Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Deprem Tatbikatı Gerçek Oldu!

Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesinde yapılması planlanan yangın ve deprem tatbikatı hazırlıkları sırasında, Samsat ilçesinde meydana gelen ve ilçede de hissedilen 5,5 büyüklüğünde deprem nedeniyle tatbikat gerçeğe dönüştü ve okul boşaltıldı.

GÜNDEM 8.03.2017 15:25:24 0
Deprem Tatbikatı Gerçek Oldu!

Sivil Savunma Haftası dolayısıyla Besni ilçesi Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesinde yangın ve deprem tatbikatı için hazırlık yapıldı. 

Okullarında yapmayı planladıkları deprem tatbikatının gerçeğe dönüştüğünü söyleyen Okul Müdürü Ömer Başçobanlar şunları söyledi; ? Tatbikat yapmayı beklerken gerçekten bir sallantı oldu. Ne olduğunu anlamaya çalışırken tüm sınıflar aşağı koştu.

Tatbikattan haberi olan öğrencilerimiz tatbikatın başladığını zannettiler. Ama iyi bir tevafuk oldu. Tatbikatı gerçekten yapmış olduk. İnşallah Allah bir daha böyle bir kaza bela vermez? dedi.

Tatbikatı başlatmak üzere okula gelen itfaiye ekipleri depremden dolayı okulun tahliye edildiğini görünce şaşkınlığa uğradı.

Daha önceden belirlenen saatte tatbikat yapmak için okula geldiklerini söyleyen itfaiye ekibi personeli Dursun Satıcı, ?Okula geldiğimizde öğrencilerin panik halinde okuldan tahliye edildiğini gördük. Gerçek bir deprem olayı yaşanmıştı. Normalde tatbikat yapacaktık ama olay gerçek oldu? dedi.

Daha sonrasında öğrenciler yangın ve deprem hakkında itfaiye ekiplerince bilgilendirilirken ilçede yaşanan depremden dolayı eğitime ise ara verildi.

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Deprem Tatbikatı Gerçek Oldu
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER