Deprem mağduru engelli çocuğa Vali Aykut Pekmez sahip çıktı

Merkez üssü Elazığ´ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasar gören Sincik ilçesine bağlı İnlice Beldesi Çükan Mahallesinde yaşayan 15 yaşındaki Zihinsel ve Ortopedik Engelli Ercan Çetin ve ailesine Vali Aykut Pekmez sahip çıktı.

GÜNDEM 4.02.2020 08:54:09 0
Deprem mağduru engelli çocuğa Vali Aykut Pekmez sahip çıktı

Vali Aykut Pekmez ve eşi Yeşim Pekmez, 3 aylıkken geçirdiği rahatsızlık sonucu yatağa bağımlı olan ve Elazığ depreminde evleri ağır hasar görerek oturulamaz hale gelen 15 yaşındaki Zihinsel ve Ortopedik Engelli Ercan Çetin ve ailesini AFAD´ın kurduğu çadırda ziyaret etti.
Zor şartlarda yaşamını sürdüren Çetin ailesine geçmiş olsun dikeklerini ileten Vali Aykut Pekmez ve eşi Yeşim Pekmez, Çetin ailesinin engelli olan 15 yaşındaki çocuğu Ercan´la da yakından ilgilenerek oyuncak ve çeşitli hediyeler verdi.
Vali Aykut Pekmez ve eşi Yeşim Pekmez, 15 yaşındaki engelli Ercan Çetin´in babası Ramazan Çetin´le sohbet ederek herhangi bir taleplerinin olup olmadıklarını sordu. Baba Çetin akraba çevresinin Malatya´da olduğunu söylemesi ve oraya yerleşmek için maddi durumlarının yetersiz olduklarını ifade etmeleri üzerine Vali Aykut Pekmez, duruma kayıtsız kalmayarak engelli Ercan´a daha sağlıklı fiziki şartlarda bakılması ve yaşamını sürdürmesi için Malatya´ya taşınacak aileye maddi anlamda her türlü desteği vereceklerini ifade etiler.
Vali Aykut Pekmez, Engelli çocuğumuza ailesinin bu şartlar altında bakılması mümkün değil. Ercan´ın bu şekilde kalmasına kayıtsız kalamayız. Kendileri Malatya Yeşilyurt ilçesine taşınmak istediklerini ancak maddi durumlarının yetersiz olduklarını ifade ettiler. Devlet olarak Ercan´ın daha sağlıklı bir ortamda yaşamasını sürdürmesi için maddi anlamda her türlü desteği vereceğiz? dedi.
Çetin ailesi ise, bu acı günümüzde yanımızda olan, devletin şefkatini ve sıcaklığını bize yansıtarak, yardımını ve desteğini esirgemeyen Vali Aykut Pekmez´e ve eşi Yeşim Pekmez´e teşekkür etti.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor