CUMHURİYETİMİZ 97 YAŞINDA?

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün benim en büyük eserim dediği Cumhuriyetin ilan edilişinin 97. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Besni´de de kutlandı. Besni Kaymakamı Nazlı Demir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada; ?Bugün, Gazi Mu

GÜNDEM 29.10.2020 13:16:03 0
CUMHURİYETİMİZ 97 YAŞINDA?

28 EKİM´DE ÇELENK SUNUMUYLA BAŞLADI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri başladı. Etkinlikler kapsamında Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk kaymakamlık ve belediye başkanlığı çelenkleri bırakıldı. Çelenk sunum töreninin ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Törene Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Belediye Başkan Vekili Şahin İşitmen, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Sertyalçın, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, kurum ve daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Siyasi Parti Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

MİLLETİMİZİN KARAKTERİNE EN UYGUN YÖNETİM TARZI CUMHURİYETTİR

29 Ekim günü devam eden etkinlikler kapsamında ilk olarak Kaymakam Nazlı Demir, hükümet konağı önünde tebrikleri kabul etti.

Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamı Nazlı Demir yaptı.

Kaymakam Demir konuşmasında şunları kaydetti; ?Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde; esarete, dayatmalara ve işgale boyun eğmeyen milletimizin, bağımsızlığına kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı´nın, 29 Ekim 1923´te Cumhuriyet´in ilanıyla taçlandığı, tarihimizin en şerefli ve gururlu günü. Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümünü coşkuyla idrak ederken, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Aziz Besnililer, Cumhuriyet, milletimizin hürriyet ve istikbâli uğruna verdiği varoluş mücadelesinin muazzam bir zaferle sonuçlanması sonrası gelen şanlı bir kazanımdır. Bu vesileyle ?Egemenliğin Kayıtsız ve Şartsız Millete ait olduğu? tescillenmiş, ezelden beri hür yaşayan Türk Milleti ebediyen de hür yaşayacağını, büyük bir kahramanlık destanıyla tüm işgalci devletlere haykırmıştır.

Tarihi Şanlı zaferlerle dolu milletimiz hiçbir zaman esareti kabul etmemiş, bağımsızlığı uğruna her daim kanının son damlasına kadar mücadelesini vermiş, millet iradesine dayanan yönetim tarzı olan Cumhuriyetle de bu özelliğini pekiştirmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün de dediği gibi: ?Milletimizin karakterine en uygun yönetim tarzı Cumhuriyettir?

TÜRKİYE CUMHURİYETİ 97 YILDIR KARŞINA ÇIKAN TÜM ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELMİŞTİR

Nitekim, yakın zamanda 15 Temmuz 2016 Gecesi yaşanan hain darbe ve işgal girişimi ve sonrası yaşananlar ile iradesine ve bağımsızlığına kasteden, ülkemizin üstüne karabasan gibi çökmek isteyen, kökleri dışarıda bulunan terör örgütlerine ve işbirlikçilerine karşı kahraman milletimizin, Millî Mücadele döneminde olduğu gibi, yine yek vücut olup canını siper etmekten bir an bile tereddüt etmediğine bir kez daha şahit olduk. Zira bu millet; vatan, bayrak ve istiklâli söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan ölüme atılabileceğini, yüzlerce yıllık tarihi boyunca defalarca ispat etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, 97 yıldır karşısına çıkan tüm zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmektedir. Bu yolda en büyük gücümüz, sorgulayan, maneviyatı yüksek, adil nesiller yetiştirmekten geçmektedir. Bu itibarla kıymetli öğretmenlerimize ve yarınlarımızın teminatı öğrencilerimize daha güçlü bir Türkiye´nin inşasında büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Bugün Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümünü kutlarken şunu da hiçbir zaman unutmamalıyız: üzerinde bulunduğumuz coğrafya bedeli ağır bir coğrafya; Suriye´de Doğu Akdeniz´de Azerbaycan´da verdiğimiz mücadele, milletimize ömür biçenlere karşı, egemenlik haklarımızı yok sayanlara karşı verilen bir mücadeledir. Kimse unutmamalıdır ki milletimiz ne bir karış toprağından ne de bir damla suyundan asla vazgeçmemiştir, vazgeçmeyecektir?

KORONAVİRÜS SALGINI HALEN DEVAM ETMEKTE

Kıymetli Besnililer; malumunuz tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını halen devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde; devletimiz tüm imkanlarıyla salgına karşı mücadele etmekte, alınan tedbirlerle salgının yayılması engellenmeye çalışılmaktadır. Ancak, burada en büyük pay da vatandaşımıza düşmektedir. Vatandaşımız; alınan tedbirlere uyarak, maske kullanımı ve sosyal mesafeyi ihmal etmeyerek salgının yayılmasını engelleyecek güce sahip. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının personelleri bu süreçte seferber olmuş durumdadır. Tüm bu mücadelenin boşa gitmemesi, verilen emeklerin karşılığını bulması için tedbirlere uymak ve daha izole bir hayat yaşamak gerekiyor. Bu nedenle, buradan tüm Besnili hemşerilerimi uyarmak istiyorum: Salgın tehlikesi geçmiş değil, kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için tedbirlere dikkatle uymamız gerekiyor.

Saygıdeğer Besnililer, bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemâl Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; vatanı, bayrağı ve istiklâli uğruna canını ortaya koyan aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´mızı bir kez daha kutlar; şükranlarımı sunarım? dedi.

Daha sonra Kaymakam Nazlı Demir ve Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Ardından Okul öğrencileri tarafından günün anlamına uygun şiirler okundu akabinde ise Cumhuriyet Bayramı ile ilgili resim, şiir ve kompozisyon alanında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Program resmi geçit töreninin ardından sona erdi.


Anahtar Kelimeler: CUMHURİYETİMİZ YAŞINDA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor