Diyabet Okulunda ilk Diplomalar Alındı

Diyabetin tedavisi ve korunma yolları konusunda hastaları bilgilendirilmek üzere Besni Devlet Hastanesi bünyesinde açılan diyabet okulunda ilk diplomalar alındı.

GÜNDEM 30.08.2017 09:29:11 0
Diyabet Okulunda ilk Diplomalar Alındı

Diyabetin tedavisi ve korunma yolları konusunda hastaları bilgilendirilmek üzere Besni Devlet Hastanesi bünyesinde açılan diyabet okulunda ilk diplomalar alındı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Dünya tarihinde ilk kez, bir sonraki kuşağın ömrünün önceki kuşaktan kısa olacağı konusunda uyarıyor.

Diyabet, çağın en yaygın ve hızla yayılan hastalıkları arasında yer alıyor.

Diyabet, tedavi edilmediğinde çeşitli sağlık problemlerine yol açarken, tedavi edildiğinde ise sağlıklı yaşam şansı veriyor.

Diyabetin tedavisi ve korunma yolları konusunda hastaları bilgilendirilmek üzere Besni Devlet Hastanesi bünyesinde açılan Diyabet Okulunda ilk diplomalar verildi.

Diyabet okulunda tüm diyabetlilere hastalıklarını nasıl yöneteceklerini, tedavi yöntemlerini, beslenme şekillerini, yapacakları egzersizleri ve psikolojik uyum süreci gibi konularda Dâhiliye Uzm. Dr. Galip M. Özdemir, Diyetisyen Bilge Karacabey, Fizyoterapist İdris Pak, Psikolog Marifet Can ve Diyabet Hemşiresi Perihan Karadayı tarafından ayrıntılı bir biçimde anlatıldı.

Diyabet okulu eğitimlerinin her ay düzenli olarak yapılmasının planlandığı bildirildi.

Eğitimlere katılmak isteyen hasta ve hasta yakınlarının Diyabet hemşiresine başvurabileceği ifade edildi.

 

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor