Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Damar; ?Allah bize bir daha 15 Temmuzları yaşatmasın?

Besni Müftüsü Hanifi Damar, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 16.07.2017 13:28:00 0
Damar; ?Allah bize bir daha 15 Temmuzları yaşatmasın?

Besni Müftüsü Hanifi Damar, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz programları kapsamında çeşitli etkinlikleri olacağını aktaran Müftü Hanifi Damar şunları söyledi; ?Geçen yıl 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadığımız darbe girişimi nedeniyle bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatıyla İlçe Müftülüğü olarak görevlilerimizle birlikte önemli icraatlarımız olacaktır.

bu vesileyle Başkanlığımızdan gelen talimat doğrultusunda Cuma namazı öncesinde vaaz yerine Kur´an-ı Kerim, mevlitten bir iki bölüm okuyacağız ve daha önceden hatimleri 15 Temmuz şehitlerimize ve daha önceden bu vatan için canını vermiş şehitlerimize itafen duasını yapacağız. Ayrıca görevlilerimizin inisiyatifine bağlı olarak yaz Kur´an Kurslarında şehitlerimizi anma programları yapacağız.

Yine Başkanlığımızın talimatı doğrultusunda 15 Temmuz günü Cumartesini Pazar´a bağlayan gece bütün camilerimizde sala ve ezanlar okunacaktır. Yine 15 Temmuz programları kapsamında müftülüğümüze bağlı köy ve beldedeki imamlarımız eğer bulundukları yerlerde şehit ve gazi aileleri mevcutsa onları ziyaret edecektir. Personellerimiz etkinlikler kapsamında cemaate şehitliğin faziletinden ve milli iradenin öneminden bahsedeceklerdir. 15 Temmuz şehitlerimizi anmak için düzenlenen programlarla bu haftayı dolu dolu geçireceğiz inşallah.

Cenabı Allah´tan 15 Temmuz ve tüm şehitlerimiz için rahmet diliyorum, gazilerimiz için de sağlık afiyet diliyorum. Allah bize bir daha 15 Temmuzları yaşatmasın, bizlere birlik, beraberlik ve huzur içerisinde yaşamayı nasip etsin? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER