CİRİT: HERKESİ HDP İLE YAN YANA GELİP SORUNLARI ÇÖZMEYE DAVET EDİYORUZ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Besni İlçe Başkanlığı gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Ziyarette konuşan ilçe başkanı Ali Cirit; ?HDP ülkemizin sorunlarını, ilçemizin sorunlarını tartışarak birlikte çözmenin gerekliliğine inanan bu nede

SİYASET 20.03.2021 10:43:21 0
CİRİT: HERKESİ HDP İLE YAN YANA GELİP SORUNLARI ÇÖZMEYE DAVET EDİYORUZ

HDP Besni İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeleri, Hacı Ali Öztrak, Hacı Mehmet Yığılı, Ali Dutlu ve Tahir Atağan ile birlikte gazetemizi ziyaret eden İlçe Başkanı Ali Cirit, Besni ve ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Ziyarette konuşan Başkan Ali Cirit şunları kaydetti; ?2021 Newroz´unu ?Bizler Newroz ateşiyle direneceğiz, başaracağız´ sloganıyla kutluyoruz. Newroz kardeşlik bayramı, baharın selamı ve özgürlüğün müjdecisidir.
Newroz diktatörlüğün, zulmün ve her türlü haksızlığın karşısında başkaldırı günüdür. Haksızlık, hukuksuzluk kaderimiz değildir. Dehaq´ın zulmü ve baskısı Kawa´nın balyozu ile paramparça edilmiştir
Her Newroz´da Kürt milletinin özgürlük mücadelesi daha fazla canlanıyor ve güçleniyor. Newroz Kürt halkına bir armağan, dünyadaki tüm mazlum halklar ve ezilenler için özgürlüğün ve haksızlık ve zorbalık karşısında mücadele etmenin tarihi bir sembolüdür.
Newroz ruhuyla özgürlük mücadelemizi bu yıl daha da yükselteceğiz. Adaletten hukuktan özgürlüklerden demokrasiden emekten Kürt sorununun çözümünde yana olan herkesle yan yana durarak birlikte çözüm arayarak demokratik Türkiye mücadelemize devam edeceğiz.
HDP ülkemizin sorunlarını, ilçemizin sorunlarını tartışarak birlikte çözmenin gerekliliğine inanan bu nedenle bedeller ödeyen partidir. Mevcut iktidar Sözde beka sorunuyla yaptığı yolsuzlukları hukuksuzlukları örtmeye çalışıyor. Demokrasiden yana olan herkesi HDP ile yan yana gelerek başta Kürt sorunu olmak üzere tüm sorunlarımızı çözme çabasına davet ediyoruz.
İlçemizde de uzun bir zamandır partimize karşı kamu yöneticileri sivil toplum kuruluşları ve yandaş basın tarafından yapılan ?yok sayma´ çabaları devam etmektedir. HDP´yi yok sayarak ilçemizin sorunlarını çözmeye çalışan zihniyet sorunun ta kendisidir. Besni halkı düşüncelere saygıyı erdem bilir öyle yaşar.
Sorunlarımızı çözmek için herkesi bir araya gelmeye yan yana durmaya davet ediyoruz. İlçemizde var olan ama faaliyete geçirilmeyen siyasi parti temsilcilerinin de temsil edildiği Kent Konseyi her ay toplanıp sorunlarımıza çözüm aramalıdır. Yönetenler faaliyetleriyle ilgili bilgi vermelidir. İlçe sorunlarının konuşulacağı yer kent konseyidir. Herkesin düşüncesini söyleyebildiği, halkla birlikte yönetim olsaydı en az bir mahallede kentsel dönüşüm başlardı. Küçük sanayi sitesi yakınında ikamet eden sanayi çalışanları ilköğretim okulu olmadığı için evini bırakıp yeni kentte kirada oturmazlardı. Şehrimize yıllardır bir türlü ulaşamayan yol yapımları tamamlanabilirdi. Halkımızı sorunlarımızın çözümüne katmayan kayyum zihniyeti ilçemizin gelişmesi önündeki en büyük engeldir.
16 Mart Halepçe katliamında hayatını kaybedenleri, 18 Mart´ta Çanakkale´de halklarımızın özgürlüğü uğruna şehit olanları saygıyla anıyoruz.
2021 Newrozunun ezilenlerin yan yana durmasına sorunlarına birlikte çözüm aramasına vesile olmasını diler, çok değerli Besni halkının Newrozunu kutlarız. Ayrıca 20 Mart Cumartesi günü saat 13:00´da Adıyaman´da yapılacak olan Newroz kutlamalarına da tüm halkımızı davet ediyoruz? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor