Bugün, 19 Mart 2024 Salı

DEVA PARTİSİNDEN GAZETEMİZE ZİYARET

DEVA Partisi Besni İlçe Başkanı Necmettin Solgun ve Başkan Yardımcısı Ömer Yeter, gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Ziyarette geçtiğimiz günlerde Zoom Programı üzerinden Besnili işadamlarıyla bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyen Başk

SİYASET 10.03.2021 14:56:06 0
DEVA PARTİSİNDEN GAZETEMİZE ZİYARET

Besni´de çeşitli ziyaretler gerçekleştiren DEVA Partisi İlçe Başkanı Necmettin Solgun, başkan yardımcısı Ömer Yeter ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Başkan Solgun ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti; ?Belirli aralıklarla çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Malum pandemi nedeniyle zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde ilçemizdeki basın camiasıyla da bir araya gelerek gözlemlerimizi paylaşıyoruz.

Özellikle geçtiğimiz günlerde Zoom Programı üzerinde çok verimli geçen bir toplantı yaptık. Toplantıya Besni Eğitim Vakfı, Uşak Besnililer Derneği, Uşak ve İstanbul´dan iş adamlarımızın yanı sıra Besni´deki siyasetçiler ve kanaat önderleri katıldı. Bu toplantıda ilçemizdeki sorunları ve çözüm önerilerini tartıştık.

Değerli katılımcıların görüşleri sonucunda Besni, çevre il ve ilçelere oranla gelişme safhasında hak etmediği bir konumda olduğunu tespit ettik. Besni; coğrafi yapısı, tarım alanları, genç ve dinamik iş gücünün önemine vurgu yaparak turistik alanlara önem verilmesi gerektiğini dile getirdik. Yine Besni´deki kentleşme, alt yapı ve üst yapı ile ilgili önemli tespitlerde bulunarak çözüm önerilerini görüştük.

Besni sorunlarının çözülmesi, geliştirilmesi ve hak ettiği konuma gelmesi için siyasetçilerimize önemli görevler düştüğünü hatırlatarak, Besni´nin siyasi çekişmelere kurban edilmemesi konusunda ortak uzlaşmaya vardık.

Besni, emek odaklı katma değere, tarımsal ürünlerin verimliliğinin yüksek kapasiteli ürünlere dönüştürülecek projelere önem verilmesi gerek. Sivil toplum örgütlerinin teşvik edilmesi, örgütlenme ve kooperatifleşmenin yaygınlaştırılması, Avrupa Birliği fonlarından yararlanma olanaklarının genişletilmesi gerekiyor. Gıda ürünlerinde katma değer oluşturulup ulusal ve uluslararası bir pazar ortamının oluşturulması da elzem hale gelmiştir.

Besni, tekstildeki bilgi ve birikimi ile birlikte tekrar bir tekstil kenti olması için iş insanları ile istişare edilip, pazarlama, ulaşımı sağlama ve teşvik edici olanakların sunulması gerekiyor. Tüm hususlar üzerinde gerekli çalışmalar yapılınca ilçemizin hak ettiğini bir konuma geleceğine inancım tamdır? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER