CHP tabanında “hesap” toplantısı

GÜNDEM 7.05.2014 16:40:14 0
CHP tabanında “hesap” toplantısı

Toplantıya, Çakırhüyük Belediye Başkanı Miktat Çetin, Şambayat Belediye Başkanı Nejdet Arıcı, Kesmetepe Belediye Başkanı Vakkas Acar ve partililer katıldı. Herkesin söz alarak görüşlerini açıkladığı toplantıda, seçim yenilgisinin ardından Parti teşkilatının herhangi bir açıklama ve değerlendirmede bulunmaması, seçime kadar gelinen süreçte yapılan yanlışlıklar dile getirildi.

“Hiç bir şey olmamış gibi davranıyorlar”

Toplantının ev sahipliğinin yapan Hüseyin Keleş, parti yönetiminin hiçbir şey olmamış gibi davrandığını ve yaşanan bu yenilgiye kılıf aradığını belirterek şöyle konuştu. “Değerli arkadaşlar gönül isterdi ki bu toplantıyı İlçe başkanı ve yönetici arkadaşlar yapsın. Ne yazık ki daha kendi aralarında dahi toplanmadılar veya toplanamadılar, hiç bir şey olmamış gibi davranmaya devam ediyorlar. Yaşanan bu yenilgiye kılıf arama peşindeler. Bu duyarsız ve sorumsuzca davranışı ne Besni halkı ne de Cumhuriyet Halk Partililer hak etmiyor. Değerli arkadaşlar, 30 Mart seçimlerine giderken yenilgi adım adım geliyorum diye adeta haykırıyordu; fakat yetkililer bu haykırışı duymazdan geliyor sessiz kalmayı tercih ediyorlardı.”

“Parti tüzüğünü hiçe sayarak ihlal ettiler”

Hatalar zincirinin iki yıl öncesinde, kongrelere giderken delege yazımları ile başladığını söyleyen Keleş şöyle devam etti. “Delegelerin üyeler tarafından seçilmesi yerine, dönemin ilçe başkanı ve başkanın adeta idare ve kumanda eden konumundaki av Mehmet UÇAR tarafından yazıhanede oturdukları yerden yazmayı tercih ettiler ve var olan tüzüğü hiçe sayarak ihlal ettiler.                     

Bununla da yetinmeyip, şeytanın aklına gelmeyecek uygulamalarla karşılaştık.  İlçede ve köyde yaşayan üyelerden kedilerine oy vermeyeceğini düşündükleri üyelerin yerine parti üyesi olupta kongrelere katılması mümkün olmayan; İTALYADA, JAPONYADA, TOKATTA, RİZEDE, yaşayan ve ADANADA yatalak hasta olan insanlar delege yazıldı. Daha acı olan yazımdan 3 gün veya 5 gün önce vefat eden kişiyi delege yazdılar.” 

“İl yönetimi de bu kötü gidişata destek oldular”

“Bununla da yetinmediler açık açık başka partiye çalışıp başka partiye oy verdiği partililerce bilinen fakat kendi ticari ilişkisi olan insanları delege yazdılar. Başkan ve bazı yönetim kurulu üyeleri ne kadar yakın akrabaları ve kirveleri varsa partili partisiz demeden seçimden 5-6 ay önce parti üyesi yazarak delege yazdılar. Bunlar yaşanırken partililerin itirazlarını hiçe saydılar ve bu şartlar altında kongreler yapıldı ve seçildiler. Seçildikten sonra partiyi babalarının çiftliği gibi kullandılar ve kullanmaya devam ettiler. Partideki bu hukuksuzluğa itiraz edenlerin şikâyetlerini ne il yönetimi ne de genel merkezden gelen yetkililer dikkate almadılar ve sessiz kalmayı tercih ettiler ve bu kötü gidişata destek oldular.”

“Neyse ki Genel Merkez bu hukuksuzluğa geçit vermedi”

“30 Mart seçimlerine hazırlanırken benzer uygulamalar devam etti. Şambayat Beldemizde önseçimle aday belirlemeyi içlerine sindiremediler ve bu beldemizde kendi destekledikleri adayın kazanamayacağının korkusu ile yine hukuksuz bir biçimde ön seçim yapılacağı tarihten 3 gün önce 13 partiliyi kesin ihraç talebi ile disipline sevk ettiler. Ve bu uygulamayı yaparken hiçbir yönetim kurulu üyesine danışmayan ilçe başkanı ve amiri konumundaki av. Mehmet UÇAR Bey ile birlikte il başkanına verdiler. Sn İl Başkanımızda bu kararı yönetim kurulu kararı gibi kabul ederek kendi il yönetimini alelacele toplayıp disiplin kuruluna sevk etti. Yapılan bu hukuksuzluğa ortak oldu. Neyse ki Genel Merkez yapılan bu hukuksuzluğa geçit vermedi ve o beldeyi kazandık.” 

“Çakırhüyük ve Kesmete’yi aday etmek istemediler”

“Bir başka beldemiz olan Çakırhöyükte aday çıkartmamak için ellerinden geleni yaptılar. Burada da yönetim kurulu üyemiz olan Şekip ÖNDER Beyin çabası ve katkıları ile Çakırhöyük Beldesinde Mitat ÇETİN aday gösterildi ve kazanıldı. Ve diğer beldemiz Kesmetepe beldesinde kendilerine yakın hissetmedikleri mevcut belediye başkanı Vakas ACAR Beyi aday etmemek için il başkanını da yanlarına takarak birlikte çaba harcadılar. Aday göstermek istedikleri şahıs bir önceki seçimde Saadet Partisinden aday olupta 17 oy alan kişi fakat gerek partililerin gerek genel merkezin duyarlılığı sayesinde Vakas ACAR Bey aday gösterildi ve seçimi kazandık. 

“İlçe başkanının kayın biraderini aday yaptılar”

“Bu olanlar yetmezmiş gibi adaylık başvuru süresinde müracaat etmeyen ilçe başkanının kayın biraderi olan Abdurahman Yiğit’i 6 kişinin müracaatı olduğu halde il genel meclis üyeliğine 1. sıradan aday gösterdiler. Burada yine partililerin ve aday adayı arkadaşların itirazları duymazdan gelindi ve seçime bu ve benzeri hukuksuzluklara devam edilerek gidildi. Sandık görevlileri yazılırken partililerin görüşü ve önerisi alınmadan birçok yerde partisi ve dünya görüşü başka olduğu partililer tarafından bilinen kişileri sandık başlarına yazdılar ve seçim günü partililik bilinci ve sorumluluğu olmayan bu şahıslar sandığa gitmediler. Gidenlerde sandıklar açılıncaya kadar beklemediler. Kaç sandığın tutanağı teslim edildi bilgimiz dışında.”

“Uçar ve Aykanat seçim kurulunda bulunmadı”

“Seçim kuruluna görevli olarak yazılan Mehmet UÇAR, bir hukukçu ve bir zamanlar da ilçe başkanlığı yapmış olmasına rağmen, görevinin başında değildi. Ve yedek üyemiz olan, diğer görevli şahıs Kürşat AYKANAT Beyefendi de aynı şekilde ilçe başkanlığı yapmış olmasına rağmen, ne yazık ki o da görevini yerine getirmedi ve seçim kurulunda bulunmadı.

Gece saat 23.40 da il başkanını aradığım halde sonuç alamadım ve sonuçların birleştirme tutanaklarına geçirilirken önce Allah’a sonrada akp lilerin insafına terk edildiğini öğrendim.  Bu kadar sorumsuz bir yönetimin görevine devam etmesi ve görevde kalmaya ısrar etmesi anlaşılır bir durum değildir.

 Yaşadığımız bu kötü sonucu Besni halkının hak etmediğini düşünüyorum. Eğer bu arkadaşlar bu görevde kalmaya devam ederse gelecek seçimlerin akıbeti şimdiden görülmektedir.”  

“Aday belirlenirken üyelerin oyları ile belirlenmeli”

“Eğer gelecek seçimlerde başarı elde etmek isteniyorsa;

1) Var olan statükodan vazgeçilmeli, 

2) Parti tüzüğü harfiyen uygulanmalı,

3) Kadın ve gençlerin görüşleri dikkate alınmalı ve her şeyin iyisini ben bilirim deyip partinin tüzüğünü ve programını tanımayanlardan biran önce yine parti tüzüğünün ilgili maddelerinin gereği yerine getirilerek parti içi demokrasi tam anlamı ile uygulanmalı, 

4) Partiyi idare eden il ve ilçe başkanları yüzlerini partili üyelere çevirmeli gücünü üyelerden aldığının bilinci ile yoluna devam etmeli. 

5) Köy veya mahalledeki parti üyeleri, kendi sandıklarından ve çevresinden sorumlu tutulmalı, 

6) Aday belirlenirken üyelerin oyları ile belirlenmeli, gerekirse; ilçe başkanları ve ilçe yönetim seçimleri de üyelerin katılımları ile yapılmalıdır.”   

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor