DSİ HEYETİ ERKENEK SU HATTINI İNCELEDİ

GÜNDEM 8.09.2014 06:18:41 0
DSİ HEYETİ ERKENEK SU HATTINI İNCELEDİ

Belediye Başkan Vekili Erol Özbay, “İncelemenin ardından, hattın yenilenmesinin mutlaka gerektiği kanaati oluştu” dedi.

Besni’nin geleceği için büyük önem taşıyan Erkenek Su hatının yeniden yapımı için yapılan başvurunun ardından geçtiğimiz hafta ilçemize gelen teknik heyet su hattında incelemelerde bulundu. Heyetin yaptığı inceleme hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Erol Özbay, teknik ekibin yaptığı değerlendirilme sonucunda hattın yenilenmesinin acil gerekli ve mutlaka gerektiği konusunda genel bir kanaat ve görüş oluştuğunu söyledi.

Mevcut durum tamamen elden geçirildi

Belediye Başkan Vekili Erol Özbay açıklamasında şunları söyledi.“Haziran ayı içerisinde Erkenek içme suyu birliği olarak Gölbaşı Belediyesi Harmanlı Balkar Belediyesi ve 11 tane köyümüzle birlikte Besnimizin de öncülüğünü yaptığı Başkanımız İbrahim Öztürk’ün de Birlik Başkanlığını yürüttüğü Birlik adına Devlet Su İşlerine Erkenek hattının yenilenmesi adına bir müracatımız olmuştur. O müracatımıza esas olmak üzere Ankara’dan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İçme Suları Daire BaşkanlığındanŞube Müdür Arkadaşlar Teknik Ekip ve Kahramanmaraş’tan da Teknik Ekibin Birlikte Gelmesiyle Heyet halinde hattımızın durumunun gözden geçirilmesi etüdün yapılması projesinin yapılması ve daha sonrada yapımının esas ihale edilmesiyle ilgili çalışma yapmak üzere teşrif ettiler. Bu sırada gerek kap kaçak bakıldı su kaynağının durumu değerlendirildi. İlçelerimizin depolarına akan su miktarları ölçüldü dağıtım merkezine bakıldı yani mevcut durum tamamen elden geçirildi. Bu yapılan değerlendirilme sonucunda bu hattın yenilenmesinin acil gerekli ve mutlaka gerektiği konusunda da genel bir kanaat ve görüş oluştu.

Etüd ve projesi 2 ay içerisinde tamamlanacak

Genel Müdürlük bu yapmış olduğu inceleme gezisinden sonra etüdünü ve projesini ümit ediyorum 2 ay içerisinde tamamlayacak. Bu etüt ve proje işlemi tamamlandıktan sonra da yapımına esas olarak kalkınma bakanlığına bu projenin yatırıma dönüştürülmesiyle ilgili kalkınma bakanlığını nezihin de programa aldırılarak 2015 yılında hattın yenilenmesiyle ilgili projenin fiilen uygulamaya geçirilmesi ümidindeyiz.

Şuan da bu işin ilk aşaması devlet su işlerinden gelen heyet tarafından tamamlanmış oldu.

Bundan sonra ki sürecide inşallah gerek belediyemiz gerekse birliğin üyesi olan diğer belediyelerimizle birlikte bu işin sonlandırılmasıyla ilgili bütün çalışmaları hassasiyetle yürüteceğiz. Bu işlerin yürütülmesi sırasında da Ankara’da memleketimizi temsil eden vekillerimizden de gerektiği zaman desteklerini talep edeceğiz. İnşallah yapmış olduğumuz bu çalışma içme suyumuzun teminiyle ilgili büyük bir aşamayı ve bundan sonrasında da devamını sağlayacağı ümidindeyiz bundan sonra ki çalışmaları da sıkı bir şekilde belediyemiz olarak yürüteceğiz.” dedi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor