DÜNYADA İLK VE TEK EĞİTİM BAYRAMI KUTLAYAN İLÇE...

.

5.11.2022 14:28:00 0
DÜNYADA İLK VE TEK EĞİTİM  BAYRAMI KUTLAYAN İLÇE...

Ülkemizde çok sayıda özel gün ve bayram bulunuyor. Ancak bunlar arasında eğitime verdikleri önemle öne çıkan ve bunu bayram haline getiren bir ilçe mevcut. Adıyaman'ın Besni ilçesi çeyrek asırdır eğitimi bayram olarak kutluyor.

Eğitim kurumları bireylerin sosyalleşmesine, toplumsal ve kültürel değerleri kazanmasına katkı sağlayarak toplumsal yapının devamlılığını sağlar. İnsanların da aldıkları eğitim oranında topluma katkıda bulundukları aşikardır. Eğitim, Ekonomik kalkınmanın da temelini oluşturur. Bu kapsamda ülkemizde bunu bayram haline getiren ve çeyrek asra yakındır coşkuyla kutlayan bir ilçe bulunuyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesinin batısında bulunan Adıyaman ilinin Besni ilçesi, 1998 yılından bu yana eğitimi bayram olarak kutlayan dünyadaki tek ilçe olma özelliği taşıyor. İlçede bayramın paydaşları olan Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfı tarafından organize edilen ve geçtiğimiz Eylül ayında 24.'sü kutlanan bayramda; alanında uzman konuklar tarafından eğitici paneller ve konferanslar verilirken yöresel ürün tanıtımları ile ünlü sanatçıların sahne aldığı konser programlarıyla bayram şölen havasında geçiyor. İki gün süren bayramın yanı sıra ilçe halk da eğitime verdikleri önemle öne çıkıyor. Okur yazarlık oranının oldukça yüksek olduğu Besni'de yetişen ve ülkeye mâl olmuş çok sayıda profesör, akademisyen, siyasetçi ve bürokratlar bulunuyor. Öyle ki ilçe,  eğitime verdikleri bu önemle her yıl merkezi sınavlarda önemli başarılar elde ederek ülke ve bölge birincileri çıkarmaya devam ediyor.

Hayırseverleriyle de ön plana çıkan Besni,  neredeyse her eğitim bayramında ilçeye bir okul veya eğitim kurumu kazandırıyor. İnsanlarının aydın ve açık fikirli oluşu, eğitime bu derece önem vermeleri ve hayırseverlikte de adından sıkça söz ettirmeleri ilçeyi bölgesinin yıldızı haline getirmiş durumda.

HABER: Çiğdem İrem Özcan


Anahtar Kelimeler: DÜNYADA EĞİTİM BAYRAMI KUTLAYAN ...

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor