DOLU DOLU BİR EĞİTİM BAYRAMI, BAŞLIYOR...

27-28 Eylül´de 21.´sini kutlayacağımız Eğitim Bayramı zengin bir içerik ile önemli konukları ağırlayacak. 2 gün sürecek olan Eğitim Bayramına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, KKTC Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Erhan Arıklı, ADD Genel Başka

GÜNDEM 27.09.2019 09:51:37 0
DOLU DOLU BİR EĞİTİM BAYRAMI, BAŞLIYOR...

27-28 Eylül´de 21.´sini kutlayacağımız Eğitim Bayramı zengin bir içerik ile önemli konukları ağırlayacak. 2 gün sürecek olan Eğitim Bayramına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, KKTC Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Erhan Arıklı, ADD Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, Eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Sanatçı Rojin gibi isimler katılacak.

Sunay Akın da Besni´de olacak

Türkiye´nin yakından tanıdığı şair-yazar Sunay Akın Eğitim Bayramına Panelist olarak katılacak. Bayramın 2. Günü yapılacak olan ?Bakmak ile Görmek? konulu panelde konuşacak olan Sunay Akın´a vatandaşların büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Bayramın 2. günü Kredi Yurtlar kurumu Konferans salonundaki Panel saat 14:45´te başlayacak.

?Binlerce Kitap Okuyan Lider?

Eğitim Bayramının bir diğer önemli etkinliği ise Atatürkçü Düşünce Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık´ın katılacağı Panel olacak. ?Binlerce Kitap Okuyan Lider? konulu panelde Altınışık, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün Kitap okuma sevgisi ve yazdığı kitaplar hakkında konuşacak. Bayramın 2. günü Kredi Yurtlar kurumu Konferans salonundaki Panel saat 10:00´da başlayacak.

Ses ve Yapay Zekâ teknolojileri

Eğitim Bayramının bir diğer önemli etkinliği Besnili hemşerimiz Prof. Dr. Levent Arslan´ın katılacağı panel olacak. Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Arslan, Ses ve Yapay Zeka teknolojileri konusunda bilgilendirme yapacak. Arslan´ın paneli yine Kredi Yurtlar Kurumu Konferans salonunda yapılacak. Bayramın 2. günü olan Panel saat 13.30´da başlayacak.

Zeki Sezer konuşmacı olarak Besni´de

DSP eski Genel Başkanı ve eski Devlet Bakanı Zeki Sezer 21. Besni Eğitim Bayramına konuşmacı olarak katılacak. Eğitim ve Edebiyatın Toplumsal Yaşamdaki yeri konulu panelde konuşacak olan Sezer, 2008 yılında da Eğitim Bayramına katılmıştı. Bayramın 2. günü Kredi Yurtlar kurumu Konferans salonundaki Panel saat 11:15´da başlayacak.

?Başarı Öyküleri?nde iki başarılı Besnili

Birkaç yıl içinde Eğitim Bayramlarının klasikleri arasına girmesi beklenen ?Başarı Öyküleri? başlıklı söyleşilerin bu yılki konukları yine kendi alanlarında başarılara imza atmış hemşerilerimiz olacak.

Gazetemiz Yazarı Bankacı hemşerimiz Şaban Çağıran moderatörlüğündeki söyleşide Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi hemşerimiz Prof. Dr. Haydar Bağış uzmanlık alanı olan Kalıtsal Hastalıklar üzerine bir konuşma yapacak. Diğer konuşmacı ise Uşak´ta yaşayan İşadamı hemşerimiz Bekir Güneşhan olacak. Besni Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu üyesi de olan Güneşhan ?Besni olmak? başlığı altında bir konuşma yapacak.

Sergi, konserler ve Pilav günü

Ressam Selvi Öcal Öncülüğünde açılacak olan resim ve fotoğraf sergileri de Bayramın önemli etkinlikleri arasında bulunuyor. Ali Cırıt, Mehmet Şenadım, Ebru Karabatan ve Merve Rişvanoğlu´nun eserleri Hükümet Konağı önündeki Mehmet Erdemoğlu Parkında sergilenecek.

Besni´deki Mesleki eğitim en önemli okulu olan Osman İsot Meslek Lisesinde açılacak olan Atölyenin açılışını Bosch Termoteknik Genel Müdürü Zafer Polat yapacak. Açılış töreni Bayramın 1. Günü saat 11.45´te yapılacak.

Eğitim bayramlarının vazgeçilmezleri arasında yer alan akşam konserlerinde ise Şarkıcı Rojin, Besnili halk müziği sanatçıları Latif Doğan, Tuncay Okutan, Kenan Kızıldağ, Kahtalı Mıçı ve Urfa Sıra geceleri ekibi ile yerel sanatçılar İsmet Yalçın ve Murat Esen sahne alacak.

Besni Lisesi Mezunlarının katıldığı pilav günü ise Bayramın 2. Günü saat 17.00´da Sarhan´daki Besni Lisesinde yapılacak.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor