Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Düğün Yapacak Vatandaş Kara Kara Düşünüyor

Okul bahçelerinin düğünlere yasaklanması düğün sezonunda, genç çiftlerin ?mutluluğunu? adeta ?çileye? dönüştürüyor. Fahiş salon fiyatları ve yer olmaması vatandaşı isyan ettirirken, yetkililerden okulların yeniden düğünlere açılmasını istiyor.

GÜNDEM 27.03.2018 09:59:14 1
Düğün Yapacak Vatandaş Kara Kara Düşünüyor

Zengin salonda fukara ise düğününü okul bahçesinde yapardı

Düğün sezonu yaklaşıyor. Ancak, düğün yapacak maddi imkânı kısıtlı olan aileler için asıl sorun bundan sonra başlıyor. İlçede bulunan düğün salonu fiyatlarının tavan yapması vatandaşı kara kara düşündürüyor.

Şikâyetlerini dile getiren vatandaşlar, ?Düğün yapacağız ama fiyatlar o kadar yüksek ki başka yerde aynı parayla iki düğün yapabilirsiniz. Eskiden, bizim gibi maddi imkânları kısıtlı olan aileler okul bahçelerinde düğün yapardı. Fiyatları çok makul olurdu. Şimdi yasak. Böyle bir yasağın nedenini anlamak mümkün değil, okullara tekrar izin verilmesini istiyoruz? dediler.

Okul Bahçeleri Neden Yasak?

Maddi imkânları olmayanların düğünlerini uygun ücretlerle rahatlıkla yaptıkları, aynı zamanda da okul bütçesine de büyük katkı sağlayan ?Okul Düğünleri? son birkaç yıldır yasak.

Daha önceleri yetkililerden yapılan açıklamalarda bakanlığın emri doğrultusunda okul bahçelerinde düğün yapmak yasaklanmış, bu durumun sadece Besni´ye özgü olmadığı tüm Türkiye´yi kapsadığı belirtilmişti. Ancak geçtiğimiz yıl Muğla, Tekirdağ gibi illerde Valillik kararıyla Okul bahçelerinde düğün yapmak serbest bırakılmıştı.

Kayıt ücreti yerine ?Düğün? geliri

Okul bahçelerinde yapılan düğünler, düğün yapacak olan aileyi mekân sıkıntısından ve fahiş salon fiyatlarından kurtardığı gibi, Okul bütçelerine de büyük katkılar sağlıyordu. Okul kayıtlarının devam ettiği dönemde,  daha önce bazı okullarda yöneticilerin velilerden yasak olmasına rağmen bağış adı altında kayıt ücreti talep ettiği iddia edilmişti.

Hâlbuki okul bahçelerinde düğünlere verilecek izin sayesinde, buradan gelecek gelir ile okul bütçelerine büyük katkılar sağlayacak, okullar eğitim öğretim yılı boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek, velilerden de kayıt parası istemek zorunda kalmayacaklardı.

Tüm bu olanlar düğün yapacak vatandaşları isyan ettirirken vatandaşlar okul bahçelerinde yeniden düğün yapılmasına izin verilmesini istiyor.


Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER