DO - KAN Spor kulübü kapanıyor

DO - KAN Spor kulübü kapanıyor

Muay Thai Antrenörü ve Güneydoğu Doğu Anadolu bölgesi gençler Teknik Kurulu başkanı Serdar Meşen, apartmandaki bir ailenin gürültü olduğu gerekçesiyle şikâyeti üzerine, spor salonunu da taşıyacak uygun bir yer bulamadıkları için zorunlu bir kapatma kararı aldıklarını söyledi.

DO-KAN spor kulübünün bu güne kadar elde ettiği başarılar ile kapatma gerekçesini bir açıklamayla kamuoyunun bilgisine sunan Meşen şunları söyledi.

“2005 Yılında kurulmuş olan do-kan spor kulübü kuruluş nedeni çocuklarımızı ve Gençlerimizi daha sağlıklı ve başarılı bir yaşama seviyesi kazandırmak amacı ve düşüncesiyle kurulmuştur bununla da kalmayıp kurulduğu günden beri ilçemizi ilimizde ilimizi Güneydoğu Anadolu bölgesinde bölgemizi ülkemizde ülkemizi balkan Avrupa ve Dünya şampiyonlarında en iyi şekilde başarıyla temsil etmiştir.

Kurulduğu günden beri Muay Thai, kick boks ve boks branşlarında 120  tane güneydoğu Anadolu  şampiyonu, 25 tane Türkiye şampiyonu, 80 tane Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü, 3 tane balkan birinciliği, 4 tane balkan ikinciliği, 2 tane balkan üçüncülüğü, bir tane Avrupa  üçüncülüğü, bir tane Dünya ikinciliği, bir tane Dünya üçüncülüğü çıkarmıştır.

08-15 Mart 2014 tarihlerinde Antalya’nın Kemer ilçesinde yapılmış olan Muay Thai Türkiye Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu olan Gökhan ÇİÇEK 60 kg. yıldızlar kategorisinde Eylül ayında yapılacak olan Avrupa muay thai şampiyonasında ülkemizi temsil edecektir. Muay thai Dalında minik ve yıldızlar kategorisinde İlimizi Takım hamlinde 4 kez bölge şampiyonluğuna taşımış Yine takım halinde İimizi, bir kez Türkiye şampiyonluğuna, 2 kez Türkiye ikinciliğine taşımıştır. 2010 Yılanda İlimiz adına ilçemizde Muay Thai Minik ve yıldızlar kategorisinde Türkiye şampiyonası yapılmasına vesile olarak bir hafta ilçemizde 610 kişinin misafir olarak ağırlanarak ilçemizin tanıtımına vesile olmuştur. 

Ayrıca spor kulübümüzde beden eğitimi, polislik ve uzman çavuşluk sınavlarına girecek olan gençlerimizde hazırlık yapıyorlardı. Yine bir kez bölge şampiyonası yapılmasına bir kez Süper lig yapılmasına vesile olarak ülkemizden birçok ilden insanın ilçemize gelerek ilçemizi yakinen tanınmasına vesile olmuştur. Yine bu faaliyetler yanında ilçemizde do-kan spor kulübü dışında devamlı olarak başka bir sosyal faaliyet olmadığından bazı vatandaşlarımızın gidebileceği bir etkinlik yok sayılacak kadar azdır sağlıklı bir yaşam için spor yapmak isteyen vatandaşımızın disiplinli ve rahat bir ortamda spor yapabileceği bir yer yoktur, biz do-kan spor kulubü olarak elimizden geldiği kadar insanımızın ihtiyaçlarını karşılamaktayız, yeri geldiğinde yıllardır madden ve manen zaman zaman kendi işimizden kendi kesemizden fedakârlık yaparak kendi zamanımızdan istirahatımızdan fedakârlık yaparak günlerce haftalarca hizmet anlayışı içerisinde il il gezerek bu faaliyeti devam ettirmeye çalıştık ama maalesef kendimizi anlatamadık.

Spor salonu için fiziki şartları elverişli yer olmadığından kulüp olarak kapatma kararı aldık.

Kapatma gerekçemiz spor salonumuzun bulunmuş olduğu apartman sakini olan bir aile spor aletlerinin çalışırken çıkarmış olduğu seslerden rahatsız olmasıdır. Biz de kulüp yönetimi olarak bu ailenin daha fazla rahatsız olmaması için spor salonunu kapatma kararı aldık. Bu tür açıklamayı yapmamızın nedeni spor yapan sporcularımız sporcu velilerimiz diğer sağlığı için spor yapan üyelerimiz ve sporseverlerin bizleri ziyaret ederek veya telefonla arayarak bizim maddi anlamda kazanamadığımız için sporu bırakıp sorumluluktan kaçtığımızı zannediyorlar. Oysaki biz hiçbir zaman maddiyatı ön plana çıkarmadık. Bizim öncelik anlayışımız insanımıza faydalı olmaktır. Eğer 30 Haziran 2014 tarihine kadar spor kulübü olabilecek mekân bulamazsak do –kan spor kulübü bu kadar başarılarıyla tarihe karışacaktır.

Muay Thai Antrenörü ve Güneydoğu Doğu Anadolu bölgesi gençler Teknik Kurulu başkanı olarak böyle bir durumla karşılaştığımız için çok üzgünüm.”


Aramızdan Ayrılanlar 01.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.05.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 28.05.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 26.05.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 24.05.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

GÜNDEM 7.05.2014 15:07:09 0