Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Cumhuriyet Halk Partisinin 96. Kuruluş Yıldönümü

Cumhuriyet Halk Partisinin 96. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla CHP Besni İlçe Başkanlığı tarafından hükümet konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk konuldu.

GÜNDEM 9.09.2019 11:10:44 0
Cumhuriyet Halk Partisinin 96. Kuruluş Yıldönümü

?CHP dünyadaki en köklü dört partiden biridir?

96. kuruluş yıldönümünü kutlayan Cumhuriyet Halk Partisi Besni ilçe Başkanlığı, hükümet konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.

Çelenk sunma törenin ardından basın açıklaması yapan CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç; ?Cumhuriyet Halk Partisi dünyadaki en köklü dört partiden birisidir. Bağımsızlık, özgürlük ve halk iradesine dayanan yönetim anlayışı partimizin kuruluş felsefesinin temelini oluşturmaktadır. Asla vazgeçilmeyecek olan bu temeller, Cumhuriyet Halk Partisi´nin 96 yıllık onurlu geçmişinin özetidir. Güçlü tarihsel birikimi ve hafızası ile geçmişten her zaman ders çıkaran, modernleşme anlayışı ile bugünü doğru değerlendiren, devrimci ruhu ile geleceği planlama, yetenek ve öngörüsüne sahip tek parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Gücünü halktan alan partimiz, adaletten, özgürlük ve bağımsızlıktan yana olan tavrından asla taviz vermemiştir. Cumhuriyet Halk Partisi Kuvayı Milliye ruhu ile savaş meydanlarında kurulmuş ve o tarihten bu yana her zaman halk iradesini öncelikli görmüştür.

Bugün halk iradesini hiçe sayanlar, şahsi çıkarlarını ulusal çıkarların önünde görenler, parlamenter sistemi kaldırıp tek adam rejimini dayatarak ülkemizi tek adamlığa sürükleyenler karşısında sarsılmaz bir şekilde duran yine Cumhuriyet Halk Partisidir? şeklinde konuştu.

?Demokrasi, özgürlük ve adalet

Mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz?

Kılınç sözlerine şu ifadelerle tamamladı; ?Unutulmamalıdır ki Cumhuriyet Halk Partisi yıllar önce tek partili dönemden çok partili döneme geçilmesini sağlayan partidir. Ülkemize demokrasiyi getiren parti olarak bugün ülkemizde hakim kılınmak istenen korku ve sindirme iklimi karşısında demokrasi, özgürlük ve adalet mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle koca çınar partimiz Cumhuriyet Halk Partisinin 96´ıncı kuruluş yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyor başta kurucumuz büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kuruluştan bugüne kadar partimize emek veren herkese saygı ve şükranlarımı sunuyorum? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER