CHP İlçe Başkanı Hakan Kılınç: ?YAPILMAK İSTENEN REJİM DEĞİŞİKLİĞİDİR?

TBMM Anayasa komisyonunda görüşmeleri devam eden AKP ve MHP´nin anayasa değişikliği önerisine CHP Besni ilçe Başkanı Hakan Kılınç´ta tepki göstererek yapılmak istenenin bir rejim değişikliği olduğunu belirtti: ?Teklifle istenilen, egemenliğin tek bir elde

GÜNDEM 30.12.2016 16:17:34 0
CHP İlçe Başkanı Hakan Kılınç: ?YAPILMAK İSTENEN REJİM DEĞİŞİKLİĞİDİR?

?GÜZEL ÜLKEM TEK ADAMLIĞA DOĞRU HIZLA SÜRÜKLENİYOR?

Meclis Anayasa Komisyonunda görüşmeleri tartışmalı bir şekilde devam eden Anayasa değişikliği paketinin maddeleri tek tek kabul edilirken, önümüzdeki hafta Genel Kurulda gündeme alınması beklenen AKP ve MHP´nin paketine karşı çıkarak bunun bir ?rejim değişikliği? olduğunu söyleyen CHP´nin Besni ilçe Başkanı Hakan Kılınç, konuyla ilgili gazetemize bir değerlendirmede bulundu.

AKP ve MHP´nin sunduğu ?başkanlık sistemi?nin açıkça ?Diktatörlük ve Tek Adam rejimi? sunduğunu söyleyen Kılınç, ?Yapılmak istenen bir rejim değişikliğidir.? dedi.

?İÇTE VE DIŞ SİYASETTE BU KADAR SIKINTILAR VARKEN?

Kılınç şöyle devam etti: ?Ülkemizin hemen hemen her hafta bir yerinde bombalar patlarken, her gün şehit cenazeleri gelirken, hem içte hem dış siyasette bu kadar sıkıntılar varken BAŞKANLIK istenmesi manidar. Ülkemizin öncelikleri vatandaşımızın huzurunu ve refahını korumaktır. Yaşanan ekonomik sıkıntıları gidermektir. Evet, dünyada küresel bir ekonomik sıkıntı yaşanmaktadır. Ama maalesef ülkemizde daha büyük sıkıntılar çekmekteyiz. Çünkü ülke olarak üretim yapamıyoruz. Tamamen tüketici toplumuna dönmüş bulunmaktayız. Bu ve bunun gibi bir sürü sıkıntılar varken yeni anayasa teklifiyle birlikte TEK ADAMLIK REJİMİ istenmektedir.?

?TEKLİF BÜTÜN YETKİLER BİR KİŞİNİN ELİNDE TOPLUYOR?

?Yeni anayasa teklifi ile birlikte istenilen BAŞKANLIK sisteminde, bütün yetkiler bir kişinin elinde toplanmasına izin veriyor. Hâlbuki dünya da uygulanan başkanlık ve yarı başkanlık sistemlerinde birbirlerini denetleyen mekanizmalar vardır. Yasama, yürütme ve yargı birbirinden tamamen ayrıdır. Yani bu sistem açıkça DİKDATÖRLÜK ve TEK ADAM rejimini sunmaktadır. Yapılmak istenen bir rejim değişikliğidir. Ülkemizde siyasal rejim demokrasi eksikleri olmakla birlikte DEMOKRATİK CUMHURİYETTİR. Ama teklifle istenilen, egemenliğin tek bir elde toplandığı OTORİTER REJİMDİR.

Bu değişiklikle birlikte yetkisi ve etkisi sıfırlanmış aciz bir meclis yaratılıyor.?

?EVET DİYECEK TÜM VEKİLLERE SORUYORUM??

?Güvenoyu ve gensoru gibi denetim mekanizmaları olmayan yürütme üzerinde hiçbir etkili denetim imkanı kalmayan, yasama tekeli elinden alınmış, yasama yetkisi sıfırlanmış, fesih tehdidi altında aciz bir meclis yaratılıyor. Buradan bu teklife evet diyecek tüm milletvekillerine soruyorum?

Bu teklifle birlikte sizlerin hiçbir itibarı kalmayacaktır. Çünkü seçilen Cumhurbaşkanının dışında hiçbir temsil görevinin önemi olmayacaktır. Vatandaşın hiçbir sorununa çözüm bulamayan, yürütme üzerinde hiçbir etkisi kalmayan sizlerin halk nezdinde öneminiz kalmayacaktır. Yargı tümüyle seçilen cumhurbaşkanının emrindeki bir organ olacaktır. Yani ADALET ve HUKUK dağıtılmayacak seçilenin sopası olarak kullanılacaktır.?

?KUVVETLER AYRILIĞI VE DEMOKRASİ SONA ERER?

?O yüzdendir ki milletvekillerine sesleniyorum; Demokrasiyi korumak için, kuvvetler arasında DENGE ve DENETİM mekanizmasını güçlendirmek ve TEK ADAM´a gidecek yolları kapatmak gerekir. Daha dün 15 Temmuz´da demokrasi ye sarılmayı ne çabuk unuttuk. Bu Anayasa geçerse kuvvetler ayrılığı ve demokrasi sona ermiş olur.

Kısaca özetlersek;

1.Anayasayla bir diktatör yaratırız. Her şeye dokunan ama kendisine dokunulamayan bir 
diktatör ortaya çıkar.
2. Demokratik rejimden tamamen ayrılıp otoriter bir rejim kurulur.
3. Hiçbir vatandaşın, can, mal ve hukuk güvenliği kalmaz. Her kişi, kurum ve kuruluş tek 
bir kişinin, bir diktatörün vicdanına terk edilir.
4. Yönetimi denetleyecek hiçbir güç kalmaz. Devlet yönetiminde ve ülkede zorbalık 
hakim olur.
5. Bir kişi hem hükümet, hem meclis, hem mahkeme olur. Yasama, yürütme ve yargı tek 
bir elde toplanır.
6. Etkisiz, yetkisiz, aciz ve sembolik bir Meclis ortaya çıkar. 
7. Meclisi mezara, demokrasiyi tarihe gömeriz.

UNUTMAYALIM Kİ!

Tarihimizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e dahi bu yetki verilmemiştir. M. Kemal Atatürk bütün milli mücadeleyi ve devrimleri milletin meclisi ile yapmıştır."

 

 

 

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor