DO-KAN yöneticileri sporcu velileriyle toplantı düzenledi

GÜNDEM 25.01.2013 13:04:39 0
DO-KAN yöneticileri sporcu velileriyle toplantı düzenledi

 

DO-KAN Spor Kulübünde yapılan toplantıya, DO-KAN Spor Kulübü Başkanı Cevdet Öztürk , DO-KAN Spor Kulübü Antrönörleri Serdar Meşen, Hamit Yılmaz ve sporcu velileri katıldı. Besni DO-KAN Spor Kulübü Antrönörü Serdar Meşen’in sporda ki 21. yılının da kutlandığı toplantıda ailelere çocuklarının spor kulvarlarında ne aşamalardan geçecekleri ve bu serüvende ne gibi başarılara imza atacakları konusunda bilgilendirme yapıldı. Besni DO-KAN Spor Kulübü Başkanı Cevdet Öztürk, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Toplantıda ki amacımız her yıl olduğu gibi ve geleneksel hale dönüştürdüğümüz sporun aktivitesini gençler yıldızlar ve miniklerle birlikte ailelere gerek sosyolojik olarak gerek psikolojik olarak ve gerekse ailelerin bireysel katkılarını önplana çıkarıp ve 1 yıl boyunca sporcuların gerçekleştireceği spor kulvarlarında hangi aşamalardan geçeceklerini ailelerle birebir konuşarak yapmak üzere bu toplantıyı gelenek haline getirdik. Sağolsun Serdar Meşen hocamda spora vermiş olduğu uzun bir emeğin her yıl başlangıcında bunu sporcularıyla ve aileleriyle gerek eğitim yönünden gerekse spor yönünden paylaşması bu toplantılarımızı daha önemli ve ehemmiyetli hale dönüştürüyor. Hepinizin de malumu olduğu üzere bu spor aktivitesi il genelinde gerçekleşiyor ve ilde derece yapan sporcularımız bölge şampiyonasına katılıyor. Bölge şampiyonasında da derece yaparlarsa Türkiye Şampiyonasına katılıyorlar ve Türkiye Şampiyonasında da başarı elde eden sporcularımız Balkan Avrupa ve Dünya derecelerinde mücadele etmek için uluslar arası stadta milli takıma girmeye hak kazanıyorlar.

Bu 2013 yılının bir başlangıç dönemi vebu da dün Gölbaşı’nda gerçekleşti. DO-KAN Spor Kulübü olarak %100’e yakın ve yaklaşık 11-12 sporcumuzla beraber katıldık. İnşallah bu sporcularımızla birlikte bölgeyi temsilen DO-KAN Spor Kulübünden bu kadar öğrenci katılacaklar. Bunun serüvenini biz ailelerle birlikte paylaşmak istedik. Bu süre zarfı içerisinde ailenin üzerine düşen görevler ve spor kulübümüzün üzerine düşen görevler nelerdir ve hatalarımızı en minimum düzeye indirgeyerek ve çocuklarımızı en yüksek çıtalarla başarı öyküsünde değerlendirip ona göre kendimize bir yol haritası çiziyoruz. Bir geçmiş dönemde yaptığımız hataları bir sonraki dönemde yapmamaya gayret gösteriyoruz. Dolayısıyla hem biz idareciler, hem yöneticiler, hem antrönörler, hem sporcular açısından da geriye dönük olarak yapılan hataları her müsabakada atlatmak durumundayız. İnşallah 2013 yılında da büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. Tüm sporcularımızı yürekten kutluyoruz.”

Besni DO-KAN Spor Kulübü Antrönörü Serdar Meşen ise; “10 Ocak 1992 Yılında Besni Belediyesi, Düğün salonunda ŞOTOKAN Karate ile spora başladım. 1995 yılında kendi adıma salon açtım ve sayın hocamız Hamit Yılmaz’la tanıştık ve beraber Antrenörlük yaptık. 25 Mayıs 2003 yılına kadar karate çalıştık bu tarihten itibarende Muay Thai –Kick boks ve Boks branşlarına başlayarak bu güne kadar geldik. Spora 24 yaşında başladım ve o zaman evliydim 2 çocuğum vardı yani bu gün Allah’ın izniyle spordaki 21. yılımı tamamladım.

Bu günden sonrada daha ne kadar devam edebilirsek inşallah devam edeceğim. Bugüne kadar ister istemez maddi manevi bir takım sıkıntılar geçirdim bu spora bu aşamaya getirene kadar, Ama pes etmedim çünkü sevgi katlanmaktır ve seviyorsan katlanacaksın.

2003 Yılında kulüp başkanımız Sayın Cevdet Öztürk’te bizimle spora başlayarak bizlere madden ve manen destek olarak her konuda her zaman yanımızda yer almıştır benim sırtımdaki yükü paylaşarak sporda ki başarımızın artmasına yardımcı olmuştur. Yine 2011 Yılında kulübümüze üye olarak çalışmalarımıza katılan. Sayın Mustafa Öztürk bizim başarılarımızın artması için madden ve manen büyük çaba sarf ederek bizi daha da şevklendirmiştir. Şuanda kendisi il hakemi olması gerekirken maşallah hızlı bir şekilde ulusal hakemliğe terfi etmiştir. Kısa zamanda inşallah Muay Thai federasyonu başarısına bakarak daha ileri derecelere yükseltir. Ülkemize ve memleketimize daha da faydalı olur. Şu anda Allah’ın izniyle Türkiye’de ve ilimizde çok iyi bir yerdeyiz. Adıyaman, Cumhuriyet tarihinde bu tür faaliyetlerde en iyi şekilde temsil ettik, bizim kulübümüz kadar hiçbir kulüp faaliyet göstererek, hiçbir branşta bizim kadar başarılı olmamıştır. Tabi ki başarı Allah’tandır. Bizim işimiz hedefi belirleyip o hedefe giden yolu doğru bir şekilde çizerek mantıklı bir şekilde doğru yerden ulaşmak için mücadele etmektir. Hedefimiz belirli ise başarıya inanıyorsak başarmak için çaba sarf ediyorsak başarmamız için hiçbir sebep yok Allah adil olduğu için kimsenin emeğini zayi etmez. Çalışana verir düşüncesine inanmalıyız ve hâkim olmalıyız. Muay Thai-kick-boks- ve boks olmak üzere şu anda ki, Avrupa, Balkan, Türkiye, Güneydoğu Anadolu bölgesi olmak üzere, birincilik, ikincilik ve üçüncülük madalyamız 150 sayısına yaklaşmıştır. 2010 ve 2011 yıllarında Muay Thai de Minik ve yıldızlarda Türkiye 2. Takım halinde 2012 Türkiye şampiyonu olduk. Ama inşallah bundan sonraki hedefimiz bu başarımızı daha da yukarılara taşıyarak Avrupa, Dünya ve Olimpiyat başarıları için çalışacağız. Tabiki bu başarılar bizi şımartmamalı ve eğer başarı sarhoşu olursak ne yaptığımızı ne ettiğimizi ne dediğimizi bilemeyiz. O zaman kendimizi kontrol edemeyiz, kontrolden çıktığımız anda bir takım sıkıntı ve olumsuzluklarla başımızı ağrıtırız.

Spor bir egzersiz ve kültür fizik, hareketleri yaparak ter atıp birkaç teknik öğrenip kendimizi farklı hissetmek değildir, Spor sorumluluk sağlık, tevazu hoşgörü barış kardeşlik disiplin ve başarı demektir. Aile içinde cadde de sokakta okulda her yerde ne yaptığını bilen büyüklerini sayan küçüklerini seven kendini sevdiren ve saydıran bir yaşam sanatıdır. Çünkü insan ne kadar başarılı olursa insanlığa o kadar da faydalı olmak zorundadır. Önce kendine sonra mesleğini sanatını, bulunduğu yeri memleketini ve ülkesini en iyi şekilde temsil etmek zorundadır. Sözleri bitirirken, Cenabı Allahtan, bundan sonraki hayatınızda ve yaşamınızda sağlıklı mutlu ve başarılı yılların sizin olmasını diliyorum” dedi.

Cevdet Öztürk ve Serdar Meşen’in konuşmalarından sonra sporcu velileri de konuyla ilgili düşüncelerini aktardılar ve toplantıdan sonra katılımcılara tatlı ve meyve suyu ikram edildi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor