Depremin Adıyaman Bilançosu: 1 Ölü, 15 Yaralı

Elazığ´ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin hissedildiği Adıyaman´da panikleyerek kalp krizi geçiren 1 kişi öldü, yüksekten atlayan 15 kişi ise yaralandı. Öte yandan Besni´de binlerce vatandaş panikle sokaklara akın ederken Çakır

ASAYİŞ 25.01.2020 08:57:14 0
Depremin Adıyaman Bilançosu: 1 Ölü, 15 Yaralı

Elazığ´da meydana gelen 6,8´lik deprem Adıyaman ve ilçelerinde de şiddetli biçimde hissedildi. Şiddeti sarsıntının hissedildiği Gerger ilçesinde Mehmet Çetin(42), deprem anında kalp krizi şüphesiyle Kahta Devlet Hastanesi´ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdahalesinin ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne sevk edilen Çetin, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Çetin´in cenazesi otopsi yapılmak üzere morga konuldu.

Deprem nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlar sokakta ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

Besni´de minarenin üstü koptu,

Vatandaşlar sokaklara akın etti

Adıyaman ve ilçelerde de şiddetini hissettiren depremde Besni´de binlerce vatandaş panikle sokaklara akın etti. Arabası olan vatandaşlar evlerinden ayrılarak gecenin geç saatlerine kadar arabalarında bekledi.

Öte yandan deprem nedeniyle Çakırhüyük Beldesinde de Mustafa Yıldırım Camiinin minaresinin üst bölümü koparak yola devrildi. Meydana gelen olayda herhangi bir can kaybı yaşanmazken yetkililer vatandaşlar artçı sarsıntılara karşı uyardı.

Başkan Kılınç; ?Evlerine giremeyen

Vatandaşlar sosyal tesislerimizden faydalanabilir"

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Elazığ merkezli 6.8 büyüklüğündeki deprem Adıyaman´da da hissedilmesinin ardından evlerine giremeyen vatandaşlara yönelik sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Kılıç, kentte can kaybının olmadığını belirterek, "Belediyemizin tüm sosyal tesisleri sabaha kadar açık olacak çay-çorba ikramı vatandaşlarımıza ücretsiz olarak verilecektir. Evine girmekte endişe duyan vatandaşlarımız sosyal tesislerimizden faydalanabilir. Altınşehir Mahallesi Kadir Gürsoy Taziye Evi açık kalacak hemşerimize duyurulur? şeklinde ifade etti.

Vali Aykut Pekmez, Yaralıları Ziyaret Etti

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde tedavisi devam eden hastaları ziyaret ederek İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz´den yaralılar hakkında bilgi aldı. Vali Pekmez, daha sonra 112 komuta merkezini ziyaret ederek bilgi aldı.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor