Eğitim Bir-Sen´den AGC´ye Sürpriz Ziyaret

Son günlerde kamuoyunda büyük yankı uyandıran sendika-milli eğitim müdürlüğü tartışmalarında kamuoyu adına uzlaşma çağrısı yapan Adıyaman Gazeteciler Cemiyetine Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ali Deniz ve Başkan Yardımcısı Mehmet Demir´den sürpr

GÜNDEM 12.01.2018 10:20:16 0
Eğitim Bir-Sen´den AGC´ye Sürpriz Ziyaret

Ali Deniz; ?her iki kurumun da ortak

Hassasiyetinin eğitim olduğunu gördük?

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ali Deniz ve Başkan Yardımcısı Mehmet Demir, AGC başkanı Zeki Dişkaya ve AGC yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek süreci değerlendirdiler.

Bugüne kadar Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti ile etkili bir iletişim kurulamadığı ve bu nedenle kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğinin önüne geçmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Eğitim Bir-Sen başkanı Ali deniz, çözüm için bundan sonra ortak hareket etme kararı aldıklarını söyledi.

Ziyarette konuşan Deniz; ? Kentimizde elzem bir konu haline gelen milli eğitim konusunda yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak, ortak hassasiyetlerle hareket ederek ilimiz için ne kadar ciddi bir konu olduğu noktasında fikir birliğine vardık. Bu sorunun ortadan kalkması için sayın başkanla ortak hareket etmek amacıyla bugün cemiyetimizi ziyaret ediyoruz.

Bu noktada Adıyaman gazeteciler cemiyeti ile sendika olarak işbirliği ve uzlaşmaya karar verdik. Anladık ki hassasiyetlerimiz aynı. Her iki kurumun da başta çocuklarımız olmak üzere onların eğitiminin ortak hassasiyetimiz olduğunu gördük.

Bilgi eksikliği ve yanlış anlaşılmaların önüne geçmek amacıyla bundan sonra daha dikkatli adımlar atmalıyız. Ben, Adıyaman Gazeteciler Cemiyetinin ilimize ve ilimizin kalkınmasına verdiği destek ve gösterdiği özveriden dolayı başkan Dişkaya ve yönetim kurulu üyelerinize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen camiası ile Adıyaman Gazeteciler Cemiyetinin daha güçlü iletişim kuracağını ve kentimize faydalı olacak konularda daha güçlü işbirliği içerisinde olacağımızı ümit ediyorum.

Sendika olarak yapmış olduğumuz tüm açıklamalarda bizim de amacımız üzüm yemek ve asla ve asla kurumları hedef alan işleyişi aksatan bir duruşumuz şimdiye kadar olmadı bundan sonrada olmayacaktır? dedi.

Dişkaya; ?bizim için vatanını

En çok seven işini en iyi yapandır?

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti başkanı Zeki Dişkaya ise; Adıyaman kamuoyu ilimizin çıkarları noktasındaki samimiyetimizi ve duruşumuzu bilir. Bizim bu milli eğitim-sendika tartışmaları sırasında cemiyet olarak müdahil olma konusundaki amacımız kesinlikle üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değildir. Bu en baştan bilinsin istiyorum.

Her iki kurum tarafından yapılan açıklamaların kamuoyu oluşturduğu doğrudur. Bizim duruşumuz budur ve bellidir, bizden başka bir duruş göstermemiz de beklenemez. Ancak kurumların bu duruşlarında sapmalar olduğu takdirde de kurumları uyarmamız bizim işimizdir. Basın mensuplarının görevlerinden birisi de budur.

Bu uyarmalar sırasında bazı eksikler ve yanlış anlaşılmalar olabilir. Bu sorunlarda karşılıklı istişare ile çözülebilir.

Kamuoyu net olarak şunu bilsin: benim Ali başkandan edindiği intibah ve yaptığı açıklamalar da bunu ortaya koydu. Sendikamızın en azından bugün itibariyle hiçbir kurumla hiçbir meselesinin olmadığını, tek hedeflerinin Adıyaman´da eğitim kalitesinin daha da yükseltmek olduğunu belirttiler. Bu konuda çalışma yapacaklarını ve çalıştıklarını söylediler biz de sevindik. Bu çalışmalara Adıyaman gazeteciler cemiyeti olarak eğitim konusundaki sendika çalışmalarına destek vereceğimizi açıkça ifade ediyorum. Çünkü bizim için vatanını en çok seven işini en iyi yapandır. Bizde ölçü budur. Ancak aksi durumda kurumların karşısında dik duruşumuzu sergileyeceğimizden de emin olsunlar. Bu vesileyle sayın başkan ve başkan yardımcımıza bu nezaketlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum? diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Eğitim Sürpriz Ziyaret

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor