Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

DEMİR: KARLA MÜCADELE KESİNTİSİZ DEVAM ETMİŞTİR

Besni Kaymakamı Nazlı Demir, geçtiğimiz hafta sonu ilçe genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle açıklamada bulundu. Kaymakam Demir açıklamasında, son 20 yılın en yoğun kar yağışının olduğunu anımsatarak karla mücadelede tüm ekiplerin kesintisiz çalıştı

GÜNDEM 1.02.2021 11:25:39 0
DEMİR: KARLA MÜCADELE KESİNTİSİZ DEVAM ETMİŞTİR

Besni Kaymakamı Nazlı Demir konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ?Kıymetli Besnili Hemşehrilerim, yaşanan yoğun kar yağışı ilçemizde hayatı olumsuz etkilemiştir. Son 20 yılın en yoğun kar yağışı neticesinde ilçemizin en önemli ticaret noktası olan Şire Pazarının çatısı çökmüş olup pek çok ağaç devrilmiş elektrik tellerinde kopmalar direklerde devrilmeler meydana gelmiş pek çok noktada yollar ulaşıma kapanmıştır. Gece boyunca Besni Belediyemiz, İlçe Özel İdare Müdürlüğümüz ekipleri tarafından alanda kesintisiz mücadele devam etmiştir. Bu saate kadar yollarımızın yüzde 90´ı ulaşıma açılmış olup herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Elektrik kesintileri ile ilgili olarak AKEDAŞ ekipleri tarafından çalışmalar devam etmektedir. Vatandaşlarımızdan ricam sokağa çıkma yasağının da olduğu bu günde acil bir durum olmadıkça sokağa çıkmamaları araçlarında kış ile ilgili tedbirleri almalarıdır.

Son 20 yılın en yoğun kar yağışında vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak adına İlçe Özel İdare Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz gece geç saatlerden itibaren 67 köy 48 mezrada yol açma çalışması yaptılar. Yeri geldi acil bir hastayı hastaneye yetiştirdiler yeri geldi kaza yapan araçları kurtardılar. Başta Özel İdare Müdürümüz Ahmet Tanrıkolu olmak üzere operatörlerimize şoförlerimize destek veren tüm personelimize ve kıymetli köy muhtarlarıma çok teşekkür ediyorum.

Yine yoğun kar yağışının hayatımızı olumsuz etkilememesi adına gece saatlerinden itibaren canla başka mücadele eden Besni Belediye Başkanımız Eyüp Mehmet Emre´ye ve belediyemizin kıymetli personeline çaba ve gayretleri için çok teşekkür ediyorum.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER