ÇİFT PARK SORUNU KANGRENE DÖNÜŞTÜ

Daha önce Gazetemizin birçok kez gündeme getirdiği ana caddeler üzerindeki Park sorunu kangrene dönüştü. Özellikle Atatürk Caddesi üzerinde esnafların araçlarını akşama kadar kaldırmaması yüzünden yapılan çift sıra parklar cezaları da beraberinde getiriyo

GÜNDEM 13.03.2020 09:51:32 0
ÇİFT PARK SORUNU KANGRENE DÖNÜŞTÜ

VATANDAŞ PARK CEZASINDAN YORULDU

Gazetemizin daha önce birçok kez gündeme getirdiği Atatürk Caddesi üzerindeki Park sorunu kangrene dönüştü. Özellikle Atatürk Caddesi, Gaziantep Caddesi ve Cumhuriyet Caddesindeki araç yoğunluğu trafiği felç ediyor. Hacı Reşit Emre Camisinde Cenaze namazı olması durumunda Cumhuriyet Caddesi ve bağlantı yolları tamamen kilitleniyor. Atatürk Caddesinde esnaf ya da vatandaşın sabahtan aracını bırakıp, akşama kadar kaldırmaması yüzünden 2. Sıraya hatta 3. Sıraya kadar park yapılmasına yol açıyor. Hal böyle olunca cezalar da peş peşe geliyor. Vatandaş Park cezalarına ödemekten yorulurken alışveriş yapmak isteyen vatandaş da kısa süreliğine de olsa park yeri bulamıyor.
Gaziantep Caddesinde de durum aynı. Caddenin iki tarafına da park yapılması Şehir Merkezini Yenikent´e bağlayan bu yolda PTT kavşağı ve Celal Doğan köprüsü arasında trafiği felç ediyor.

ADIYAMAN´DAKİ UYGULAMA CEZALARI %94 AZALTTI

Eski Adıyaman yolu üzerine ve boşaltılan Korupınar Mahallesi, Dumlupınar Mahallesi ve Yeni Besni Mahallesinin muhtelif yerlerine kalıcı otopark, boş arsaları kiralama gibi uygulamalarla Atatürk caddesine sürekli parkın yasaklanması ve 20 dk. Park süresini ihlal edenlere ceza yazılmasının sorunu büyük oranda çözeceği belirtiliyor. Bu konuda Adıyaman´da uygulamaya konulan işlemlerin bizzat Adıyaman Valisi tarafından takip edilmesi ve çözüm üretilmesine dikkat çeken vatandaşlar aynı konuda Kaymakam İmamoğlu´nu göreve çağırıyor.
Adıyaman´da birkaç ay önce Vali Aykut Pekmez başkanlığında başlatılan ?Kısa Süreli Park? uygulaması Adıyaman halkı tarafından memnuniyetle karşılanmıştı. Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uygulama sonuç vererek park cezası kesilen araç sayısı yüzde 94 azaldı.

VATANDAŞ KALICI ÇÖZÜM İSTİYOR

Besni halkı da benzer bir uygulamanın Besni´de hayata geçirebileceğini ve uygulama sayesinde park cezalarının da azalabileceğini söylüyor. Başta Kaymakam Bedirhan İmamoğlu, Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, Emniyet Müdürü Metin Cebeci, Besni Esnaf Odası Başkanı Hayati İşitmen ve Besni Şoförler Odası Başkanı Mitat Songur olmak üzere bu konunun muhataplarına Besni halkı adına çağrıda bulunuyoruz. Vatandaş ve Esnaf Trafik sorunundan bıktı! Vatandaş, ilgili kurumların bir araya gelerek soruna vakit kaybetmeden el atmasını ve kalıcı çözüm bulmasını bekliyor.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor