Doktorlardan Şiddete karşı kırmızı gül jesti

GÜNDEM 24.04.2012 11:09:37 0
Doktorlardan Şiddete karşı kırmızı gül jesti

 

Besni Devlet Hastanesi sağlık çalışanları, dün saat 12:30’da Acil servisi önünde toplanarak açıklamalarda bulundular. Türk Tabipler birliğinin kararı ile tüm Türkiye’de olduğu gibi Besni’de de 1 günlük iş bırakma eylemi yapan Sağlık çalışanları “Unutulmasın ki tüm doktorlar içlerindeki insan sevgisinin büyüklüğünden bunca zorluğa, nöbete, mesaiye, mecburi hizmete katlanmaktadır. Bizim kin tutma gibi bir hakkımız olmaz, olamaz.” diyerek tepkilerin gösterdiler.

Besni’deki Sağlık çalışanları Acil Servis önünde tek yürek olurken, Basın açıklamasını Kardiyoloji Uzmanı Hakan Kaya, yaptı. Gaziantep’te Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde görevli, göğüs cerrahisi uzmanı, Op. Dr. Ersin Arslan (30), bir hasta yakını tarafından öldürüldüğünü belirten Kaya, “Bu cinayet ülkemizde, hekimliğe ve sağlık sistemine bir saldırı olarak kabul edilmelidir. Bir salgın hastalık haline gelmesine rağmen hiçbir ciddi önlem alınmayan, hekime yönelik şiddet bu kez can aldı. Canımızı aldı. Bize dün kalkan el, bugün kalbimize saplanan bıçak oldu ve hepimizi derinden yaraladı.

Halkımıza sağlıktaki olumsuzlukların nedeni olarak sürekli hekimlerin gösterilmesi bu tip olayları arttırmıştır. Halbuki sağlık politikaları her zaman hasta memnuniyeti üzerine kurulmasına rağmen bu memnuniyeti sağlayacak hekimlerin memnuniyeti bertaraf edilmiştir.

Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar, arttırılmaya çalışılan refah düzeyi ve uygulamaya konulan Türkiye’nin büyüme planları içinden en önde görev yapması gereken hekimler, bugün hastaları ile ilgilenmek ve hasta memnuniyetine çalışmak yerine can güvenliğini düşünür hale gelmiştir.

Bizler tarihimizden gelen hoşgörü ve sevgiyi unutmuş her işimizi kaba kuvvet ile halleden bir halk olma yolundayız. Bugün basit bir alışveriş yaparken bile uyulan kuralların, sağlanan güvenliğin ve gösterilen saygının bizden esirgenmesi bizleri üzmektedir.

Biz doktorlar olarak bugün içimizdeki acı ile sizlere seslenmek istiyoruz. Bizler doktorlarınız olarak tarihten bu güne sizlerin hastasına bakan kardeşiniz, çocuğunuz, torununuz, abiniz yada bacınızdık. Bugünde bu değişmemiştir. Bizler hala sizleri kendi annemiz, babamız, çocuğumuz, kardeşimiz olarak görmekteyiz. Bizim için hiçbir şey değişmemiş ve değişmeyecektir.

Unutulmasın ki tüm doktorlar içlerindeki insan sevgisinin büyüklüğünden bunca zorluğa, nöbete, mesaiye, mecburi hizmete katlanmaktadır. Bizim kin tutma gibi bir hakkımız olmaz, olamaz. Biliyoruz ki bugün canımızı alan cani de bir gün bize sağlığı için başvuracak ve biz içimiz kan ağlayarak ta olsa onu sağlığına kavuşturacağız. Çünkü bizler, sizlerin hekimiyiz ve öylede kalacağız.” dedi.

Açıklamanın ardından bütün sağlık çalışanları sessiz bir şekilde şehir merkezine doğru yürüyerek, halka kırmızı gül dağıttılar.                                       

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor