Coşkun; ?Besni için elimizi taşın Altına koymaktan çekinmeyiz"

Besni Kent Konseyi Başkanı Battal Coşkun, göreve geldikleri günden bugüne 15´in üzerinde projeyi yetkili mercilere sunduklarını belirterek; ?Besni için elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyiz? dedi.

GÜNDEM 13.10.2017 09:47:07 0
Coşkun; ?Besni için elimizi taşın Altına koymaktan çekinmeyiz

Besni Kent Konseyi Başkanı Battal Coşkun, göreve geldikleri günden bugüne 15´in üzerinde projeyi yetkili mercilere sunduklarını belirterek; ?Besni için elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyiz? dedi.

Geçtiğimiz günlerde Besni Belediyesine sundukları Emekli Dinlenme Evi projesinin yapılmaya başlanmasıyla mutlu olduklarını ifade eden Kent Konseyi Başkanı Battal Coşkun konuyla ilgili şunları söyledi; ?Besni kent konseyi üç yılını geride bıraktı. Bu üç yıl süre zarfında yönetim kurulu olarak on beşin üzerinde proje ve teklifler olmak üzere gerekli mercilere sunuldu. Şu anda yaşlıların gelip oturup gazete, kitap, sohbet, çaylarını içip zamanlarını geçireceği bir projemizin nihayet gerçekleştiğini görmenin mutluluğu içerisindeyiz? dedi.

?Yaşlılarımıza özen göstermeliyiz?

Yaşlı insanlara özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden Coşkun şöyle devam etti; ?Herkes bilir ki, yaşlı insanlar çocuklar kadar kırılgan ve hassastırlar. Onlara bir çocuktan daha fazla itina göstermeli, duygularını rencide etmeden yaşından kaynaklanan bazı durumları hoş karşılamalıyız. Yaşlı insanların üzerlerini örten yaşlılık perdesini kaldırmalı, onlara değer verdiğimizi gönül alıcı sözlerle göstermeliyiz. Yaşlılarımızın evlerimizde bulunması rızkımızın genişlemesine vesile olduğu gibi musibetlerde de birer kalkan vazifesi gördüğünü de güzeller güzeli efendimiz(s.a.v) şöyle haber veriyor. Zayıf ve düşkünlerinize dikkat ediniz. Çünkü siz onlar sayesinde yardım görür ve rızıklanırsınız. İnsan doğumdan ölüme kadar farklı süreçlerden geçer ve farklı deneyimler kazanır. Gençler bilebilseydi. Yaşlılar yapabilseydi, şeklindeki ifadeden yola çıkarak her iki neslin birbirinden alabileceği çok şeylerin olduğu unutulmamalı. Genç insanın kendisinden daha önce hayatın basamaklarını adımlayan yaşlıların tecrübe birikimlerinden yararlanması en akılıca davranıştır? diye konuştu.

?Besni için elimizi taşın

Altına koymaktan çekinmeyiz?

Kent Konseyi olarak Besni´nin gelişmesi için projeler ürettiklerini söyleyen Coşkun; ?Tabi ki haklı olarak Besni kamuoyu Besni Kent Konseyi ne işe yarıyor diye düşünüyorlar. Besni kent konseyi, Besni´mizin gelişmesi, güzelleşmesi birlik beraberlik içerisinde yaşanabilir bir Besni için proje ve teklifler sunar. Yaptırım gücü yoktur. STK´lardan oluşan bir sivil toplum kuruluşudur, maddi geliri yoktur. Tamamen gönüllülük esastır, verdiği proje ve tekliflerin takipçisi olur. Biz kent konseyi olarak Besni için elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyiz. Keşke halk için hizmet için göreve gelen şahıslar ilk günkü heyecanlarını kaybetmeyip Besni´ye hizmetkâr olsalar seçimlerde halka verdikleri vaatleri, projeleri sözde bakmayıp icraata geçirseler. Kent konseyi olarak artık kişisel menfaatler için sürtüşmelerin olmadığı bir Besni istiyoruz diğer projelerimizin ve tekliflerimizin takipçisi olacağız. İlk günden beri desteklerini bizlerden esirgemeyen belediye meclis üyesi Sayın Ali Varol´a ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Her şey yaşanabilir bir Besni için? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor