Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CUMHURİYETİN 96. YILI ONURUNA UŞAK ? BESNİ KARDEŞLİK BULUŞMASI

Yarım asırlık Besni Uşak kardeşliğini pekiştirmek amacıyla, BEV, Uşak OSB ve Uşak Üniversitesi önemli bir etkinliğe imza atıyor. Önümüzdeki hafta sonu Uşak´ta düzenlenecek etkinlikte Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Eski Devlet

GÜNDEM 29.10.2019 21:21:21 0
CUMHURİYETİN 96. YILI  ONURUNA UŞAK ? BESNİ KARDEŞLİK BULUŞMASI

CUMHURİYETİN KURULUŞ ORATORYOSU SAHNELENECEK

Binlerce hemşerimizin yaşadığı ve 15 yıl önce kardeş şehir olduğumuz Uşak´ta önümüzdeki hafta sonu Cumhuriyetimizin 96. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla önemli bir etkinlik düzenlenecek. Uşak Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Besni Eğitim Vakfı ve Uşak Üniversitesinin organize ettiği etkinlikte Türkiye Barolar Birliğinin Cumhuriyetimizin Kuruluşunu anlatan Kurtuluş Oratoryosu Sahnelenecek, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Barış Metin ve Eski Devlet Bakanı Zeki Sezer´in konuşmacı olarak katılacağı 3 Panel düzenlenecek.  Gazetemiz Başyazı Hasan Emre ise Besni ve Uşak kardeşliği üzerine sohbet ve şiirleri ile etkinliğe konuşmacı olarak katılacak.

AMACIMIZ UŞAK BESNİ KARDEŞLİĞİNİ PEKİŞTİRMEK

Etkinliğin üstlenicisi ve sorumlusu Güneşhan Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı ve Besni Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu üyesi hemşerimiz Bekir Güneşhan, 2 Kasım´da yapılacak olan etkinliğe tüm hemşerilerimizin davetli olduğunu söyledi.

Etkinliğin içeriği hakkında bilgi veren Güneşhan, ?Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yıldönümü dolayısıyla, hem de Uşak Besni kardeşliğini pekiştirmek amacıyla Besni Eğitim Vakfı, Uşak OSB Müdürlüğü ve Uşak Üniversitesi ile böyle çok güzel içeriği olan etkinlik düzenledik. Cumhuriyet değerlerimizin pekiştirilmesi, Uşak´ta neredeyse yarım asırdır iş ve istihdam sağlayan hemşerilerimizin Uşaklılarla olan kardeşliğini ana tema olarak ortaya koyduğumuz bu etkinliğimizin çok güzel geçeceğine inanıyorum.? dedi.

BESNİ´DEN DÜNYA´YA ERDEMOĞLU´NUN HİKAYESİ

Güneşhan Programın ayrıntılarını da paylaştı. Buna göre etkinlik, 2 Kasım Cumartesi günü saat 09.00´da Uşak OSB´deki Kahvaltı ile başlayacak. Saat 11.00´da Gazetemiz başyazarı Hasan Emre´nin Uşak Besni Kardeşliği konuşmasının ardından program Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Metin´in ülke kalkınmasında Sanayinin önemi konulu paneli ile devam edecek. Programın 2. konuşmacısı ise Eski DSP genel Başkanı Zeki Sezer olacak. Sezer, ?Zenginlikte Sosyal Adalet? konulu konuşma yapacak. Panellerin son konuşmacısı Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ise Besni´den Dünyaya açılan hikayesini anlatacak. 19.00´da ise Uşak Üniversitesinde Türkiye Barolar Birliğinin Halk Müziği Korosu Kurtuluş Oratoryosunu seslendirilecek.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER