?Doğadaki İnsan? Besni´de

TRT Haber´in sevilen programlarından ?Doğadaki İnsan´ Programının sunucusu Serdar Kılıç ve ekibi Besni Belediyesi´nin organizasyonuyla Besni´de program yaptı.

GÜNDEM 11.10.2019 14:51:33 0
?Doğadaki İnsan? Besni´de

Besni´nin doğasında 3 gün çekim yapan ekip, Besni kültürünü ve doğa yaşamını konu alan belgesel çekiminin ardından Besni Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Serter ile beraber Besni Kapalı Çarşısını gezdi.
Daha sonra Besni Kız İmam Hatip Anadolu Lisesini ziyaret eden Serdar Kılıç ve Ekibi öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.
?Doğadaki İnsan´ ekibini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Serter, ?TRT Haber´in sevilen programı ´Doğadaki İnsan´ ekibini ilçemizde ağırlamış olmaktan mutluluk duyduk. Bu vesileyle Besnimizin kültürünü tanıtım çabasından dolayı Serdar Kılıç ve ekine teşekkür ederiz.? dedi.
Gaziantep Havalimanına indikleri andan itibaren Besni kültürünü hissetiklerini belirten Serdar Kılıç, ?Gaziantep Havalimanından alındığımız andan itibaren Besni kültürünü hissettik, Besnililer geçmiş kadim bir kültürü taşıyorlar o belli ama maalesef Besni´de şehirleşiyor ve bu kültürün kırpıntıları kalmış. Ancak hala kırsalda didinerek geçmiş kültürünü, deneyimlerini devam ettiren insanlar var ve bunları görmekte hoşumuza gitti.
Bizim işimizde zaten bu insanları anlatmak ve göstermek. Bizim işimiz Besni´de şehir kültürünü anlatmaktan ziyade Besni´de 50 yıl önce 50 çeşit üzümün olduğu ve nasıl işlendiği, bir nar becerisini ve kültürünü anlatmak, aşılanmamış bir fıstığın dağdan nasıl toplandığını çereze veya kahveye nasıl dönüştürüldüğünü anlatmak. İnsanların örf ve adetlerini şehirde de olsa nasıl devam ettirdiğini görmek bizim için çok güzel oldu. 3 günlük bir deneyim oldu bize ve çok güzel ağırlandık mutlu olduk ve Besni halkını da seviyoruz. Besni Belediyesi´ne ve Başkan Yardımcımız Gökhan Serter´e ilgi ve alakalarından dolayı da teşekkür ediyorum.?dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Serter, ?Doğadaki İnsan´ programının sunucusu Serdar Kılıç´a Plaket ve 29 Ekim 1937´de çekilen Cumhuriyet Bayramı tablosunu hediye etti.


Anahtar Kelimeler: Besni Doğadaki İnsan

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor