Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP´li Tutdere: İktidar Besni, Gölbaşı ve Tut´u gözden çıkardı

CHP Milletvekili adayları Gazetemizi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundular. 1. Sıra adayı Abdurrahman Tutdere, İktidarın Besni, Gölbaşı, Tut´u gözden çıkardığını belirterek, ?Besnililer, Urfa´nın geçmişte yapmış olduğu onurlu davranışı göstererek

SİYASET 5.06.2018 12:01:54 0
CHP´li Tutdere: İktidar Besni, Gölbaşı ve Tut´u gözden çıkardı

?Besni halkı sandıkta bu düzeni yok edecektir?

Seçim çalışmaları kapsamında Besni´ye gelen CHP Adıyaman milletvekili 1. sıra adayı Av. Abdurrahman Tutdere gazetemizi de ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Orhan Önder ile görüştü.

2. Sıra adayı Hakan Kılınç, 3. Sıra adayı Mahmut Nedim Evli, Kesmetepe Belediye Başkanı Vakkas Acar ve Şambayat Belediye Başkanı Necdet Arıcı ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Av. Abdurrahman Tutdere önemli açıklamalarda bulundu.

İktidarın Besni, Gölbaşı ve Tut bölgesinin adeta gözden çıkardığını söyleyen Tutdere, ?Siyasi partilerin milletvekili listelerine bakıldığı zaman özellikle Besni, Gölbaşı ve Tut bölgesinin adeta gözden çıkarıldığını hep birlikte görmekteyiz. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi, diğer partilerden farklı olarak Besni´den 2. Sıra milletvekili adayını göstermiştir. Adıyaman ve Besni halkı 24 Haziran´ı bir fırsat olarak değerlendirecek ve mevcut iktidarın kendisine reva gördüğü düzeni yok edecektir.?

Adıyaman Parlamentoda iyi temsil edilmedi

 Bu seçimin çok önemli olduğunu söyleyen Tutdere ?Bugün belediye başkanlarımızla, ilçe başkanımızla ve milletvekili aday arkadaşlarımızla Besni´de seçim çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu kapsamda esnaf ziyaretine, Besni Devlet Hastanesinde hem hastalarla hem de orada çalışanlarla birlikte seçim çalışması yaptık, destek istedik. Bu seçim ülkemiz için, Adıyaman için ve özellikle Besni için çok önemli bir seçim. Bu dönem Adıyaman´ın parlamentoda iyi temsil edilmediğini hepimiz birlikte yaşadık, gördük.  Adıyaman maalesef milletvekilleriyle parlamentoda temsil edilemedi? dedi.

Adıyaman´ın temel geçim kaynağı olan tütüne yasaklar getirildi

Adıyaman´ın işsizlik, yoksulluk ve tarım ile ilgili sorunlarının hiçbirisine çözüm bulunamadığını belirten Tutdere şunları söyledi: ?Adıyaman´ın en temel değerleri olan tütün başta olmak üzere tarımsal ürünlerine parlamentoda çıkan yasalarla birlikte hapis cezaları getirildi ve Adıyaman´ın temel geçim kaynağı olan tütüne yasaklar getirildi. Bu nedenle Adıyaman halkı adeta yoksulluğa ve ırgatlığa mahkum edildi. Zaten yoksul bir kent olan Adıyaman geçen dönemde parlamentoda iyi temsil olmadığından dolayı iyice yoksullaştı ve elindekileri de kaybetti?

Urfalı 200 TL Bağ-Kur öderken Adıyamanlı 700 TL ödüyor

Bağ-Kur ve SGK primlerinde çevre illere göre faiş farkların olduğunu söyleyen Tutdere, ?Besni özelinde baktığımız zamanda özellikle Besni´deki üreticilerimiz, çiftçilerimiz mevcut iktidar döneminde çok mağdur edildiler. Bugün Besni esnafı Şanlıurfa´yla kıyaslandığında özellikle Bağ-Kur ve SGK primlerinde çok ciddi faiş farkla prim ödemek zorunda kalıyor. Urfa´da bir Bağ-Kur sigortalısı yaklaşık 200 TL öderken, Adıyamanlı 700 Tl ödemek zorunda kalıyor. Bu fark esnafı felç etmiş durumda. Hiç bir esnaf şu anda kendi Bağ-Kur primini ödeyemiyor ve hepsi e-hacizle takip altında. Çocuklarını hastanelere götürdüklerinde bu tehditle karşı karşıya kalmaktadırlar? dedi.

Urfalı çiftçi elektriği % 65 indirimli kullanmaktadır

Adıyaman mevcut iktidar tarafından terk edilmiş durumda, unutulmuş durumda olduğunu Tutdere, ?Özellikle Besni ovasında tarım genellikle sondajla elektriğe dayalı olarak sulama ile yapılmaktadır. Diğer bölgelere baktığımız zaman tarımda kullanılan elektrikte teşvik indirimleri uygulanıyor. Özellikle Urfa´da ve diğer bölgelerde çiftçiler, üreticiler tarımda kullandıkları elektriği % 65 indirimli kullanmaktadırlar. Ancak bizim Adıyaman çiftçisi, Besni çiftçisi bu teşvikten de yararlandırılmamaktadır. Velhasıl Adıyaman mevcut iktidar tarafından terk edilmiş durumda, unutulmuş durumda? dedi.

Besnililer, Urfa´nın geçmişte yapmış olduğu onurlu davranışı gösterecek

İktidarın Besni, Gölbaşı ve Tut bölgesinin adeta gözden çıkardığını söyleyen Tutdere şunları söyledi: ?Adıyaman ve Besni halkı 24 Haziran´ı bir fırsat olarak değerlendirecek ve mevcut iktidarın kendisine reva gördüğü düzeni yok edecektir.

Siyasi partilerin milletvekili listelerine bakıldığı zaman özellikle Besni, Gölbaşı ve Tut bölgesinin adeta gözden çıkarıldığını hep birlikte görmekteyiz. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi, diğer partilerden farklı olarak Besni´den 2. Sıra milletvekili adayını göstermiştir. Sayın Hakan Kılınç Besni halkı tarafından sevilen ve Besni´ye hizmeti olan örgütten gelen bir arkadaşımız. Biz şu anda saha çalışmalarında da görüyoruz halkın yoğun bir ilgisi var kendisine. İnşallah Besnililer, Urfa´nın geçmişte yapmış olduğu onurlu davranışı göstererek buradan iktidar partisine gerekli dersi verecek ve CHP´den 2. Sıra adayı olan Hakan beyi parlamentoya gönderecektir. Seçmen kararlı, artık iktidara yeter diyor.

Adıyaman´ın her tarafını karış karış geziyoruz. CHP´nin, özellikle Muharrem İnce´nin de estirdiği rüzgarla birlikte Türkiye genelinde halkın umudu olmuş durumdayız. Bizle eğer halkımız tarafından yetki verilirse Adıyaman´ı parlamentoda en iyi şekilde temsil edecek, çiftçimizin, köylümüzün, esnafımızın, mağdur olan herkesin sesi olacağız. Adıyaman artık sahipsiz kent olmaktan çıkacaktır?

Kılınç: ?Besni, Gölbaşı ve Tut bölgesi haksızlığa uğradı?

CHP Adıyaman 2. Sıra adayı Hakan Kılınç´ta Besni, Gölbaşı ve Tut bölgesi haksızlığa uğradığını belirterek şunları söyledi: ?Besni, 24 Haziran´da özellikle gençlerimiz, kadınlarımız Besni adına bir tarih yazacaklar. Temsiliyet noktasında bir kaç dönemdir Besni, Gölbaşı ve Tut bölgesi haksızlığa uğradı. Cumhuriyet Halk Partisi bu dönemde geçmiş dönemlerde olduğu gibi daima Besni temsiliyetini düşünerek bana da 2. Sırada bu onurlu görevi verdi. Besni´deki hemşerilerimin bana gösterdikleri ilgi ve sevgiden dolayı teşekkür ediyorum. Allah´ın izni ve halkımızın da desteği ile inşallah ben Adıyaman´ı ve tüm ilçeleri özellikle de Besni´yi en iyi şekilde temsil edeceğimin sözünü veriyorum?

Mahmut Nedim Evli, ?Halkın büyük bir teveccühü ve büyük bir ilgisi var?

CHP Adıyaman 3. Sıra adayı Mahmut Nedim Evli yaptığı açıklamada şunları söyledi: ?Besni halkına çok teşekkür ederim. Bugün Besni´de seçim çalışmaları yapıyoruz, halkın büyük bir teveccühü ve büyük bir ilgisi var, bundan dolayı Besni halkına teşekkür ediyorum. Bu iktidar döneminde en iyi yaptıkları şey vatandaşlarımızı böldüler. İnşallah CHP döneminde yok olan kardeşliğimizi yeniden inşa edeceğiz, huzuru getireceğiz.

Adıyaman bir tarım kentidir, üç tarafımız sularla çevrili denizi aratmayacak barajımız var ama maalesef sulanabilir arazilerimiz %  16´larda. Adıyaman aynı zamanda bir turizm kentidir de, maalesef AKP döneminde 2002´de iktidara geldikleri zaman gelen turist sayısı 187 bin iken, şu anda 83 bine düştü. Biz geldiğimizde inşallah hem Adıyaman´ı hak ettiği tarım kenti yapacağız, hem turizm kenti yapacağız?


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER