Bugün, 19 Mart 2024 Salı

EĞİTİM ŞEHRİ BESNİ´YE YAKIŞMADI..!

Hayırsever hemşerimiz Erdemoğlu Ailesi tarafından Besni´ye kazandırılan Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Mühendislik Fakültesine tercih döneminde sadece 9 öğrenci kazandı. Burs, staj, iş gibi sağladığı imkanlarla açıldığı günden bu yana özellikle Besnili a

GÜNDEM 9.09.2021 21:03:27 0
EĞİTİM ŞEHRİ BESNİ´YE YAKIŞMADI..!

BESNİLİLERE YAPILAN ÇAĞRILAR YANITSIZ KALDI
Geçtiğimiz yıl Adıyaman Üniversitesi bünyesinde Besni yerleşkesi olarak eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Mühendislik fakültesinde tekstil mühendisliği ve işletme olmak üzere iki bölüm açılmıştı. Hayırsever hemşerimiz Erdemoğlu Ailesi tarafından Besni eğitimine kazandırılan fakültemiz özellikle öğrencilere sağladığı burs, staj ve iş imkanı gibi avantajlarla bölgenin parlayan yıldızı olmaya devam etti. Sınav ve tercih süreci boyunca hemen her kesimin tercihte önceliğin Besni olması için düzenlediği kampanyalara rağmen ne yazık ki bu yıl iki bölüme sadece 9 öğrenci kayıt yapmaya hak kazandı. Tekstil Mühendisliğine 2, İşletmeye ise 7 öğrenci. Fakültenin hali hazırda geçen 2 yıldan kayıtlı 103 öğrencisi bulunuyor.
Özellikle Besnili esnaf ve ailelerin çocuklarına tercihlerinde önceliği Besni olması için çeşitli kurumlar ve Sivil Toplum kuruluşlarınca yapılan çağrılar yanıtsız kaldı.

YÜKSEKOKULDA DA DURUM FARKLI DEĞİL
Öğrenci sayılarının düşmesi son yıllarda Besni Meslek Yüksekokulunun da kanayan yarası haline geldi. Geride kalan son 5 yıl içerisinde sürekli olarak düşüşe geçen öğrenci sayıları nedeniyle Besni MYO öğrenci sayısı bu yıl tercih yapan 137 öğrenci ile birlikte 366´ya kadar düştü. 2021-2022 eğitim öğretim yılında 7 bölümde 240 kontenjanı bulunan Besni Meslek Yüksekokulunu kazanan öğrenci sayısı 137 oldu. Bu öğrencilerin ne kadarının kayıt yapacağı ise belirsiz.
Uzun yıllar Besni Anadolu İmam Hatip Lisesi binasında faaliyetlerini yürüten Besni Meslek Yüksekokulu için son olarak yine hayırsever hemşerimiz Erdemoğlu Ailesi elini taşın altına koymuş ve fakülte yanında ayrı bir meslek yüksekokulu binasını Besni´ye kazandıracaklarını belirtmişlerdi.
Erdemoğlu Ailesi Yüksekokul binasına ek olarak 50 kişilik lojman, kapalı spor salonu gibi yapıları da Besni´ye kazandıracaklarını açıklamışlardı. Yüksekokul ve diğer sosyal tesislerin temel atma töreni 24-26 Eylül´de yapılacak olan Eğitim bayramında gerçekleştirilecek.


Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER