Çocukların 23 Nisan coşkusu

GÜNDEM 29.04.2014 13:13:25 0
Çocukların 23 Nisan coşkusu

Türkiye Büyük Millet Meclisinin toplandığı ilk gün olan 23 Nisan 1920, Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı olarak kutlanıyor. Ulu Önder Atatürk, 23 Nisan 1929’da bu bayramı çocuklara armağan etmişti.

Besni’deki etkinlikler, 22 Nisan’da başladı. Makam koltuklarına oturan geleceğin büyükleri çeşitli dileklerde bulundular. 

23 Nisan 2014 günü ise Besni Kaymakamlığı önündeki Atatürk Büstüne çelenk koyma programı saat 09:00’da başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Çelengi Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç koydu. Çelenk koyma programının ardından 09:30’da  Besni İlkokulunda tören devam etti.

Törene Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni Garnizon Komutanı İsmail İri, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan ile diğer kurum ve kuruluşların daire amirleri ile çok sayıda öğretmen, veli ve öğrenci katıldı.

Törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından başlayan törende Günün anlam ve önemini belirten konuşma Besni İlkokulu Rehber Öğretmeni Özlem ATEŞ tarafından yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmadan sonra 3-A Sınıfından Elif Aktaş “Büyük Türkiye’nin Doğduğu Gün’’ şiirinin ardından, 4/A sınıfı öğrencileri ‘’Sağırın Hasta Ziyareti’’ isimli skeçi canlandırılar. 4/B Fatma Nur Yurul ‘’23 Nisan’’ isimli şiiri okumasının ardından Okul Öncesi öğertmeni Songül Sertpolat rehberliğinde  ‘’Anasınıfı sabah grubu ront gösterisi” sunuldu. 1.sınıf öğrencileri ‘’Balon patlatma yarışması’’, 4/B Sınıf öğrencilerinin sunduğu  ‘’Şiirlerle Anadolu’’isimli oratoryonun ardından Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ilçe genelinde yapılan (BESMATYA) 5-6-7.sınıflar  arası Matematik yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile devam etti. Ödülleri 5. Sınıflarda İlçe Birincilerine ödüllerini AC Yamazaki Ortaokulundan Ahsen Berfin Aydın, Şehit Bekir Oruçtutan Ortaokulu M Furkan Ürey, ile Dumlupınar Ortaokulundan Nida Tekinerdoğan’a ödüllerini Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk verdi. 6.Sınıflarda dereceye girenlere ödüllerini Şehit Bekir Oruçtutan Ortaokulu Bilgehatun Kahraman Şehit Abdurrahman Eraslan Ortaokulundan Burcu Kılıç ile AC Yamazaki Ortaokulundan Aslı Hilal Kılıç’a ödüllerini Besni Garnizon Komutanı İsmail İri verdi. 7. Sınıflarda dereceye giren Şehit Bekir Oruçtutan Ortaokulu Eyüphan Aslan, Şambayat Atatürk Ortaokulu Vakkas Börta, Şehit Bekir Oruçtutan Ortaokulu İklim Atıcı’ya ödüllerini Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz verdi.

Jandarma Komutanlığının 175. Yıl dönümü münasebetiyle organize edilen hediye töreni ise 10 köy okulundan en başarılı seçilen öğrencilere bisikletlerini ise Besni Garnizon Komutanı İsmail İri, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ve Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz verdiler.

Ödüllerin verilmesinden sonra 3/A sınıfından Melisa Turan ‘’23 Nisan’’ isimli şiirinin okunması, 4-A Sınıfından Umut Çiğdan ‘’Nasrettin Hoca aramızda adlı skeci, Okul Öncesi Öğretmeni Fadile SARI rehberliğinde ‘’Anasınıfı dans gösterisi’’, 1.sınıf öğrencileri nin “Çuval Yarışı”, 4/B sınıfı öğrencilerinin ‘’Kızlar Dans Grubu’’, 1.Sınıf öğrencilerinin “Sandalye Kapmaca yarışı”, 4/B sınıfından Nurullah Bozkurt ‘’Haberin Var mı” adlı türküyü söylemesi, 3/A Sınıfından Mehmet Savaş ‘’23 Nisan Günü’’adlı şiir ve son olarak öğertmen Serdar Doğan rehberliğinde ‘’Okul korosu’’’nun şarkıları seslendirmesi ile program sonra erdi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor