“Çok zor şartlarda çalıştığınızı biliyoruz”

GÜNDEM 9.12.2013 07:17:54 0
“Çok zor şartlarda çalıştığınızı biliyoruz”

 

“Vicdanınızla baş başasınız”

Birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda öğretmenlere hitaben konuşan Turaç, çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alması için uğraş verdiklerini vurguladı. Turaç, “Onlar, aklın ve bilimin rehberliğinde yetiştirilmeye ve korunmaya muhtaçtır. Onların daha mutlu ve çağdaş bir şekilde yetiştirilmesini istiyorsanız daima öğretmenleri ve okulu ile diyalog içinde olmalısınız. Sizler Birleştirilmiş Sınıflı İlkokullarda çalışarak zaten ellerinizden geleni yapıyorsunuz ve zor şartlarda çalışıyorsunuz bunları biliyoruz. Siz burada vicdanınızla baş başasınız, çocuklarımız bizim geleceğimiz, güvencemiz ve en kıymetli varlıklarımızdır bunun için hepimizin daha çok çalışması gerekmektedir” dedi.

Lise, İlkokul ve Ortaokullarda ise okul idarecileri ve öğretmenlerle sohbet eden Turaç gezdiği okullardaki tüm sınıfları yerinde ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Okulların sorunlarını, isteklerini not ederek ilgileneceğini bildirdi.

“Okullarımızı sık sık ziyaret edeceğiz”

Turaç son olarak “Son yıllarda ilçemizde yapımı tamamlanan ve devam eden okullar sayesinde eğitim ve öğretimde oldukça rahatladık. Yeni yapılan okullarımız sayesinde eğitim kalitemizin iyice yükseleceğine inanıyorum. Bizlerde üstümüze düşen görevleri yerine getirmeye çalışacağız. Bugünden sonra okullarımızı sık sık ziyaret edecek, ihtiyaçları nelerdir, sorunları nelerdir, beklentileri nelerdir soracak ve yerinde tespitlerimizi yapacağız. Sizlere büyük görevler düşmektedir. Sizlerin bu okullardaki performansları çok önemlidir,  siz elinizden geleni ortaya koyarak sadece okulun değil aynı zamanda köyünüzün de eğitim seviyesini yükseltmek için emek ve çaba sarf ediyorsunuz. 2013–2014 eğitim ve öğretim yılında hepinizden da çok çalışma bekliyorum. Eğitim kalitesini hep beraber el ele vererek yükselteceğiz, biz eğitiminin kalitesini yükseltmek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

“Besni’de Eğitim Destekle Büyür” Projesi

Ziyaretler sırasında BEDEB Projesi kapsamında yapımı devam eden çalışmaları da yerinde inceleyen Turaç, “Besni Kaymakamlığı ve İpek Yolu Kalınma Ajansı tarafından desteklenen Besni’de Eğitim Destekle Büyür Projesi ile en ücra köy okulumuzun anasınıfı ile ilçe merkezimizde bulunan ana sınıflarımızın fiziki donanımını ve eğitim materyallerini eşit seviyeye taşıyacak, eğitimde fırsat eşitliğinin gerçekleşmesi adına önemli bir gelişme sağlayacağımızı umuyorum.” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor