CHP’DE ADAYLIK YARIŞI BAŞLIYOR

GÜNDEM 2.12.2014 07:04:00 0
CHP’DE ADAYLIK YARIŞI BAŞLIYOR

14 Haziran 2015 yılında yapılması beklenen Genel Seçimlere 7 ay gibi kısa bir süre kala siyaset ısınırken, CHP’nin aday adaylarının bir bir isimlerini açıklanıyor. Adıyaman Merkez ve ilçelerinde aday adayı olması beklenen isimler CHP kulislerinde konuşulurken Sosyal Medyada da isimler telaffuz edilmeye başlandı. Gölbaşı’ndan, İşadamı Mehmet Karahan, Songül Varkı Yıldırım ve Adıyaman Merkezden Garip Bozkurt’un adaylıklarını kamuoyuna açıkladığı bildirilirken, muhtemel aday adayı olması beklenen isimler ise şöyle sıralanıyor.

Aday olması muhtemel isimler

Besni’den; Mehmet Uçar, Kürşat Aykanat, Selçuk Tabak, Mehmet Baykara, Celal Topkan. Gölbaşı’ndan; Mehmet Karahan, Veli Örtlek, Songül Varkı Yıldırım, Mehmet Yıldırım, Fatma Ulubey, Sait Özer, Hacı Alı Ağca, Adıyaman Merkez ve diğer ilçelerden; Ahmet Büyükşahin, Murat Erdem, Mustafa Fırat, Celal Kürkoğlu, Şevket Köse, Müslüm Aslanoğlu, Zeynep Dolaş, Zeynal Aslan, Abdurrahman Tutdere, Sıddık Şahin, Ali Murat Bilgiç, Zeynal Bakır, Ali Çoşkun, İdris Tüy, Bilal Doğan, İrfan Vurucu, Garip Bozkurt, Hasan Basri Doğan, Hasan Karakaya, Mahmut Akgül, Zeynel Abidin Avcı.

Parti Tabanı ön seçim istiyor

CHP’de son yapılan Tüzük değişikliği ile Türkiye Genelinin % 85’inde üyelerin oylarıyla Önseçim yapılarak adayların belirlenmesi gerekiyor. MYK’nın İllerin % 15’inde merkez ataması kontenjanı bulunuyor. Bunların hangi iller olacağını yine MYK belirleyecek. Adıyaman’ın ise önseçim yapılacak iller arasına mı alınacağı yoksa Merkez yoklamasıyla mı belirleneceği henüz bilinmiyor. 

CHP aday adaylarının büyük bir kısmı, önseçim ile adayın belirlenmesinden, yani parti tabanının istediği kişilerin aday gösterilmesinden yana tavır koyuyor. Çünkü son iki genel seçimlerde CHP’den seçilip Meclise giden Milletvekilleri AKP’ye geçmişti. Taban bunun tekrar yaşanmasından endişe ediyor.

Seçim, Nisan ayına çekilebilir

2015 Genel Seçimlerinin tarihi henüz YSK tarafından resmi olarak açıklanmamasına rağmen, 14 Haziran 2015 günü yapılacağı dile getiriliyor. Haziran ayının ikinci ve üçüncü haftalarında da LYS sınavlarının olması ve 12 Haziran 2015 tarihinde okulların kapanacak olmasından dolayı, seçim tarihinin kesin olmamakla birlikte Mayıs 2015 veya Nisan 2015'e çekilmesi ön görülüyor.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor