Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP Adıyaman Seçim Karargahı Açıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanlığı 24 Haziran seçimlerine ilişkin seçim karargahı açtı.

SİYASET 25.05.2018 23:06:50 0
CHP Adıyaman Seçim Karargahı Açıldı

Tütüncüler pazarında açılan seçim karargahına CHP Adıyaman Milletvekili Adayları Abdurrahman Tutdere, Songül Varki Yıldırım, CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Karargah açılışında açıklama yapan CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak, ?Gecen yıl CHP Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu meclis konuşmasında Adıyaman sahipsiz değil dedi. Adıyaman bize milletvekili yollamadı ama biz Adıyaman´ımıza, tütüne sahip çıkacağız dedi. Bununla ilgili sayın Ali Öztunç, Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan ve özellikle Veli Ağbaba zaman zaman mecliste tütünü gündeme taşıdı. 15 yıllık AK Parti hükümetinde Adıyaman ile ilgilenilmedi. Bu dönem tütünümüze sahip çıkacağız. Adayımıza sahip çıkacağız. Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu bana ben sana 5 aday teslim ediyorum. Bende size 5 adayımızı teslim ediyorum. Bu dönem tütünümüze sahip çıkacağız, 5 adayımıza da. Tütün bizim namusumuz, tütün bizim ekmeğimiz, gün bugün, ekmeğimize tütünümüze, sahip çıkalım? dedi.

CHP Adıyaman 4´ncü sıra Milletvekili adayı Songül Varki Yıldırım da ?24 Haziran Türkiye ve Adıyaman´ın dönüm noktası olacaktır. Adıyaman yıllarca iktidar tarafından unutulmuş bir kent, oysaki Adıyaman iktidara yıllarca 4 Milletvekili göndermiş ama sözde milletvekili, özde milletvekili değil. Hiçbiri bizim sorunlarla ilgilenmemiş, etrafımıza bakıyoruz. Malatya Sanayi kenti olmuş büyükşehir, Gaziantep zaten sanayisi güçlü, milletvekilleri güçlü, Bakanları var, oldukça iyi durumdadır. Adıyaman´ın durumu ise etrafındaki barajlarla toprakları sular altında kalmış ama o suyundan bir tas alıp içemeyen sahipsiz bir kent. Neden böyle oluyor. Çünkü iktidar partisi yerel halkın iradesini yok sayıyor. Diyor ki ben ceketimi koysam Adıyaman bana oy verir. Adıyaman hizmete gerek yok. Yüzde 98 bir rekor kırmış bir kent Adıyaman . Sincik nerde, neden bir adayı yok, adayı biz Malatya´dan ithal ediyoruz. Nemrut´u Malatya´ya vermeye kalktılar. Elimizde olan bütün değerleri elimizden almaya kalkıyorlar. Tütün esnafımız kan ağlıyor. Ama biz CHP olarak buna dur diyeceğiz? diye konuştu.

Bugün ilk seçim bürosunu Adıyaman´ın can damarı tütüncünün, çiftçinin, ekmeğinin, aşının merkezi olan yerde açtıklarını ifade eden CHP Adıyaman 1´nci sıra adayı Abdurrahman Tutdere, ?Ben Abdurrahman Tutdere olarak sadece CHP´nin adayı değilim. Ben Adıyaman´da tütüncünün, çiftçinin, emekçinin, kadının, gencin, sağcı, solcunun, Türkün, kürdün herkesin adayıyım. Bizler Adıyaman sorunlarının çözümüne talip olduk. Ve genel merkezimizde bu dönem bize bu şansı verdi. Siz yetki vereceksiniz. Bizde bu yetkiyi meclis kürsüsünde sizlerin hak ve hukukunu savunmak için sonuna kadar kullanacağız. Bundan 6 ay önce Star gazetesi Adıyaman´ın tek geçim kaynağı olan tütünü teröre finans kaynağı olarak gösterdi. Bizde şunu dedik; bin yıllık geçmişi olan çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği olan bu ürünü nasıl siz teröre finans kaynağı olarak gösterirsiniz. Hepiniz tepki gösterdiniz. Adıyaman meydanında bir araya geldik. Hepimiz dedik ki siz Adıyaman geleceği olan tütüne terör damgası vuramazsınız, yandaş medya bilinçli olarak bizim temel geçim kaynağı olan bu tütünümüzü terörle özdeş hale getirmeye çalıştı. Bununla yetinmediler. Bir gece ansızın bir kanun tasarısı meclise gönderdiler. Tütün tohumuna 3 yıl hapis getirdiler. Adıyaman tütün platformu olarak bizler bu yasa tasarısının Adıyaman çiftçisinin, köylüsünün geleceğini karartacağını söyledik. Hemen çalışmaya başladık? açıklaması yaptı.

Tütün yasağına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Tutdere, şöyle devam etti:

?Adıyaman tütün platformu 9 yıldan beri Adıyaman´da tütün yasaklarının kaldırılması için geçe gündüz çalıştı. Bunun sözcülüğünü yapmaktan büyük bir onur duyuyorum. 9 yıldır sizlerle beraber tütünün özgürlüğü için, tütünün önündeki yasakların kaldırılması için sahada olduk. Omuz omuza çalıştık. Kısmen başarılı olduk ancak şuanda özellikle son yasadaki düzenlemeleri önleyemedik. Şuan mevcut yasada 24 Haziran, tütüncü için çok büyük bir şanstır. Şuandaki mevcut yasada tütün ticareti yasaklanmıştır. Tütünü almak, satmak, bulundurmak, bir yerden bir yere götürmek 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmış. Bu yasa 2 Temmuz´da yürürlüğe girecekti. Seçim geldi hemen değiştirdiler. Bu yasa 1 yıl erteleyelim dediler. Bazıları gazetelere çıkıyor. Efendim tütün serbest oldu diyor. Bu koskocaman bir yalan. Bütün tütüncülere sesleniyorum sakın ha bu yalana inanmayın. Sadece yasağı 1 yıl ertelediler. Ancak seçim kazanırlarsa bu yasa getirenden 25 Haziran´da bir KHK ile yürürlüğe koyacaklar. Belki 26 Haziran´da bu tezgahlarda tütün satamayacaksınız. Bu seçimde tercihlerinizi yaparken çok sağlıklı düşünün. Bu seçimde oy kullanırken kendi çocuklarınızın geleceğini düşünerek oy kullanın? 

Siyasetçi-Yazar Fatma Ulubey de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

?Nazım Hikmet der ki "onlar ki aşınıza ekmeğinize göz dikenlerdir" Ben inanıyorum ki sizin aşınıza, ekmeğinize göz koyanlara 24 Haziran´da gerekli cevap vereceksiniz. Türkiye´nin temel sorunlarına sahip çıkan tek parti CHP´dir. Biz hiçbir parti kurtarıcısı değiliz. Biz tek başımıza iktidar olmak istiyoruz. Biz tek başımıza bu arkadaşlarımızı meclise gönderip, sizlerin sorunlarına, sizin tütün sorununa, tüm tarım emekçilerimizin sorunlarına cevap olacak tek parti CHP´dir diyorum.?

Yapılan açıklamanın ardından seçim karargahı açılışı gerçekleşti.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER