Cumhuriyetin 96. Kuruluş Yılı Etkinliklerle Kutlandı

29 Ekim Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşu ve Cumhuriyet Bayramı´nın 96. Yıldönümü Besni´de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

GÜNDEM 29.10.2019 13:28:36 0
Cumhuriyetin 96. Kuruluş Yılı Etkinliklerle Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim Pazartesi günü Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

29 Ekim Salı günü devam eden kutlamalar kapsamında İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Tebrikat töreninin ardından Besni Kapalı Spor Salonunda devam eden kutlamalar ilk olarak saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Daha sonra İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu ve Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Programda günün anlam ve önemine dair konuşan İlçe Kaymakamı İmamoğlu; ?Bundan tam 96 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Türk milleti için en çağdaş, en modern ve en iyi sistem olan Cumhuriyeti bu millete layık görmüştür. Atatürk, bu millet için en güzel sistemin cumhuriyet ve demokrasi olduğunu belirtmiştir. Bu sistemle köylüsü, çiftçisi bütün vatandaşlar söz sahibi olmuştur. Bu çağdaş sistemi Türk Milletine armağan eden Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum.

Atatürk; ?Cumhuriyeti biz kurduk, ama onu yaşatacak sizlersiniz? demiştir. Bizde bu amaç ve gaye ile bu düşünceye sımsıkı bağlı kalacağımıza, onu sonsuza kadar yaşatacağımıza söz veriyoruz? dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından günün anlamına uygun şiirler okunarak halk oyunları gösterisi sergilendi.

Etkinlikler kapsamında sahne alan Besni Belediyesi Mehteran takımı ise bayrama katılanların beğenisi topladı. Program bando takımı eşliğinde geçit töreninin ardından sona erdi.

Bayrama İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, İlçe Emniyet Müdürü Metin Cebeci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri, kurum ve daire amirleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor