Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Dünya Çevre Günü Etkinliklerle Kutlandı

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Besni´de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

GÜNDEM 9.06.2017 15:55:09 0
Dünya Çevre Günü Etkinliklerle Kutlandı

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Besni´de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Adıyaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Besni´de çevre yürüyüşü düzenlendi.

Besni Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden başlayan yürüyüş hükümet konağı önünde son bulurken aynı yerde tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Adıyaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir; ?Çevre bilincinin insanlara kazandırılması İl Müdürlüğümüzün öncelikli hedefidir. Çevre kirliliği konusunda toplumun en küçük birimi olan aileden, eğitimcilere, yerel yönetimlerden vatandaşlara kadar toplumun her kesiminden ve her yaştan insan sorumluluklar ve görevler düşmektedir.

Bu durumda, şimdi ve gelecek kuşakların temiz hava soluyabilmeleri, sağlıklı ve emiz su içebilmeleri, kırlarda çocuklarımızın rahatça oynayabilmeleri, topraklardan bol ve bereketli ürün alınabilmesi için bireylerin tek tek ve örgütlü bir şekilde sorumluluklarını bilmeleri ve ona göre davranmaları gerekmektedir. Geleceğini düşünen herkes çevreyi temiz tutmalı ve korumalıdır? dedi.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise; ?Nasıl ki anneler gününü kutlarken her gün anneler günüdür diyorsak, çevre gününü de kutlarken her günün çevre günü olması gerektiğini söylüyoruz. Çevre bizim hayatımızın her yerinde. Şehirler büyüyor, çevreyi ilgilendiren alanlar genişliyor. Biz konuda kendimizi ne kadar geliştirmişiz sorgulamamız lazım.

Okullarda belli zamanlarda çevre mühendisimiz ve gıda mühendisimiz tarafından seminerler veriliyor. Çocuklarımızın küçük yaşta çevre bilinci kazanmasıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. İnşallah bundan sonra daha güzel bir çevremiz olsun? dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ilçe genelinde düzenlenen çevre konulu resim yarışmasında dereceye giren ve en çok atık pil toplayan öğrencilere ödülleri verildi.

Tören son olarak İmam Hatip Ortaokulu ve Köseceli Ortaokulunun hazırladığı resim sergisinin gezilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Düzenlenen yürüyüş ve törene İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Adıyaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, kurum ve daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER