili, CHP´li, İYİ partili ve MHP´li. Bir tane Adıyaman´lı fakir fukarayı bulamazsınız. Ama milletvekillerinin yakınları var. Belediye başkanlarının yakınları var. Sadece yoksul Besnili´ye, yoksul Adıyamanlı´ya işkurdan 1600 lira maaşla temizlik işi veriliyor ama onu bile seçiyorlar. Eğer belediyeyi alırsak hiçbir yakınımızı ihtiyacı olmadığı halde işe almayacağız. Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız. Bu kokuşmuş akraba cumhuriyetinin yıkmak boynumuzun borcu.

SİYASET SADECE ANKARA´DAN YÜRÜMÜYOR

CHP PM Üyesi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, yerel seçimlerde yeniden sosyal belediyecilik anlayışıyla halkla beraber hareket edeceklerini söyledi. Tezcan, ?Bu seçim genel siyaset anlamında Türkiye´de genel iktidarı değiştirmeyecek. Genel iktidarı değiştirecek olan Ankara´ da ki iktidarı değiştirecek olan genel seçim. Ama şu önemli siyaset sadece Ankara´dan yürümüyor. Siyaset sadece Ankara´dan yönetilmiyor. Siyaset yaşadığımız yeri güzelleştirmek, yaşadığımız yeri yeniden tarif edebilmek davasıysa biz dün Kesmetepe´de, Şambayat´ta olduğu gibi bu yerel seçimlerde de yeniden sosyal belediyecilik anlayışıyla halkla beraber, halkla birlikte yöneteceğim deyin bu güçlü kadrolarla yeni bir başlangıcı birlikte yapacağız.

BU İKTİDAR GELDİ BÖLGENİN YILDIZINI SÖNDÜRDÜ

Türkiye´de 6 milyon işsiz, 16 milyon yoksul var. Bununla mücadele etmeye siyaseti ne yapayım ben. Bunda en büyük payı 81 vilayet içerisinde Adıyaman aldı. Adıyaman´ın içerisinde Besni aldı. Besni sadece Adıyaman´ın değil bölgenin yıldızıydı. Ne oldu? Bu iktidar geldi bölgenin yıldızını söndürdü. İktidarın söndürdüğü yıldız 31 Martta yeniden Besni´de yeniden parlayacak.

BESNİ BU GÜN OLMASI GEREKEN YERDE DEĞİL

CHP Besni Belediye Başkan adayı Vakkas Acar ise yaptığı konuşmasında Besni bu gün olması gereken yerde olmadığını söyledi. Acar, ?Benim sizlere uzun uzun Besni´yi anlatmama gerek yok. Sizlerde biliyorsunuz ki Besni doğunun batıya açılan penceresidir. Bilinen 7 bin yıllık geçmişi ile birçok medeniyet ev sahipliği yapmış Besni´miz her dönem bölgenin ticaret ve siyaset merkezi olmayı becermiş şehir kültürünü her zaman hissettirmiş şirin bir ilçemizdir. Ama ne yazık ki geldiğimiz noktada Besni bu gün olması gereken yerde değil. Mesela bu salonda bulunan yaşlar 45 ve üzeri herkesi dinleyin Besni´yi size anlatsınlar. Dinleyince kendinizden geçer o günlerde yaşamak istersiniz. Ben yaşım itibarı ile anlatamasam da dinlediğimde de o dönemleri yaşamak istediğimi ve öyle bir Besni´nin hayalini kurduğumu söyleyebilirim. Ama size sözüm olsun birebir olmasa da şirin ilçemiz Besni´yi elbirliği ile özlemini duyduğunuz yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz.

KÖYLÜLERİMİZİN DE BÜTÜN SORUNLARIYLA İLGİLENECEĞİZ

Eskiden olduğu gibi kaybettiğimiz ne varsa onları ve daha fazlasını almak için azalan insan ilişkinlerini, kaybolmaya yüz tutmuş büyüklere saygı, küçüklere sevgi anlayışını yeniden tesis etmek için, yaşlı ve küçüklerimize sahip çıkmak için, kaybolan meslek çeşitliğimize tekrar kavuşmak için sosyal ve kültürel değerlerimize sahip çıkmak için, rantr ve rantçılığı ortadan kaldırmak için, her geçen gün derinleşen kutuplaşmalar ve ötekileştirmelere son vermek için on yıllık belediye başkanlığı tecrübemle bu şehri yönetmeye ben varım, siz de var´mısınız!,

BESNİ´NİN EN BÜYÜK SORUNU, İŞSİZLİK VE YOKSULLUKTUR

Bugün Besni´nin en büyük sorunu, işsizlik ve yoksulluktur. Allah´ın izliyle sizlerin de taktiri ile eğer ben belediye başkanı seçilir isem bu sanayicilerimizi tek tek kapı kapı il il dolaşarak onlara yerel yönetim olarak organize sanayi bölgesinde her türlüğü kolaylığı sağlamak kaydı ile üretimlerini Besni´de yapmaları için ricacı olacağım, ısrarcı olacağım. Bu alanda 15 yıl bu sektörün içinde olan kardeşimiz olarak işsizliği ve yoksulluğu çözmenin sözünü veriyorum. Üreten bir belediye başkanı olacağım. Üreten belediyeciliği, sosyal belediyeciliği yaşama geçireceğim. Alt yapısıyla, üst yapısıyla Besni´mizin, Besni´li iş adamı hemşerilerimizin yatırım yapmaları için bir cazibe merkezi yapacağız. Besni´yi çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla, Besni halkıyla birlikte yöneteceğiz. Nerde ne yapılacağına, siz Besni halkı hemşerilerimle birlikte karar vereceğiz. Bir kere daha tekrar ediyorum.

GÜNÜMÜZDE BESNİ ADETA YOK SAYILMAKTADIR

Değerli Besnili hemşerilerim, Adıyaman il olmadan önce, il olduktan sonrada Besni siyasetçisiyle, iş adamlarıyla, kültür adamlarıyla, bürokratlarıyla Adıyaman´ın toplumsal, ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel gelişmesine yön veriyordu. 2000´li yıllardan sonra Besni bu vasfını kaybetti. Günümüzde Besni adeta yok sayılmaktadır. Bu durum tüm Besnili hemşerilerimizi ve şahsımı üzmektedir. Bunu çok yakında biliyorum. Hep birlikte olacağız, Besni´yi yeniden Adıyaman politikasından, toplumsal, ekonomik, sosyal, kültürel yaşamında etkili ve belirleyici olan bir ilçe yapacağız. CHP Besni Belediye başkanı adayı olarak sizlerle bunları yapmanın sözünü veriyorum."


Anahtar Kelimeler: adaylarını tanıttı
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER