Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

EĞİTİM BAYRAMI MASAYA YATIRILDI

28-30 Eylül tarihlerinde yapılacak olan 20. Besni Eğitim Bayramının içeriğinin belirlenmesi için geniş katılımlı bir toplantı yapıldı. STK´ların büyük katılım sağladığı toplantıda, herkesin görüşü alınırken, Bayramın Besni halkının bayramı olduğu ve herha

GÜNDEM 23.03.2018 09:30:43 0
EĞİTİM BAYRAMI MASAYA YATIRILDI

Besni Halkı Bayrama Neden Dahil Olmuyor?

20. Besni Eğitim Bayramının hazırlık toplantılarının ilki Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, İstanbul´dan gelen BEV Başkanı Ali Balta ve STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda masaya yatırıldı. Sivil toplum kuruluşlarının büyük ilgi gösterdiği toplantıda, herkes söz alarak görüşlerini bildirdi.

Besni Eğitim Vakfı´nın aldığı karar ile 20. Eğitim Bayramı programı katılımın daha fazla olması için STK´ların görüş ve istekleri dikkate alınarak hazırlanacak. Toplantıda söz alan konuşmacılar, Bayramın Siyaset üstü bir kurum haline geldiği, halkın neden bayrama dahil olmadığı, bayramın yerelden çok ulusala duyurulması gerektiği konusunda görüşlerini bildirdi. Bu kapsamda bir program oluşturulmasının katılımı arttıracağı hususundaki benzer görüşleri doğrultusunda programın hazırlanacağı belirtiliyor.

Komisyon oluşturulacak

Milli Eğitimi Müdürlüğü toplantı salonunda dün saat 14:00´da başlayan ve yaklaşık 3 saat süren toplantıda, 1998´den bu yana 20 yıldır kutlanan Besni Eğitim Bayramının daha geniş kapsamlı kutlanabilmesi, halkın bayrama daha çok sahip çıkarak dahil olması için komisyon oluşturulması kararı alındı.

Besni´de tüm kesime hitap edebilecek Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinden oluşacak komisyon bayram içeriğini halkla birlikte belirleyip halkın talepleri doğrultusunda çalışmalar yürütecek. Bu şekilde vatandaşların bayrama katılımını artırılması hedefleniyor.

Öztürk; ?Bütün Halkın

Sahipleneceği bir bayram olsun?

Toplantıda konuşan Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk; ?Bu yıl yapacağımız Eğitim Bayramını daha aktif daha planlı yapmayı hedeflemekteyiz. Resmiyette Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfı öncülüğünde yapılan bir çalışma olarak gözükmekte ama hiçbir kurumun tekelinde olmayan bir çalışma. Bu konuda eleştiriler oluyor, STK´lar niye bu işin içinde daha ön planda değerlendirilmiyor, Eğitim Bayramı niye birilerinin malıymış gibi değerlendiriliyor, tabi belki işleyişte, uygulamada aksaklıklar olabilir ama burada esas niyet bu işin daha üst seviyede yapılabilmesini sağlamaktır. Bu kapsamda bu çalışmalara biraz daha erken başlayarak bütün halkın kabullenebileceği, kucaklayacağı, sahipleneceği bir bayram olsun.

Eğitim bayramının yapılmasına yaklaşık 7 aylık bir süreç var. Bu süreç içerisinde farklı zamanlarda yine bir araya geleceğiz. Ama bu işin bahsettiğimiz gibi daha verimli olabilmesiyle ilgili sizlerin fikirlerini alarak sadece üç kuruluşla ilgili değil de Besni´deki bütün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleriyle birlikte yürütülen bir çalışma olarak değerlendirmek arzusundayız? diye konuştu.

Balta; ?Bu Bayram Besni´nin Bayramı?

Daha sonra konuşan Besni Eğitim Vakfı Başkanı Ali Balta ise; ?20.´sini kutlayacağımız Besni Eğitim Bayramı artık çocukluk evresini geçmiş, olgunlaşmış yaşa gelmiştir. Bu yıl 20.´sini kutlayacağımız Eğitim Bayramıyla ilgili çok eleştiri çokta övgü aldık. Eleştiri yapana da övgü yapana da çok teşekkür ediyoruz. Eleştiri almak bizi daha çok kamçılıyor.

Bu vesileyle biz bu seneki eğitim bayramının tarihini yılbaşından önce aldık. Yani yaklaşık 9 ay varken. Bu tarihi çok önceden belirledik ki bizler, belediye, kaymakamlık yapmak istediklerini biraz olgunlaştırsın bayram olduğu zamanda güzel şeyler ortaya çıksın. Hep eleştiri oluyor işte bizim haberimiz olmuyor, bizde gelirdik, bizde katkıda bulunurduk şeklinde. Şimdi herkesi, sivil toplum kuruluşlarını, meslek odalarını, sanayi odalarını kısacası herkesi bu işin içine katmak istiyoruz.  Her ne kadar bu bayram Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfı organizasyonunda olsa da bu bayram Besni´nin bayramıdır.

?Halk ne istiyorsa onu yapacağız?

Biz önceden geldiğimizde işte şu sanatçıyı getirelim, ya da şu konuşmacıyı getirelim gibi düşüncelerimiz oluyordu, hazırlıklı geliyorduk. Şimdi yine hazırlık yapıyoruz ama burada öncelikle Besni´deki arkadaşlarımız ne istiyor. Bunun için burada sizlerle toplantı yaparak görüşlerinizi alıyoruz ki en güzel şekilde nasıl yapılacaksa öyle yapılsın. Herkes elini taşın altına koysun, Besni´miz için herkes elinden geldiği kadar güzel şeyler yapmaya gayret etsin. Tabi bu organizasyonu biz üç kurum yapıyoruz ama sizlerde sivil toplum kuruluşları olarak fikirlerini belirtin, halkın isteklerini söyleyin. Halkın istediğinin önüne geçilmez, halk ne istiyorsa onu yapacağız? dedi.

Gencer; ?Besni halkı bayrama

Niye yeteri kadar ilgi göstermiyor?

Son olarak konuşan Besni Kaymakamı Ahmet Gencer ise; ? Geçen yılki eğitim bayramına katılım beni çok üzdü. İstanbul´dan gelen Besni Eğitim Vakfının değerli yöneticilerinin bu kadar gayreti, çabasına organizasyona toplumun farklı kesimlerinden, odalardan, siyasi kesimden kişilerin davet edilip organizasyonu birlikte yapalım denilmesine rağmen o gün ben katılımdan dolayı gerçekten çok üzüldüm.

Beni halkının belki yılların verdiği yorgunluk olabilir çünkü 20.´si düzenleniyor artık belli bir şeyden sonra belki bir yorgunlukta oluşmuş olabilir ama görünüşteki katılım gerçekten çok üzücüydü. Merkezdeki organizasyonda ciddi eksikliklerimiz vardı. Besni halkı bu eğitim bayramına niye yeteri kadar ilgi göstermiyor. Onları çekme gayretinde olmamız lazım.

Bakın okullarda programlar yapıldı, değerli konuşmacılar geldiler, siz Besni´nin eğitim konusundaki hassasiyetinin duyurulmasının devam etmesini istiyorsunuz ama ben bu karşılığı göremedim. En başından sonuna kadar işin içinde bende vardım, bizde destek verdik. Bu konuda bu yıl ki eğitim bayramında eksikliklerimizi giderip oluşacak komisyonla da halkın katılımını artırmak için çalışmalarımızı yürütmemiz lazım? şeklinde konuştu.

Toplantıya İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, BEV Başkanı Ali Balta, Başkan Yardımcısı Bedir Sabak, BEV Yönetim Kurulu Üyeleri, Mehmet Baykara, Vakkas Kumral, Orhan Önder, Vakıf Sekreteri Emine Oğuz, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve muhtarlar katıldı.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER