Dağda Mahsur Kalan Keçileri AFAD Kurtardı

Adıyaman´ın Kahta ilçesine bağlı Dumlu Köyünde otlatılan sürüden ayrılıp sarp kayalıklara çıkan 8 keçi, 2 gün mahsur kaldıktan sonra AFAD tarafından kurtarıldı.

ASAYİŞ 27.03.2018 10:00:53 0
Dağda Mahsur Kalan Keçileri AFAD Kurtardı

İddiaya göre, köy çobanı Mustafa Kaya tarafından otlatılan küçükbaş havyan sürüsünden 8 keçi sürüden ayrılarak sarp kayanın üzerine çıktı.

Çoban akşama doğru sürüyü toplarken kayalıklara çıkan keçileri indirmeye gitti fakat keçileri indiremedi. Köye haber gönderdi.

Yusuf Kalan, Mehmet Yardım ve Mustafa Yardım´a ait olan 8 keçi köylülerin tüm uğraşmasına rağmen çıktıkları yerden indirilemedi.

Köylüler jandarmaya ve itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ve itfaiye görevlileri gece geç saatlere kadar keçileri yere indiremeyince bu kez AFAD´a haber verildi.

Ertesi gün olay yerine gelen AFAD görevlileri yaya olarak yürüyecekleri yaklaşık 1 kilometre mesafeye araç ile gidilmediğini görünce, köylülerden malzemelerini taşıyacak hayvan istedi.

Köyden getirilen at ve eşeğe malzemelerini yükleyen AFAD görevlileri, yaklaşık bir saat yürüyerek keçilerin mahsur kaldıkları yere doğru dağa çıktı.

Olay yerine varan görevliler, hazırlıklarını tamamlayıp, bağladıkları halatlarla iki gün mahsur kalan keçileri tek tek yere indirerek kurtardı.

Olay yerinde bulunan keçi sahipleri ümitlerini kestikleri keçilerinin kurtarılmasına sevinerek, kurtarma operasyonuna katılan jandarma ve AFAD görevlilerine teşekkür etti.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor