CHP Heyetinden Besni´ye Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisinin pilot bölge olarak seçtiği illere görevlendirdiği Milletvekilleri il ve ilçelerde ziyaretlere başladı. Ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal bakımdan araştırma yapmak üzere görevlendirilen İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır v

SİYASET 21.09.2019 17:31:50 0
CHP Heyetinden Besni´ye Ziyaret

Antmen; ?Partimiz iktidara yürüyor?

Pilot bölge olarak seçilen 24 il arasında bulunan Adıyaman´da da inceleme yapmak üzere gönderilen 4 milletvekilinde 2´si Besni´ye geldi. Parti binasında düzenlenen toplantıya, Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve Mersin Milletvekili Alpay Antmen´in yanı sıra CHP İl Başkanı Deniz Çakmak, İlçe Başkanı Hakan Kılınç ve partililer katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisinin 10 ilde ve 251 belediyede nüfusun yüzde ellisini yönettiğini söyleyen CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen; ?Biz böyle birbirimizle toplantılardan çok artık sahada olmak zorundayız. Bize oy vermeyen kitlelerin neden oy vermediğini tespit edip onlardan da oy alacağız. Cumhuriyet Halk Partisi şuan 10 ilde ve toplamda 251 belediyede nüfusun yüzde ellisini yönetmekte. Yani Cumhuriyet Halk Partisi artık bir muhalefet partisi olmaktan çıktı. 17 yıllık yıkılmaz denilen AKP´nin başta İstanbul, Mersin, Adana, Ankara olmak üzere bileğini büktü ve artık partimiz, yuvamız, ailemiz iktidara yürüyor.

2020´nin Kasım ayında erken seçim olabilir, yarın bile olsa biz tüm örgütlerimizle seçime hazırız ve Türkiye Cumhuriyetini halkların eşitliği için, her türlü hak ihlali için ama en önemlisi demokrasi için biz ülkeyi nasıl 96 yıl önce kurtardıysak şimdi yeniden inşa etmek için göreve talibiz. Erken seçim olursa erken seçimde olmazsa normal şartlarda 2023´te yani Türkiye Cumhuriyetinin 100. Kuruluş yıldönümünde Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşıyacağız. İşte bizimde buraya gelme amacımız bu, bundan sonra Cumhuriyet halk partisi ilçe, il, meclis binalarında oturmayacak. Zaten geçmişteki seçimlerde dersler çıkardık. Genel Başkanımız o yaşta hak, adalet ve hukuk için 500 kilometre yürüdü. Bu Türkiye´de bir şeylerin değişeceğinin bir göstergesiydi ve herkesin omuz omuza çalışması sonucu önce 2018´de sonra da 31 Mart´ta bunların karşılığını aldık.

Biz birlikte ve beraber olduğumuz zaman hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisinin önünde duramaz. Bizim ilkelerimiz belli, hak, hukuk, adalet, insan hakları, demokrasi bunları başardık ve şimdi de iktidara yürüyoruz. İnanın 2020´de olmadı en geç 2023´te Türkiye Cumhuriyetinin 100. Kuruluş yıldönümünde bu ülkeyi tekrar haramilerin iktidarından kurtaracağız? diye konuştu.

Okyay Sındır; ?Eşitçe yaşam şartlarını

En kısa sürede oluşturmamız lazım?

Türkiye´de demokrasiden, özgürlüklerden, bağımsızlıktan, barıştan ve bir arada kardeşçe, eşit yurttaşlık anlamında yaşam haklarımızdan ödün verilmemesi gerektiğini aktaran CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise; ?31 Mart´taki süreç kolay bir süreç değildi ve 31 Mart´tan ki sonraki süreçte hiç kolay değil. Türkiye´de demokrasiden, özgürlüklerden, bağımsızlıktan, barıştan ve bir arada kardeşçe, eşit yurttaşlık anlamında yaşam haklarımızdan ödün verdikçe baskı, zulüm ve faşizm daha da kendini büyütüyor. Bundan zarar gören de yine halkımız oluyor. O zaman yapılacak bir tek şey var, hiçbir lüksümüz olamaz, demokrasiye inananlar, bu ülkede barış, kardeşlik ve özgürlük olsun isteyenler ve bu ülkede üretimden koparılmış tamamen tüketim ekonomisiyle ithalata dayalı bir teslimiyetçi politikaya karşı aynen Amasya Genelgesinde olduğu gibi mandacı anlayıştan, emperyalizme karşı teslimiyetçi anlayıştan Türkiye´nin ekonomisi de kurtarıp, kendi ayaklarımızın üzerinde ve bir arada eşitçe yaşam şartlarını en kısa sürede oluşturmamız lazım.

Bizim bir toplumsal barışa, böyle bir toplumsal sözleşmeye birlikte hep beraber yeniden imza atıyor olmamız lazım. Bunu da hep beraber yapacağız. Bunu daha önce Türkiye´nin kurucusu ve kurtarıcısı olan Cumhuriyet Halk Partisi yaptı, şuanda yine bunu yapacak olan yegane parti, kuruluşundan beri dimdik ayakta olan sizlersiniz.

Bugüne kadar o rozeti atalarımız dedelerimizden aldığımız o emaneti onurla taşıyoruz, bunu da gereğini daimi yapmak zorundayız.

Şuanda önümüzde gerçekten çok önemli bir süreç var. Mevcut belediye başkanlarımızın her şekilde yanında olmak, onların başarısı için onların iyi şeyler yapması için, onların toplumda da saygınlığını,  toplumun güvenini, sevgisini kazanabilmek için örgütlü olan her şeyi yapmak zorundayız. Onlara destek olacağız bu yerel seçimlerde ve sonrasında partililerimizi elimizden geldiğince destekliyoruz? dedi.

Kılınç; ?Ülkemizin tek umudu

Cumhuriyet Halk Partisidir

Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Hakan Kılınç; ?Partimiz pilot bölge olarak seçtiği 24 ilde ekonomik, sosyal, kültürel bakımdan araştırma yapmak üzere vekiller görevlendirildi. Bu illerden birisi de bizim ilimiz. Bugün Milletvekillerimiz Kamil Okyay Sındır ve Alpay Antmen beye ilçemize geldikleri için teşekkür ediyorum.

Biliyorsunuz ki kısa bir süre önce 31 Mart seçimlerini geride bıraktık. Genel Başkanımızın dediği gibi Türkiye´nin çok büyük yerlerinde de Mart´ın sonu bahar oldu. Tabi ki bizlerin görevi daha bitmedi. Yerel yönetimlerde iktidarı yakaladık, inşallah bu birliktelik bu güçle birlikte ülkemizin genel yönetimine de talibiz ve şuanda da zaten ülkemizin yaşamış olduğu ekonomik ve sosyal sıkıntılardan dolayı ülkemizin tek umudu Cumhuriyet Halk Partisidir. Bizlerde bu bilinçle birlikte yine sahalarda olacağız. Vekillerimizle birlikte Sivil Toplum Kuruluşlarımızı, esnaflarımızı, çiftçilerimizi ziyaret edeceğiz. Onların fikir ve düşüncelerini alacağız ve kendimize bir yol haritası çizeceğiz? diye konuştu.

Çakmak; ?Halkın Yüzü Cumhuriyet

Halk Partisine dönmeye başladı?

Daha sonra konuşan CHP İl Başkanı Deniz Çakmak ise; ?Genel Başkanımızın talimatıyla 4 milletvekilimiz Adıyaman´ımıza geldi. İki milletvekilimiz çalışmalarda bulunmak üzere Gölbaşı ve Tut´a geçti, sayın İzmir ve Mersin Milletvekilimiz de Besni´de fikir ve düşünceleri almaya geldi.

Tabi biliyorsunuz, ülkemizde olduğu gibi Besni´de siyasi iklim değişti. Artık halkın yüzü Cumhuriyet Halk Partisine dönmeye başladı. Bu bölgelerde çalışma yaptıktan sonra Genel Başkanımıza rapor için bir dosya hazırlanacak. Genel Başkanımız da tahmin ediyorum ki bu raporlar sonucunda Adıyaman ve Besni´ye en kısa zamanda gelecek. Bununla ilgili çalışmalar yapacak. Ben bu konuyla ilgili olarak hem ekonominin halka yansımasını hem de siyasi iklim değişikliğinin halkın üzerindeki etkiyle ilgili düşüncelerinizi alacağız? şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: Besni Heyetinden Ziyaret

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor