CHP’de İstanbul yine Salıcı’ya emanet

GÜNDEM 1.06.2012 14:33:36 0
CHP’de İstanbul yine Salıcı’ya emanet

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tarafsızlık açısından oy kullanmadığı seçimlerde 638 delege 10 sandıkta oy kullandı. Seçimler sabaha karşı 03:50'de başladı. 

CHP'li 638 delegenin oy kullandığı 10 sandıkta yapılan sayıma göre, Oğuz Kaan Salıcı 243, Ali Özcan'ın 157 oy alırken, 178'de iptal oy kullanıldı. Seçim sonucunda 9 disiplin kurulu, 40 il yönetimkurulu, 170 büyük kurultay delegesi belli olacak.

Salıcı, resmi olmayan sonuçlarda seçilince Kongre’nin yapıldığı Abdi İpekçiSpor Salonu’na gelerek basın mesnsuplarına açıklamada bulundu.

Salıcı, “İstanbul’da bugünden itibaren tarihi yeniden kazanacağız” diyerek,  ''Şimdiye kadar ağırlıklı olarak parti içiyle ilgilenen bir süreç yürüdü. Bundan sonra daha çok dışarıyla, Ak Parti ile ilgilenen ve Ak Parti'nin yapmış olduğu haksızlıkları ortaya net bir şekilde ortaya koyan bir örgüt yapısıyla İstanbul karşılaşacak'' dedi.

ÇARŞAF LİSTELİ İLK SEÇİM

Kongre’nin İstanbul çapında bir ilin, bu kadar büyük bir örgütün çarşaf listeyle yaptığı ilk seçim olduğunu söyleyen Salıcı, “Dün aslında istenirse, demokratik bir şekilde çarşaf listenin CHP'de uygulanabileceğini biz diğer illerdeki arkadaşlarımıza net bir şekilde göstermiş olduk. Buna örgütümüz ciddi bir şekilde inandı'' dedi. Salıcı, seçimde çok sayıda iptal oy çıktığını ve bunun nedenini Seçim Kurulu’nun hassasiyeti ve sabaha karşı yapılan seçimlerde çarşaf oylama antrenmansızlığını olduğunu söyledi.

KAZANAN CHP

Seçimin kazananının CHP olduğunu söyleyen Salıcı, ''Sayın Ali Özcan bizim değerli, deneyimli bir partilimiz. Bundan sonraki süreçte onun deneyimlerinden faydalanacağız. Dün ben yapmış olduğum konuşmada,’Eğer Ali bey kazanırsa ben önümü ilikler kendisinden partide görev beklerim’ demiştim. Eğer kendisi de aynı fikirdeyse ben kendisine görev vermeye hazırım'' dedi.

DÜN DÜNDE KALDI

Salıcı yaşanan tartışmaları kapattıklarını belirterek, “'Dün dünde kaldı. Bugün artık yeni şeyler söyleme zamanı. Bugün artık CHP'yi nasıl daha ileriye götürmenin tartışmasını başlatma zamanı. Bugünden itibaren CHP'nin dışarı karşı kilitlenme zamanı. Temmuz ayının başındaAnkara'da kurultayımız olacak. CHP örgütü, en küçük birimine kadar sayın Genel Başkanımızın arkasında olacak. CHP'de Sayın Genel Başkanımızın açmış olduğu değişim çizgisine çok net bir cevap verdi CHP İstanbul örgütü. Biz bu değişim çizgisinin devam etmesini ve bu değişim çizgisinin sonunda iktidarla CHP'nin buluşmasını istiyoruz'' dedi.

GELECEK LİSTE BENİMDİR

Salıcı, yeni yönetimin kendi listesiyle örtüşmemesi durumunda ne olacağı sorusunu, “'Gelecek olan liste benim listemdir. Benim tahminim, gelecek olan listenin bizim belirlemiş olduğumuz anahtar liste çerçevesinde olacağı, herhangi bir eksiklik olmayacağı yönündedir. Eğer böyle bir durum olursa, biz saygıyla karşılarız. Dünkü seçimin sonucudur çünkü. Önümüzdeki günlerde bu çalışmayı yürütmeye devam ederiz. Ama ben bu saatten sonra İstanbul örgütünde herhangi bir şekilde tartışma götürmeyecek bir seçim yapıldığı kanaatindeyim, gerek aradaki farktan, gerek çarşaf liste uygulamasından. Bundan sonra İstanbul'da başkanlık ya da başka bir tartışma önümüzdeki kongreye kadar olmayacaktır.''

Salıcı, “Gelenekçi kanattan olan hala yarı yarıya bir muhalif kesim var İstanbul içinde ve o muhalif kesimle önünüzdeki süreçte nasıl barışık bir ilişki götürmeyi düşünüyorsunuz'' sorusunu “Tarih bize göstermiştir ki değişimi temsil edenler, büyümeye devam ederler, geleneği temsil edenler o büyümeyi çoğunlukla gösteremezler. Ben bugünkü sonucun yeni bir başlangıç olduğu kanaatindeyim'' dedi.

ÇARŞAF REKORU

Seçimlerde 170 Büyük Kurultay üyeliği için 724, 40 İl Yönetim Kurulu üyesi için 192 ve 9 İl Disiplin Kurulu üyesi için 48 olmak üzere 964 kişi yarıştı.

ABDİ İPEKÇİ ESKİ HALİNE DÖNDÜ

Oy Kullanmanın sona ermesinin ardından sayımlar küçük bir odada yapılırken, Abdi İpekçi Spor Salonu’nun sökülen parkeleri takılmaya başlandı. Tribündeki afişler toplanırken yorgunluktan uyuya kalanlar dikkat çekti.

 

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor