Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

GÜNDEM 14.04.2014 08:11:18 0
Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Besni Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan deneme sınavları sonlarında da yapılan ödül töreni bu sefer daha önemli bir sınav sonucuna göre yapıldı. 2012/2013 eğitim öğretim yılında Besni Eğitim Vakfı’na yapılan önerinin kabul görmesi neticesinde başlanan ödüllendirme çalışması öğrencilere taahhüt edildiği gibi YGS sonuçları baz alınarak SODES kültür salonunda yapıldı.

ÖSYM tarafından 2014 YGS sonuçlarının açıklanması ilçemiz açısından son derece önemli ve sevindirici sonuçları beraberinde getirdi. Şehit Abidin Tanrıkolu Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Demir Türkiye 211. Olarak altı puan türünde de ilçe ve il birincisi oldu. İlçemizden sınava giren 918 öğrencinin puan ortalaması ile oluşan ilçe puanı ilçemizin ilimizde birinci olması sonucunu beraberinde getirince Ali’nin başarısına olan sevincimiz ikiye katlandı.

Çarşamba günü saat 08:30’da Şahane Restorant’ta Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz’ında katılımı ile kahvaltı ve sonrasında yapılan çalışma toplantısı neticesinde 2014 YGS sonuçları tüm ayrıntıları ile incelendi. Yapılan tespitler sonucunda Fen, Türkçe Sosyal ve Türkçe Matematik alanlarında ilçemizde ilk üçe giren öğrencilerin  isimleri tespit edildi.  İlçe birincisi olan  öğrencilere tablet  pc, ilçe  ikincisi olan öğrencilere çeyrek altın, ilçe üçüncüsü olan öğrencilere 100 TL para ödülü verilmesi kararlaştırıldı.

Aynı toplantıda okul müdürlerinden gelen öneri ilçe yöneticileri tarafından kabul gördüğü için bu dokuz öğrenciye ek olarak kendi okullarında birinci olan öğrencilere de BEV sponsorluğunda ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından çeyrek altın ile ödüllendirilmesi benimsendi.

Ödül töreni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SODES Kültür salonunda yapıldı. Törene kaymakam Emrah Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Hüseyin Sonkaya, ilçe milli eğitim müdürü Hüseyin Turaç, Şube Müdürü Ahmet Oran, lise müdürleri, ödül alacak öğrenciler ve aileleri katıldı.

Ödül töreni sonunda bir konuşma yapan kaymakam Emrah Yılmaz “bizlere bu güzel başarıyı ve beraberinde gelen büyük mutluluğu yaşatan tüm öğrencilerimi ve onları yetiştiren tüm öğretmenlerimi tebrik ediyorum. Sizlerin başarısı bizleri ilçemizde ve ilimizde gururlandırıyor. Eğitimde bir marka olmuş olan Besni ilçemizi hak ettiği şekilde temsil ettiğiniz için başta ilçe milli eğitim müdürüm olmak üzere tüm okul müdürlerimi, bu başarıda emeği olan öğretmenlerimi, öğrencilerimi ve tüm eğitim çalışanlarını tebrik ediyorum. Sevgili gençler ve değerlerli öğretmen arkadaşlarım sizlerden elde etmiş olduğunuz bu başarıyı LYS sonuçlarına da yansıtmanızı bekliyorum. İnşallah bu salonda hep beraber o mutlu günleri de yaşarız. Siz sevgili gençleri ülkemizin en güzide üniversitelerine uğurlarız. Başarılı olmanızın yanı sıra sağlam kişiliğiniz ve güçlü karakterinizle bu ülkeye ve bu vatana hizmet edeceğinizi ümit ediyorum. Bu düşüncelerle tekrar bu güzel sonucun alınmasında emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor