Dolandırılmaktan Son Anda Kurtuldu

Besni´de itfaiye çalışanı Abdurrahman Kiraz, kendisini savcı olarak tanıtan kişiye para göndermek isterken bankada son anda kurtarıldı.

ASAYİŞ 6.08.2019 09:12:07 0
Dolandırılmaktan Son Anda Kurtuldu

Besni´de itfaiye eri olarak görev yapan Abdurrahman Kiraz, kendisini savcı olarak tanıtan kişiye para göndermek isterken yakınları tarafından son anda kurtarıldı.
Alınan bilgiye göre, Besni İtfaiye Müdürlüğünde görev yapan Abdurrahman Kiraz´a telefon eden kişi kendisini savcı olarak tanıtıp dolandırıcılıkların arttığını söyleyerek mağdur olmaması için para talep etti.
Eve gidip kimliğini almasını ve etrafındakilere bir şey belli etmemesini söyleyen dolandırıcının talimatlarını yerine getiren Abdurrahman Kiraz´ın eşi Ayşe Fatma Kiraz eşinin durumundan şüphelenerek durumu eşinin amca çocuklarına bildirdi. Kiraz´ın yakınları bunun üzerine para çekmek için bankada sıra bekleyen Abdurrahman Kiraz´ın yanına giderek dolandırılmaktan son anda kurtardı.
Yaşanan olayla ilgili emniyete suç duyusunda bulunduğunu söyleyen Abdurrahman Kiraz; ?Ben bir itfaiye çalışanıyım. Bana bir telefon geldi, telefondaki kişi kendini savcı olarak tanıttı. Banka da paran var mı diye sordu. Bir miktar var ne yapacaksınız diye sordum. Dolandırıcılıklar arttı mağdur olursunuz dedi.
Bana hemen eve git kimliğini al gel, telefonu açık tut ama kimseyle konuşma dedi. Eşine bir şey belli etme emniyette işim var gidip geleceğim dersin sonra da paranı çek yanına al dedi. Kimseye bir şey belli etme çünkü biz operasyon başlatacağız dedi. Aslında operasyon bana yapılıyormuş da haberim yokmuş. Daha sonra ben parayı çekmek için bankaya gittiğimde amcamın oğlu geliyor ona da eşim haber vermiş durumu anlamış, oda bankaya geldi ve bana sen dolandırılıyorsun dedi.
Üstelik sürekli emniyetten bu tür dolandırıcılıklara karşı uyarı mesajları geliyordu. Nasıl bu duruma düştüm anlam veremedim.
Şuan ben emniyete suç duyurunda bulundum, bu halkımıza örnek olsun kimse bunlara inanmasın? diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor