Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Cumhuriyet Halk Partisi 94. Yıldönümünde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Besni İlçe Başkanlığı 94. Kuruluş yıldönümü anısına hükümet konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

GÜNDEM 10.09.2017 09:45:32 0
Cumhuriyet Halk Partisi 94. Yıldönümünde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Besni İlçe Başkanlığı 94. Kuruluş yıldönümü anısına hükümet konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Çelenk bırakma törenine Şambayat Belde Belediye Başkanı Necdet Arıcı, Kesmetepe Belde Belediye Başkanı Vakkas Acar, CHP Besni İlçe Sekreteri Ahmet Deveci, CHP Besni Gençlik Kolları ve partililer katıldı.

Törenin ardından günün anlam ve önemine binaen açıklamada bulunan CHP Besni İlçe Sekreteri Ahmet Deveci; ?Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ ün bizlere emaneti olan CHP´nin 94.kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Atamızın manevi huzurundayız.

Ülkemizin bütün değerlerinin, bütün inançların, özgürlüklerin ve her şeyden önemlisi Adaletin ve huzurun, tam bağımsızlığın, insanca yaşamanın teminatı CHP´nin kuruluş yıldönümü kutlu olsun. 1919 koşullarının yeniden tekerrür ettiği bu kritik zamanda CHP´nin kuruluş misyonunun ne kadar elzem ve hayati olduğu aşikârdır.

CHP hiçbir zaman iktidar rant kaygısı ile siyaset yapmamıştır. İktidarına Mal olsa da ülkenin çıkarlarını kendi çıkarlarının üstünde tutarak örnek fedakârlık timsali olmuştur. CHP sırça köşklerde lüks otellerde saraylarda kurulan bir parti değildir. Savaş ortamında çarpışarak can siperine mücadele ile Anadolu Müdafai Hukuk cemiyetlerinin büyük bedelleriyle kurulmuş bir partidir. Çok partili sistemi getirerek dünyaya örnek olmuştur. Ülkede olan tüm askeri ve Sivil darbelere siyaseten kayıp verdiği halde amansızca mücadele etmiştir.

Bugünkü ülke koşulları oluşmasın diye ülkeyi yönetenler aldatılmasın diye bütün istismarcılar yıllar öncesinden deşifre etmiştir. Ülkenin bütün sorunlarına Vakıf, orta doğu bataklığında bütün insanlığa Umut olan bir ülke kuran köklü siyasî gelenek ve birikimi ile geleceğe ışık tutan CHP´nin kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Yeniden CHP yeniden bağımsız demokratik laik Türkiye cumhuriyetine merhaba? dedi.

 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER